Omdat vorige week de thuiswedstrijd tegen ST Oostkapelle/Domburg 4 niet doorging, wegens het opnemen van een baaldag van de tegenstander, mochten we vandaag wederom uit spelen.
Een 13.00 uur wedstrijd…wat weer voor de nodige personeelsproblemen zorgde voor het Technisch Hart Bakker/Cowlishaw. Donderdag was Ed nog een twijfelgeval vanwege ziekverschijnselen en ook Adriaan en Wiebe konden helaas vanwege werkzaamheden niet aantreden in de hoofdstad.
Hans, Eus, Roel, der Bomber en Guus (Is die überhaupt nog lid?) waren vanwege verschillende redenen niet aanwezig. Dit jaar kunnen we ook helaas geen beroep meer doen op de geschorste Marnix. Op zaterdagochtend kwam daar ook nog een afmelding bij van de zieke Ibie….waarschijnlijk iets verkeerd gezeten in het biertje op de 25+…Gelukkig konden we wel weer een beroep doen op Arno van Ons en ook de G.E.I.T Luca mocht nog éé helft meespelen van de (assistent)trainer van het 2e.
Met een niet al te brede selectie werd er afgereisd naar Middelburg.
Coach/leider Sjaak mocht met de jeugd aantreden bij Jong Ambon, dus zou zich in een later stadium voegen bij de selectie.

Terwijl de box werd afgeslingerd door dj Bek, ging de selectie omkleden…echter wie had de shirts meegenomen?? Nog even op de app kijken wie er 2 weken geleden had mogen wassen… der Bomber. Plots kwam Sjaak binnen lopen…waar zijn de shirt Sjaak? Aldus een bezorgde spelers groep.. ja, die staat in de bestuurskamer!!, reageerde Sjaak resoluut.
Na deze consternatie stapten Bliek en Dennis C. in de auto richting Heinkenszand om alsnog de tas met shirts op te halen. Ondertussen was de leidsman al op de hoogte gesteld, dat we 13.00 uur niet gingen halen. Terwijl begon de overige selectie maar aan een indoor warming-up met een kliko en koppen.

Rond 13.00 uur arriveerde Bas en Dennis C. met de spullen en na een korte warming-up kon er dan om 13.15 uur worden aangetreden.

MZVC 2 wist thuis nog alle wedstrijden te winnen, ook van titelkandidaat met klinkende cijfers 3-0, dus LH voorbereid op een lastige middag.
De leiders van LH en MZVC hadden nog kort overleg voor de wedstrijd of er op kunstgras of natuurgras gespeeld zou worden. Uiteindelijk werd er unaniem gekozen voor natuurgras.
Of dit achteraf een verstandige keuze zou zijn, laten we in het midden…feit was wel dat de staat van het veld niet best was, de koeien waren net eraf gehaald en zonder te overdrijven, de trainingsvelden van LH liggen er beter bij.
Alsof het veld nog niet zwaar genoeg was om te bespelen, hadden ze er ook nog een paar kuub zand over gestrooid.

Om circa 13.15 uur mochten de volgende spelers aantreden:

Bas
Goud– Hanny© –Jeroen- John
Bek- Alex –Mike -Nouse
Der Bomber –G.E.I.T. Luca

Wissels: Arno van Ons, Stefan de B

Omdat er deze middag veel wind stond, werd er door aanvoerder Hanny voor gekozen de eerste helft te spelen tegen de wind in.
LH trok de wedstrijd na een aarzelend begin naar zich toe. Op een lastig bespeelbaar veld, waren er dan tot nog grote kansen voor Bek en Luca. Bij een aantal inzetten van Luca stond de uitstekend spelende keeper van MZVC als een sta in de weg. Niet voor niets, dat MZVC de minste tegendoelpunten heeft in de competitie.
Waar de mannen zichzelf te kort had gedaan en eigenlijk met een 0-4 voorsprong de rust in had moeten gaan, werd nu een teleurstellende brilstand genoteerd.

In de rust werd Luca bedankt voor zijn bewezen diensten en mocht zich gaan vergezellen bij het 2e.
Ook Stefan de B. mocht zijn opwachting maken voor Goud.
De 2e helft begon LH niet goed. MZVC tapte uit een ander vaatje en ging fysieker spelen.
Dit resulteerde meteen al in een corner voor de thuisploeg. In 5 minuten tijd, stonden er al meer spelers van MZVC op de helft van LH, dan heel de 1e helft.
De corner werd genomen en Bas kon de bal niet ver genoeg uit de 16 krijgen. Een speler van MZVC nam de bal op de pantoffel en de bal ging via een speler van LH het doel in.
Niet voor de eerste keer dit seizoen kwam LH op een achterstand. Er was dan ook geen paniek en LH ging opzoek naar de gelijkmaker.
Echter was het MZVC dat opnieuw dat een corner mee kreeg en uit dood spelmoment de 2-0 kon aantekenen door de laatste man, die de bal kon inkoppen.

MZVC gooide alles dicht, en geef ze eens ongelijk, en het werd voor LH een zware klus om zonder kleerscheuren uit de strijd te komen. MZVC zocht het randje op met overtredingen en was gewoon feller in de duels. Toch waren er ook nog goede kansen, Jeroen nog de paal en wederom had de keeper nog een aantal uitstekende reddingen.
Na het naderen van het eindsignaal werd het al wel duidelijk, ook al zouden we nog tot kerst voetballen, deze middag de bal er niet meer in zou gaan. Het was deze middag gewoon niet goed genoeg van LH zijde en voor de 2e keer dit jaar werd er een nederlaag geleden. De titelaspiraties kunnen voorlopig even de ijskast in. A.s. zaterdag spelen we nog de inhaalwedstrijd tegen ST Oostkapelle/Domburg 4.
Bij winst kan het de schade nog beperken tot 2 punten op Vlissingen 2 en 1 punt op Noormannen 2. Vorig seizoen werden we herbstmeister en gingen we als koploper de winterstop in, laat het dit seizoen maar andersom wezen en aan het eind van het seizoen met de schaal staan.

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom voor de laatste (thuis)wedstrijd van Luctor Heinkenszand 4.