PLATTEKARKOORTS

DwO ’15 2  – Luctor Heinkenszand 6        (1-3) 1-7

27 november 2021, 12.30 uur

Sportpark Driewegen

Eindelijk weer eens schrijvende pers langs de lijn bij ‘t 6e. , vanwege wat druktes zijn er een aantal wedstrijdverslagen van eerder triomfen bij ingeschoten, waarvoor excuses. Vandaag mochten we aantreden tegen onze vrienden uit Ovezande, Driewegen en omstreken. Een nieuwe stap voor de titelaspiraties van Luctor Heinkenszand 6 ? Of zou er onderschatting op de loer liggen? Een 2e elftal kan altijd voor de nodige gevaren zorgen. Een stuk fitter en uit het wedstrijdformulier bleek dat de meeste jongens uit het Klompendorp geboren waren omstreeks 2003/2004. Tijden dat de mannen uit Heinkenszand Kiekieris, de Spaanse Costa’s en andere oorden onveilig maakten. Zou hier een causaal verband inzitten?  Jeff en Martens waren de gehele week al gespannen, respectievelijk moeder en vrouw zijn verwekt in de Ovezandse zandgronden, zouden zij de spanning vandaag aankunnen?

Het antwoord was daar op zaterdagmorgen. Trainer-coach/leider/lijder Martens had om 9.00 uur nog 2 keepers tot zijn beschikking. 9.02 uur meld Jeff zich ziek af (plankenkoorts?), 9:03 uur Magero Ro voor spoedklus met zijn werk weg. Zit je dan zonder keeper. Gelukkig vonden we Rens van Bliek Tweewielers beschikbaar om in te springen. Ondanks dat hij vrijdagnacht op de familietoko had moeten passen was hij bereid dit te doen. Tijdens een avondje Netflix&Chill was het alarm van de fietsenzaak afgegaan. Rensje kreeg deze niet uit dus had besloten alle draden van het alarm maar door te knippen, rust aan je hoofd. Omdenken noemt men dat tegenwoordig!

Borrel moest zijn keuken wrappen en naar Sinterklaas in De Stenge, Totté zijn nieuwe heup is uitgesteld i.v.m. code-zwart, Beuter een weekendje weg en ga zo maar door… Gelukkig wisten we vrijdagmiddag 2 kersen van het 4e te bemachtigen. De (g)oude(n) zaag van Luctor ’88 2; Dennis Goud en topschutter JL16 (John Lucasse).

In Driewegen aangekomen kwamen we al snel tot de conclusie dat we Rijk en Rob mistten. Hoewel Matthijs nog over ’s-Heerenhoek en Borssele naar Driewegen was gereden stonden de andere mannen in Ovezande op een verlaten sportpark. Gelukkig waren ze snel over en konden we toch weer een representatieve 11 het veld insturen:

Rens

Pato – Arno – Lucien © – Sjarrel

Rijkie

Boonman – Krukky – Rob

Rutger – JL16

Bank: Kalf, Milan, Goud, Matthijs

Het was echt weer voor 6-noppers, op Rens na beschikt hier alleen niemand bij ons over. Een glibberige bovenlaag dus en vele glijpartijen. Dat beloofd niet veel goeds…? Alles was er op gericht om lekker te gaan scoren vandaag. Helaas was het de thuisspelende ploeg die de score opende. Werd Martens op snelheid geklopt? Gleed hij weg? Was de counter te scherp? Stonden we te diep? In ieder geval 1-0 achter. DwO  ’15-coach Moison was in ieder geval duidelijk: ‘offfluuuttteeee” riep hij tegen zijn zoon welke voortreffelijk de fluit hanteerde deze middag (dank daarvoor).

Het 4-4-2 werd weer terug omgeruild voor het oude vertrouwde 4-2-3-1. Al snel volgden gelukkig de 1-1 en 1-2. Vlak voor rust zelfs nog de 1-3. Hoe de doelpunten allemaal tot stand kwamen? Joost mag het weten.  Hitlers belegering van Stalingrad in Augustus ’42 was er niets bij, een waar offensief van schoten op het Driewegense goal.

Een bakje thee even wat wisselingen doorvoeren en weer verder. De 2e helft gaf een nog eentoniger beeld aan dat de 1e helft. ’t 6e had duidelijk de overhand. Een kwaliteitsimpuls vanaf de bank deed de wedstrijd gelukkig goed. Zo was het Kalf die de Beckham-tactiek 2 maal goed toepaste. Zonder een passeerbeweging de bal formidabel voorslingeren, tot 2 maal toe stond Boonman klaar om genadeloos af te werken. Zelfs captain Martens was voorwaarts mee geslopen en teisterde de deklat van een meter of 20, helaas zat deze niet. Ook Rutger schoot nog voortreffelijk van buiten de 16 meter een bal binnen.

Doelpuntenmakers:

Boonman 3 x

Rutger 2 x

Krukky 1 x

JL16 1x

Tot zoverre, weer bedankt!  Met wat geluk spelen we a.s. zaterdag thuis tegen MZVC 3. Een vereniging zonder jeugdleden (dus ook geen leuke moedertjes op zaterdagmorgen op het sportpark….). Wel zijn zowel de kantine, als de kleedkamer gesloten. Dan maar net als vroeger: koeien de wei uit, met zaagsel lijnen markeren, na afloop in de wastobbe en een versnapering halen bij café De Toelast (thans Torino). Luctor et Emergo! Houd allen uw rug recht komende tijd en kom de winter gezond door!

Wij maken de platte kar gereed voor aankomend voorjaar!

HUP LUCTOR HEINKENSZAND

Meer dan voetbal

MotM:

***:      Boonman, 3 x maal het netje laten bollen, dat is gewoon goed als spits. Wat wil je ook met zulke spelers achter/naast je?

**:         Rensje, trotseerde 90 minuten lang de kou.  Kreeg weinig ballen maar genoot van het spel. Formidabel balletje achterlangs het standbeen, jammer dat Arno dit niet zag.

*:            Rutger, jeugdopleiding genoten bij SVD en dus vroeger vaker zichtbaar op dit mooie sportpark. Met afstand de speler met het meeste talent maar maakte toch heel wat ‘vieze meters’ vanuit de spits richting de nummer 6 positie.