Eindelijk was het vandaag zover, waar al weken lang naar werd uitgekeken, was het vandaag D-Day! De derby tegen de oranjehemden van buurman Patrijzen!
Op het netvlies nog de zeer pijnlijke thuisnederlaag, waar met liefs 1-7 de groenhemden werden afgedroogd. Dit was nog begin van het seizoen, waar de conditie nog niet op volle sterkte en en de selectie nog niet op elkaar ingespeeld was. Enfin, dit neemt niet weg, dat Patrijzen een maatje te groot was en een uitstekende ploeg heeft, met routine spelers met jarenlange ervaring in het eerste elftal.
De gedoodverfde ploeg om kampioen te worden in deze klasse, waar ze vorig seizoen op zondag nog in de 3e klas actief waren.

Daar stond tegenover dat het 4e ook nagenoeg volledig was. Eus was ook weer in de provincie teruggekeerd voor de derby en ook Cois (of Joyce) had zelfs voor deze wedstrijd de marathon van Rotterdam laten schieten. Tevens hadden we deze middag de beschikking over spits Hugo Braamse van het 5eelftal.
Op vrijdag had coach Sjaak het elftal nog een algehele drooglegging opgelegd en een 25+ verbod. Deze vrijdag geen taferelen als twee weken geleden tegen Axel, maar een nagenoeg fitte selectie.

Om 13.15 uur was het verzamelen in een heerlijk lentezonnetje, nog een bakkie pleur en dan op het stalen ros richting 4453. Zo ging de Luctor Heinkenszand colonne over de Heinkenszandseweg richting de buurman. Coach Sjaak volgde met de bezemwagen, met de ballen, shirts en overige benodigdheden. Ook Hugo zat in de bezemwagen en wist nog even te vermelden dat hij afgelopen wedstrijd bij het 5e een hattrick had gescoord.
In dit korte ritje, wist Sjaak toch nog zijn opstelling te wijzigen en René der Bomber ten faveure van Hugo in de spits te posteren. René kreeg nu de taak om als vlagger te fungeren.

Aangekomen in `s Heerenhoek was er toch nog enige consternatie. Zou de wedstrijd wel doorgaan?? De middenstip was namelijk verdwenen…. Vrijdag op zaterdag schijnt deze opeens te worden vermist. Deze ludieke acties zou je verwachten op het hoogste niveau, maar op kelderklasse niveau verwacht men dit niet zo snel. Eus begon hem toch weer even te knijpen…”het zal toch weer niet afgelast worden nu ik er ben hé”?

Uiteindelijk kwam er toch groen licht en ging de wedstrijd gewoon door. Terwijl LHZ nog van het zonnetje genoot, waren de oranjehemden al aan de gang voor de warming-up.
Ook Patrijzen was op oorlogssterkte, een mooi affiche voor een heerlijke voetbalmiddag dus.

De opstelling:

Marnix

Stefan de B.  Jeroen   Hanny ©  Wiebe

 Edgar    Alex                         Mike    Hans

       Eus           Hugo

Wissels: René, Aad,  Goud, Nouse, Joyce, John, (2e helft)

Patrijzen begon beter aan de wedstrijd dan LHZ, met kleine kansjes werd Marnix warm geschoten. Stefan de B. bleek niet opgewassen tegen de snelheid van Mario Mulder en werd er ingegrepen door Wiebe op hem te zetten. Dit bleek een meesterzet, want de snelheid van Wiebe haalde de angel uit de aanvallen van Patrijzen. Echter was het Patrijzen dat in de beginfase sterker was en ook verdiend op een 1-0 voorsprong kwam. LHZ kam niet onder de druk van Patrijzen vandaan en Marnix had het nodige werk om zijn doel te verdedigen. LHZ vocht zich gaande weg de eerste helft terug in de wedstrijd. Dit resulteerde op een mooi afstandsschot van Alex op de lat en ook Eus zag zijn inzet knap gepareerd worden door de keeper van Patrijzen. LHK kreeg de kansjes, maar het was Patrijzen dat het beste van het spel had en zodoende ook met een 1-0 voorsprong de kleedkamers opzocht.

Wat er in de rust gebeurd is bij Patrijzen, is niet te verklaren. Waar Patrijzen de eerste helft domineerde, was het in de defensie een chaos. Eus en Hugo zetten goed druk op de achterste linie van Patrijzen. Dit was de kans om toe te slaan en de gelijkmaker te maken. Laatste man en tevens aanvoerder Hanny gaf een schitterende assist, waar Hugo de bal op waarde inschatte en de keeper van Patrijzen verschalkte. Pas het 11e tegendoelpunt van Patrijzen dit seizoen.

Voor een aantal spelers was de pijp nu leeg, het trio Aad, Stefan de B. en Edgar liet zich vervangen door Nouse, Goud en Cois.

LHZ ging door en probeerde de voorsprong te pakken. Wederom was het Hugo die coach Sjaak zijn gelijk gaf en de 1-2 op het scorebord liet noteren.
Hanny kon het niet begrijpen, Goud staat er weer net in en meteen valt er een doelpunt. De Gouden wissels van Sjaak!!

Enigszins geschrokken en de klap nog niet te boven was het wederom Hugo, die zijn hattrick kon maken en de 1-3 liet noteren.

Ook Eus was moegestreden….gelukkig hadden we pint-hitter René nog achter de hand….wel moest dan Stefan de B. de vlag overnemen. Dit was geen probleem, maar het jackje met 3 sterren weigerde hij pertinent aan te trekken!

Ondertussen had ook de directe tegenstander van Alex het wel gezien en stapte het veld uit. Alex won elk duel op het middenveld, daar was geen eer meer aan te behalen.

Patrijzen liet zich echter nog niet op de slachtbank leggen en inwoner van Heinkenszand, Nick van Craenenbroeck schoof een linie door op het veld, kreeg alle tijd om de lange bal in de 16 te pompen. De bal werd niet goed ingeschat en de vrij staande speler van Patrijzen kon de bal binnen werken… 2-3.
De tweede helft werd er nauwelijks iets weggegeven door defensie, maar nu was het met 10 minuten op de klok toch nog even billenknijpen.
Patrijzen nam risico met man op man te spelen achterin , met een slimme counter werd de rode Ferrari gelanceerd. De man met ijzeren longen Cois kwam 1 op 1 te staan tegen de keeper van Patrijzen.
Jeroen zag het al op afstand gebeuren….het zal toch niet hé?? Gaat Cois scoren??
Cois bleef uiterst koel en schoot de bal in het netje…sinds de junioren niet meer gescoord en nu opeens de held van de middag.
Het verzet bij Patrijzen was nu gebroken en had zich neergelegd bij de nederlaag.
De prima leidende scheidsrechter floot voor de laatste maal de sportieve wedstrijd af.

Na de wedstrijd ging het luikje in de kleedkamer open…. (Wat een geniale uitvinding, geef die man een lintje!) met de wel verdiende felicitaties en een krat bier.
De overwinning en de alcoholische versnaperingen werden met de meegereisde supporters gevierd en kon er teruggekeken worden op een leuke wedstrijd.

Met 3 punten, de middenstip en de wedstrijdbal werd er naar Heinkenszand afgereisd.

Luctor Heinkenszand deed wat het moest doen en brengt de spanning in het klassement weer terug.
Volgend weekend staat er wederom een topper op de agenda tegen koploper DWO`15 2.
Uit werd er nog (onnodig) verloren, kan LHZ zich ook nu weer revancheren??

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom op het sportpark Heinkenszand.