Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd, krijgen de KNVB en voetbalverenigingen veelvuldig de vraag of dit gevolgen heeft voor de wedstrijden in het betaald- en amateurvoetbal.

De KNVB staat in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. De KNVB houdt alle berichten nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook het voetbal raken, dan laat de KNVB dat zo spoedig mogelijk weten. 

Actuele informatie coronavirus

Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM en KNVB:

Alle voetbalwedstrijden voor het komende weekeinde gaan op dit moment gewoon door, tenzij het weer roet in het eten gooit en de velden afgekeurd worden.

Aanwijzingen

Wel willen wij jullie vragen de volgende aanwijzingen in acht te nemen:

  • Voel je je gezond, ben je niet verkouden, heb je geen klachten aan je luchtwegen en heb je geen koorts dan is trainen en spelen uiteraard geen probleem.
  • Ben je recent in een risicogebied geweest dan meld dit dan bij je leider. Zeker als het zeer recent is geweest adviseren we je niet te gaan spelen ondanks dat je geen klachten hebt.
  • Neem je eigen drinkfles mee, drink niet uit elkaars fles/bidon.
  • Schud elkaar niet de hand. Ook niet voorafgaand aan een wedstrijd. Wens elkaar bij de line up een prettige wedstrijd, schud geen handen.
  • Was je handen regelmatig.
  • Nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

Volg verder de aanwijzingen van de organisatie goed op.

Momenteel zijn er geen gevallen bij ons bekend dus leggen wij geen beperkende maatregelen op. Er zijn ons tot nu toe ook geen beperkende maatregelen opgelegd door het RIVM of de KNVB.

Alvast bedankt iedereen voor begrip en medewerking

Bestuur Luctor Heinkenszand