DE vraag die deze week leefde bij Zondag 2 was niet hoe we koppositie zouden vasthouden of hoe we het gemis van (wederom) Joerie en de voorzitter op moesten vangen, maar waarom vond Monique Remijn al 2 weken op rij ons verslag op Facebook niet leuk? Wat hebben we verkeerd gedaan? Sterallures van de koppositie? Besteden we niet genoeg aandacht aan onze fans? Na lang nadenken werd er besloten om dan maar haar vriend, Leon van Ooijen, te lenen van Apollo 5. Misschien dat we dan weer de aandacht hebben van één van onze trouwste fans.

En met het binnenhalen voor deze wedstrijd van Leon, en ook Bernard van Zondag 3, stonden de The Big 3 van Heinkenszand binnen de lijnen. The big 5 van Nederland zijn een edelhert, ree, wild zwijn, zeehond en bever. In Heinkenszand werken we liever met een drietal; Arno ‘kamerolifantje’ Olierhoek, Bernard ‘vrachtvliegtuig’ Prevost en Leon ‘Obelix’ van Ooijen, gebaseerd op het blauw witte Apollo tenue.

Met deze wetenschap kwamen Joerie, de Voorzitter, Jason (en zijn persoonlijk begeleider) en Martijn niet opdagen. Der Jan was net op tijd terug uit Joure waar hij Zwarte Piet activisten had tegen gehouden op de snelweg, Leon van Zaltbommel was er ook weer eens en Roel was er ook weer om de spitsen van SC Zierikzee af te stoppen.

Een heuse topper, bij winst wipt Zierikzee over ons heen en hebben ze nog een wedstrijd minder ook. Bij winst 5 punten voorsprong. Maar zoals een echt veteranen elftal betaamt, is dat totaal niet belangrijk. Zo gingen vrienden voor leven Leon&Leon zaterdag op stap in de hoofdstad. Roel is ook altijd wel ergens geweest op zaterdag en eigenlijk kunnen we alleen van Sjoerd op aan dat hij er voor leeft. Shakes voor de wedstrijd, eigen warming-up, in de rust een trainingspak aantrekken voor de koude spieren, bidonnetje mee naar buiten en gaan!

Deze laconieke houding strafte Coach Arno direct af door Obelix wissel te zetten en Der Jan moest maar gaan vlaggen, als hij mensen op een snelweg kan tegenhouden, kan hij ook de spitsen van de tegenstander afstoppen met een vlagsignaal.

Maar het liep niet. Als zelfs Arno&Rohan hun dag niet hebben, dan heeft dat zijn weerslag op het hele elftal. We hadden redelijk wat balbezit, wat splijtende pasjes naar Bernard van achteruit, het gat op de rechterkant werd opengehouden voor Niels, maar niks help. Zierikzee stond binnen 30 minuten op 0-3. Slap ingrijpen, teveel balverlies en dodelijke spitsen straffen dat af. En toen stond Obelix op!! Hij haalde zijn armen van achter zijn rug, hondje Idefix werd toevertrouwd aan de dochter van Bernard en hij stormde gelijk naar de spits! Als een ware Mariano Bombardo draaide hij overal zijn dikke kont in, was hij aanspeelbaar en kreeg hij vooral ballen van zijn BFF, de andere Leon, die er nog steeds in stond. En bij de eerste de beste bal kopte hij de bal snoeihard binnen. En niet veel later gaf hij een steekballetje op Sjoerd die hem beheerst achter de keeper schoot. Nog een bal op de paal van Sjoerd en het was wederom Zierikzee die scoorde. We hadden ze liggen, maakte het niet af en de mannen van Schouwen deden dat wel.

Ook na rust de nodige kansen, bal op de lat, paaltje, paar kansen werden recht op de keeper geschoten en Zierikzee scoorde weer en het was wel klaar. Ze liepen nog uit naar 2-7 en de wedstrijd was klaar. Terecht verloren, al had het ook zo 7-10 kunnen eindigen, kansen genoeg in ieder geval. Weg koppositie! De druk is weg. We hopen dat het vooral Niels zal helpen om weer wat zelfvertrouwen te krijgen. Het gat aan de rechterkant is inmiddels een wak geworden waar hij in verkeerd. Hij kwam zijn 74 jarige tegenstander amper voorbij en liep hoofdschuddend het veld af zo de kleedkamer in waar Der Jan al zat te knagen op zijn meegebrachte pistoletje met gebakken ei en het wegdronk met een lekkere Fanta.

Maar wat was Obelix goed vandaag! Bij Apollo wordt er altijd afgesproken dat als Leon over de middenlijn komt (daar speelt hij als laatste man), de scheidsrechter affluit voor gevaarlijk spel, maar wat een spits. Koppen, kaatsen (!!), scoren, assists, zwoegen over het hele veld. Hopelijk kan zijn, iets te knappe vriendin voor het uiterlijk van Leon, het waarderen en zijn wij weer in genade aangenomen en zijn wij weer haar favoriete elftal..

Volgende week om 12.00 strijden de mannen weer ten strijde. Uit naar VIVOO. Voetbal Is Voor Ons Ontspanning.. Een naam die wij als Duitsers niet omarmen als je met deze afkorting ook gewoon Voetbal Is Voor Ons Oorlog kan maken.