Ron Tempelaars, oud-keeper van Luctor’88 en sinds 6 jaar woonachtig in Barcelona, rijdt een fietstocht voor World Bicycle Relief. Wij willen tijdens de Luctor Heinkenszand toertocht op 10 april aandacht besteden aan zijn avontuur vanwege het doel waarvoor hij geld ophaalt. Al zolang Ron in Nederland heeft gewoond was hij betrokken bij het verenigingsleven, met name bij Luctor´88. Voetballen doet hij inmiddels al lang niet meer. Tegenwoordig doet hij mee aan triathlons. Mede daardoor is hij ook iets minder betrokken bij sociale/maatschappelijke activiteiten.

Vorig jaar begon hij zich te realiseren dat hij die betrokkenheid miste. Hij raakte op datzelfde moment geïnspireerd door de Alt Tour van profwielrenner Lachlan Morton. Deze coureur fietste in 2021 in zijn eentje de Tour de France (inclusief verplaatsingen) in dezelfde tijd als het peloton (zie oa deze link). Hij deed dat om geld in te zamelen voor World Bicycle Relief. Ron besloot dat hij dat ook wilde gaan doen. Het idee werd toen geboren om van Heinkenszand, zijn ´home town´, naar Barcelona, zijn nieuwe ´home´, te fietsen. Onderweg gaat Ron geld inzamelen voor World Bicycle Relief.

Op 16 april vertrekt hij vanaf het sportveld in Heinkenszand en als alles goedgaat, komt hij op 1 mei aan in Barcelona. Dit houdt in dat hij 1.700 km en ongeveer 20.000 hoogtemeters gaat fietsen in 15 dagen. Zijn doel is daarbij om tenminste een bedrag van € 5.000 in te zamelen. Hij is al aardig op weg; het bedrag staat ondertussen al boven de € 4600!

World Bicycle Relief is een organisatie die een speciaal ontwikkelde, robuuste fiets doneert aan projecten in ontwikkelingslanden. Door deze projecten en de donaties kunnen schoolkinderen veilig en snel op de fiets naar school. Ook krijgen verplegers de mogelijkheid om afgelegen dorpen te bezoeken voor medische ondersteuning en wordt het voor vrouwelijke ondernemers makkelijker hun goederen naar de markt te brengen. Wij ondersteunen Ron graag bij dit mooie doel. Vandaar onze oproep om ook een bedrag over te maken, wetende dat je gratis deelneemt aan onze toertocht op 10 april. Doneren doe je eenvoudig door op de volgende link te klicken naar de site waarop over het project van Ron. Namens Luctor Heinkenszand wensen we Ron veel succes!