Als webredactie zijn we er zelf natuurlijk het meest nieuwsgierig naar: hoeveel mensen bezoeken nu eigenlijk onze website, en welke onderwerpen vinden ze interessant? Maar die informatie is misschien ook wel leuk voor onze websitebezoekers, bedachten we ons. We vatten de cijfers even voor je samen.

We kijken terug naar vorig voetbalseizoen – dat liep wat ons betreft van september vorig jaar tot en met afgelopen augustus.In die periode werd onze website 123.621 keer bezocht: 339 keer per dag. Al die bezoekers bezochten met elkaar 161.369 pagina’s. Onze lezers kwamen binnen via 22.549 verschillende ip-adressen. Het aantal unieke bezoekers ligt dus wat lager, omdat één persoon natuurlijk via verschillende adressen kan binnenkomen.

Meest bekeken

Er werd het vaakst gekeken naar het wedstrijdprogramma. Ook veelbekeken: de pagina’s eerste elftal, uitslagen, foto-album, niuews, afgelastingen, tweede elftal, wie is wie en derde elftal. Ongeveer de helft van onze bezoekers komt via een zoekmachine op onze site terecht, een kwart tikt rechtstreeks ons webadres in en een kwart komt binnen via social media: Facebook en Twitter. Meer dan de helft van onze bezoekers bekijkt de site op zijn of haar smartphone. Een derde gebruikt een desktop, en een klein deel kijkt via de tablet.

Beter zichtbaar

Als webredactie zijn dit soort cijfers voor ons natuurlijk interessant. Het werkt motiverend om te zien dat zoveel mensen de site bezoeken. En we leren er ook van. De wie-is-wie-pagina was vorig jaar goed bezocht, terwijl die best een beetje weggestopt zat. We hebben die pagina dus beter zichtbaar gemaakt op de site. Ook promoten we sinds eind vorig seizoen elke vrijdag ons wedstrijdprogramma – de best bekeken pagina- nog eens extra via sociale media. We hopen onze bezoekers daarmee nog beter te laten zien wat er op onze site te doen is.