Zaterdag 18 januari 2020 was het weer zo ver. Alweer de 6e editie van ons darttoernooi: drie jaar onder de oude vlag (SV Heinkenszand) en al weer drie jaar onder de nieuwe vlag (Luctor Heinkenszand). Darten is natuurlijk een heel andere sport als voetbal. Een pijltje in een bord gooien of tegen een bal trappen is niet te vergelijken. Maar een ding is zeker. Darters zijn ook goed in de derde helft. De 6e editie zijn we gestart met 17 deelnemers. De kampioen van vorig jaar (Rene Goetheer) zat in de sneeuw dus was er dit jaar kans voor anderen. De opkomst was wat minder dan afgelopen jaren maar dat mag de pret niet drukken. Het tweede elftal van Luctor Heinkenszand kwam na een gewonnen oefenwedstrijd tegen MZC (0-6) ook de dartkunsten van de deelnemers bewonderen.

Rond 16.00 uur begon het toernooi met de zeventien darters verdeeld over vier poules. Spelers van de schuur waren ook dit jaar aanwezig, evenals de mannen van het Luctor Heinkenszand dartteam. Zij spelen om de week op vrijdag thuis. Daarnaast namen spelers en leiders deel aan het toernooi. Om 18.00 uur was de poulefase klaar. Piet de Smit nam de microfoon in handen voor de jaarlijkse loterij. Dat is weer eens wat anders dan de verloting als ’t eerste thuis speelt hé Piet. Rond 18.45 uur begon een tussenronde, voordat de knock-out ronde zou losbarsten. En in deze knock-out ronde gaat het om leven of dood. Dit is de belangrijkste ronde: als je verliest ben je klaar en heb je geen prijs, als je wint ga je door naar de volgende ronde. Voor een aantal spelers was dit ook het geval.

Einduitslag winnaarsronde

1e Patrick Kaat
2e Eelco Walhout
3e Maurice Rouwit
4e Wouter vd Dries 

Einduitslag verliezersronde

1e Lennart Vos
2e Patrick Krijger
3e Jacco Rottier 

Hoogste finish

170 door Maurice Rouwit

Geslaagd toernooi

Voor de organisatie was het weer een geslaagd toernooi. De kantine zat ondanks een voetbalvrijezaterdag vol met supporters van het 1e, 2e en 5e elftal. En uiteraard was de oude hap ook aanwezig. We hopen dat we het toernooi volgend jaar weer kunnen organiseren.

Een bedankje is op zijn plaats voor:

  • De dartcommissie die bestaat uit René Goetheer, Wouter van den Dries en Patrick Kaat.
  • Barvrouw Josca Rouw, keukenprinces Romy Utermark en de saté van Marian Nijsse.
  • De kantinebaas Arno Olierhoek.
  • De sponsorprijzen.
  • Alle deelnemers.
  • Alle supporters.

We hopen jullie volgend jaar weer te zien op ons darttoernooi.

René, Wouter en Patrick
Dartcommissie Luctor Heinkenszand