Patrijzen 2- Luctor Heinkenszand 4

Vandaag de derby tegen Patrijzen 2 op het programma.
Vorige seizoen nog uitkomend in de derde klasse en twee seizoenen geleden troefde de buren uit 4453 ons af in de strijdt om het kampioenschap.

Afgelopen weekend verloor Patrijzen nog kansloos tegen Luctor Heinkenszand 3, dus wilde men aanhaken, dan moest er geworden worden van het elftal van het duo keurkorps Bakker/Cowlishaw.

Donderdagavond kwam het bordje weer binnen in de digitale brievenbus. Zoals elke week werd er weer reikhals uitgekeken welke spelers er nu weer geselecteerd waren voor het 4e.
Een ongekende luxe dit weekend, want er waren maar liefst 16 spelers geselecteerd voor de derby tegen de veugels.

Om 06.34 kwam het bericht van der Bomber via de groepsapp, dat de stalenrossen i.v.m. de hevige regenval thuis konden blijven en we per auto naar Patrijzen zouden afreizen.
Aangezien Stefan de B. afwezig was, werd de tandem bij Bliek op stal gelaten en kon Goud instappen bij Nouse. Die nog even voor geluk een luchtje op beertje (en zichzelf) spoot.

Behalve vet-ette Stefan de B. moesten we het deze middag ook doen zonder keeper Marc, die vrijdagavond op de training met zondag LH2 verstek moest laten gaan, vanwege liesklachten.

Rond 13.00 uur kwamen we aan op Paerehat, terwijl de tegenstander al aan de warming-up bezig was, zochten de mannen uit Heinkenszand de kleedkamers op, waar het wereldberoemde bierluikje alweer lonkte voor het eerste bierkratje….maar eerst moest er nog even 90 minuten gevoetbald worden.

De volgende spelers mochten proberen de 3 punten mee naar Eintjeszand te nemen:

Der Bomber ©

Gold–Bek–Osse- Wiebe.
Nouse-Mike –Jeroen S.- Eus
Ibie –Jeroen K.

Wissels: Sam, Gordy, Arno van Ons, JL15, Hannie

Tijdens het omkleden een aantal bijzondere gebeurtenissen:

  • Der Bomber vandaag gebombardeerd tot aanvoerder, zoals gelezen in het verslag van L. Martens (LH6), dient deze aan de linkerkant gedragen te worden (bij het hart).
  • Der Bomber kreeg de keepershandschoenen uitgereikt van Sjaak, waarschijnlijk nog van de E-pupillen, maar na veel wringen, konden de kolenschoppen verdwijnen in de handschoenen.
  • Ook JL16 had deze middag geen vertrouwen in het vaste nummer 16 en verving zijn nummer voor 15.
  • Vlak voor de wedstrijd kwam aanvoerder Hannie toch aanlopen met tas, even werd er nog gedacht dat daar de aanvoerdersband in zat, maar niets was minder waar…Hannie had z`n kicksen meegenomen en stond stand-by voor een helftje.

Om 12.30 uur gaf dhr. Martens het startschot voor deze derby.

Het was duidelijk dat Patrijzen had doorgeselecteerd en het elftal ten opzichte met 2 seizoenen geleden uit jonge spelers bestond.

In een beginfase, waar die gelijk opging, was het LH dat de eerste kans kreeg.
Na een goede 25 minuten spelen werd Eus diep gestuurd, een verdediger van Patrijzen zag geen andere mogelijkheid, dan Eus onreglementair te vloeren in de 16 en de scheidsrechter niets anders kon doen, dan de bal op de stip te leggen.
Bek ontfermde zich achter de bal en schoot de bal onberispelijk binnen….0-1.

Verder waren er de eerste helft niet veel hoogtepunten. Op slag van rust moest Jeroen S. zich melden bij de scheidsrechter. Door de vele regenval was het veld vet en glad geworden en Jeroen probeerde een korte bal te herstellen. De bal werd gespeeld, maar door de scheidsrechter werd dit gezien als gevaarlijkspel met gestrekt been en aangezien dit de tweede keer was aldus de scheidrechter van dienst, kreeg hij hiervoor geel en mocht tevens 10 minuten “afkoelen”.

In de resterende 5 minuten werd de voorsprong verdedigd tot de rust en in de rust moest er maar een oplossing bedacht worden, hoe we na de rust de ondertal situatie zouden uitzingen.
Eus werd vervangen door Sam, Gordy voor Nouse, Hannie voor Jeroen K.

De tweede helft begon en het zette meteen druk op LH4. Met een 10 man, moesten alle zeilen bijgezet worden om geen doelpunt te incasseren.

Overigens stond het scorebord na de rust op de 68 e minuut, dus het was in het veld moeilijk in te schatten wanneer de 5 minuten van Jeroen over waren.
Uiteindelijk hield LH stand en mocht JL15 het veld betreden voor de gewisselde Jeroens S.
Patrijzen bleef echter druk zetten op de helft van LH4 en LH kon niet onder de druk uitkomen.
Ballen werden verspeeld en Patrijzen kreeg de beste kansen. Zo schoot aanvoerder Niels Mulder nog op de lat en tal van kopballen verdwenen net langs en over het doel.

Het was afwachten tot de tegentreffer zou vallen en dat gebeurde ook na 75 minuten spelen. Patrijzen kwam verdiend op gelijke hoogte en even leek LH4 genoegen te moeten nemen met een gelijkspel.

LH4 kwam echter nu wel in het spel en het kon toch weer gaan aanvallen. JL15 ging voor eigen succes, daar waar de vrijstaande Sam een betere optie was geweest.
Toch was het JL15 die het laatst kon juichen…na knap doorgaan van de inmiddels weer ingevallen Shields, die de bal goed voorgaf , kon JL15 boven alles en iedereen stijgen en de 1-2 binnen knikken.

Met nog een aantal minuten op de klok, waarbij het scorebord ook nu wederom weer mankementen vertoonde en de 1-1 bleef staan, werd deze voorsprong niet meer uit handen gegeven en werden wederom de 3 punten gevierd in Heinkenszand.

Terwijl er op het bierluikje In de kleedkamer werd geklopt, bleek LH3 te hebben verloren bij DwO, zodoende het vierde stijgt naar de tweede plek achter koploper ST Hoedekenskerke/Kwadendamme 2.

Aankomend weekend krijgen de mannen van Bakker/Cowlishaw rust om zich op te laden voor de thuiswedstrijd tegen Kloetinge 5 op 26 oktober om 14.30 uur bent u weer van allen welkom.

Topscoorders seizoen 2019-2020:

Mike               2x
Jeroen K.        1x
Arno van Ons 1x
Jeroen S.         1x
Bek                  1 x
JL15               1 x
Ibie                 1 x
Pim                 1x