Slechts drie elftallen van onze club kwamen afgelopen weekend alweer in actie – althans: voor de competitie. Ons zondagteam ontving Goes. Marc van ’t Hof doet verslag: 

Na een voor ons doen zeer korte winterstop mogen we vandaag als een van de eerste elftallen van de vereniging na de winterstop aantreden. Niet voor een inhaalwedstrijd, maar voor een normale competitiewedstrijd. Het blijft toch bijzonder: drie keer voetballen in één seizoen tegen hetzelfde elftal. Alle weekenden worden gebruikt om te zorgen dat iedereen straks 24 wedstrijden heeft aan het einde van het seizoen. Vandaag daardoor voor de tweede keer dit seizoen thuis tegen Goes 2.

Vorige keer werd er ruim gewonnen van Goes. Ook nu waren er vooraf weer problemen bij Goes. Op donderdag hadden ze nog maar acht man en vroegen ze ons of we de wedstrijd niet beter ‘op papier’ zouden afhandelen. Maar daar doen wij niet aan. Dus Goes moest maar komen of het werd een ‘bezoekers niet opgedagen (BNO)’. Gelukkig voor ons kwam Goes uiteindelijk toch opdagen met net elf man.

In de wintermaanden hadden we op de vrijdagavond een training gepland met na afloop wat lekkers van de Oriënt Express of La Dolce Vita. Helaas werden deze training keer op keer afgelast vanwege het slechte weer. Helaas voor ons dus geen vreettraining voor de winterstop. Grote kans dat we deze in het voorjaar een keertje inhalen. Ook deden wij niet mee aan het zaalvoetbaltoernooi van de club. In de afgelopen jaren was het zaalvoetbal meer biertje kwartiertje voor ons. Daardoor leuke momenten beleefd, zowel in de gymzaal als bij de bar. De resultaten waren helaas wat wisselend hierdoor.

Meer kilootjes
Vanwege de vele afgelastingen van de trainingen en vanwege dat we al vroeg na de winterstop aan de bak moesten, had Hoote een trainingsprogramma gemaakt voor iedereen. Het zou de bedoeling zijn om na de winter wat meer gewicht in de strijd te gooien. Zoals gewoonlijk heeft iedereen hier zich aan gehouden en kwam met een aantal kilootjes te zwaar terug op de eerste training. Sommige zelfs met meer dan een paar kilootjes. Bij profclubs zou dat een groot probleem zijn, maar bij ons absoluut niet.

Op de zondag voor de wedstrijd stuurde Hoote al het eerste bericht rond via Whatsapp om te vragen wie er wel of niet zou zijn voor de vrijdagavondtraining en de zondagochtend van de wedstrijd. De berichten die binnen kwamen waren wisselend, namelijk wel, weet niet of niet. Altijd afwachten of we er genoeg hebben voor de wedstrijd. Al vroeg was het duidelijk dat er voor de vrijdagtraining in elk geval genoeg waren. Uiteindelijk stonden we zelfs met 22 man op het trainingsveld. Daarbij moet wel gezegd worden dat er vier veteranen waren en twee gastspelers, maar dan nog was de opkomst uitstekend. Op donderdag kregen we te horen dat er 14 man waren voor de wedstrijd op zondag en er daarnaast nog drie heren het nog wisten of ze konden. Genoeg spelers om in elk geval de wedstrijd te spelen met een aantal nodige wissels.

Na de training weer met een grote groep de kantine in. Gezellig een hapje en een drankje. Reserve-aanvoerder John heeft Blok weer geholpen op zoek naar een date via Tinder. Het vele swipen van John is inmiddels beloond, want nadat we de kantine dicht hadden gedaan kregen we het bericht dat er eindelijk een match is voor Blok. Hopelijk wordt het wat. Vrijdag kregen we ook te horen dat onze herder er zondag niet bij is. Hoote gaat liever een keertje motors kijken in Brussel. Gelukkig hebben we in Melvin een goede vervanger.

De wedstrijd
Op zondag was het weer rond 11 uur verzamelen in de kantine. Ongeveer de helft van het elftal stuurde een berichtje in de groepsapp van ‘ik ben wat later’. Ondertussen had Blok nog een broodje gezond (broodje shoarma) van thuis meegenomen. Pas om 11:15 kwamen we er achter dat de voorbereiding toch niet zo goed was verlopen. Sven was de shirtjes vergeten en ging die thuis nog even halen. Marc zag een basisplaats door zijn neus geboord worden, want hij was zijn scheenbeschermers vergeten. Vlug even naar huis voor de scheenbeschermers en aansluiten bij de rest. Door alle commotie voor de wedstrijd begonnen we ook 5 minuten later, met deze opstelling:

Bryan; Rienk, John, Vince, Melvin; Blok, Ferdinand, Sven, Hans; Maikel en Niels.
Wissels: Bas, Etienne en Marc
Vlagger: Bola
Scheidsrechter: De heer J. Quinten

Gelijk na de aftrap werd er goed druk gezet door de mannen van zondag 2, helaas leidde dat niet tot een doelpunt. Zelfs Blok die op de doellijn een bal over kopte kon er niet voor zorgen dat er 1-0 op het scorebord kon komen. Helaas is de regel: als je zelf niet scoort, doet de tegenpartij dat wel. Goes kwam daardoor al na 10 minuten op een 1-0 voorsprong door een foutje in de verdediging. Daarna werd ons spel al snel slordiger, maar na 25 minuten werd ons harde werken dan eindelijk beloond. Door goed doorzetten van Maikel kon Niels 1 op 1 de 1-1 op het scorebord zetten. Vijf minuten voor rust kwam Goes nog op een 2-1 voorsprong.

In de rust zorgde coach Melvin ervoor dat er wat wisselingen plaatsvonden op te kijken of er wat te forceren viel. Bas kwam er in voor Vince, Etienne voor Blok en Marc kwam er in voor Maikel. Marc kreeg de regenboog aanvoerdersband om zijn arm om hopelijk Goes van slag te maken. Zou deze ervaringsboost het elftal de nodige impuls kunnen geven op de wedstrijd naar de goede kant te krijgen?

Tweede helft
De realiteit was dat we al na 5 minuten na rust 3-1 achterkwamen door een communicatiefoutje van achteren. Na deze verdere achterstand werd het tempo flink opgeschroefd en werkte iedereen zich een slag in de rondte. Waar er veel onrust in de eerste helft aanwezig was in ons spel, was dit na de 3-1 een stuk minder. Na ongeveer 15 minuten in de tweede helft kwamen we dan ook op een verdiende 3-2. Na goed doorzetten van Marc op de rechtsback en de keeper van Goes kon hij de bal veroveren en terugleggen op Ferdinand. Deze kon de bal voor een open doel rustig intikken.

Daarna werd er alles op alles gezet om te zorgen voor de 3-3. Maar wat we ook probeerden, de bal ging er gewoon niet in. Gelukkig voor ons had Goes hetzelfde probleem, dus er was de hele wedstrijd de hoop dat we minimaal een puntje konden pakken. Jammer genoeg viel de 3-3 niet en kon de heer Quinten niet anders doen dan de wedstrijd na 90 minuten affluiten. Helaas vandaag een slordige eerste helft, maar de 2e helft biedt hoop voor de rest van de wedstrijden. De wedstrijd van vandaag was een typische kelderklassewedstrijd. Slecht voetbal op een slecht veld, maar met veel strijd. Iedereen heeft zich een slag in de rondte gewerkt, maar helaas zonder resultaat.

Na afloop weer de nodige potjes bier en broodjes warme hap in de kantine. Gelukkig voor ons is onze herder er volgende week weer. We spelen dan om 10:30 uur (weer) uit tegen GPC Vlissingen. Kijken of we nu een andere scheids hebben dan vorige keer. Misschien dat onze vaste vlagger Steven dan niet genegeerd wordt.