MZVC 2 -Luctor Heinkenszand 4

Waar de bekercampagne in het begin van het seizoen nog begon met de woorden van coach Sjaak: “Het zijn maar oefenpotjes”, stond het 4e nu ineens op een dinsdagavond in Middelburg om te bepalen wie er door mocht naar de halve finale in deze kwartfinale.
Rond 19.00 uur was het verzamelen op het sportpark in Heinkenszand.

Een enkeling had snel nog wat warms naar binnen geschoven en een ander had s` middags een hamburger als lunch genomen op het terras…
Ten opzichte van afgelopen zaterdag misten we toch enkele belangrijke spelers, echter dit werd gecompenseerd met spelers waar we zeker niet minder van werden.
Zo konden we een beroep doen op Pim, Jordy, Osse en Eelco.
Met 16 man werd er afgereisd naar Middelburg, dit keer wel met voetbalshirts.

Aangekomen in Middelburg bleek dat we mochten aantreden op het hoofdveld.

Tijdens het omkleden gaf coach Sjaak nog wat tips mee, in tegenstelling tot afgelopen zaterdag was nu de opdracht op MZVC het spel te laten maken.
Terwijl iedereen gespannen luisterden kwam de volgende opstelling voor de kwartfinale uit de jaszak van Sjaak:

Bas

John –Eelco- Hanny©- Stefan de B
Nouse –Gordy-Mike- Wiebe
Bek –Luca

Wissels: Cois, Gold, Roel, Pim, Osse

Terwijl Sjaak nog voor de wedstrijd werd geholpen door de scheidsrechter om het digitale wedstrijd formulier per telefoon in te vullen, werden de spieren van afgelopen zaterdag nog losgegooid.

Rond 19.50 vond de scheidsrechter het mooi om te beginnen, het was licht en er moest nog een wedstrijd beginnen 21.00 uur waar enkele spelers graag naar wilden kijken.

Waar LH de nodige aanpassingen had moeten doen ten opzichte van afgelopen zaterdag, had ook MZVC zich op een aantal posities gewijzigd.

LH begon slap aan de wedstrijd, misschien nog de wedstrijd van zaterdag in de benen of een zware werkdag achter de rug, enfin…het verliep allemaal stroef bij de groenhemden.
MZVC begon feller aan de wedstrijd en het won meer duels.
Het was dan ook afwachten op het eerste wapenfeit van de thuisploeg en die werd ook uiteindelijk knap gered door Bas.
Echt wakker geschut dit wapenfeit was LH niet, sterker nog al na 10 minuten mocht de thuisploeg de verdiende 1-0 op het scorebord noteren.
MZVC liet het spel maken nu aan LH over en maakte gebruik van de omschakeling.

Terwijl LH zich herpakte, was het MZVC dat de 2-0 liet aantekenen.
Dit doelpunt werd echter afgevlagd voor buitenspel, waarna de prima leidende scheidsrechter het doelpunt annuleerde.
LH was nu pas wakker en probeerde nog voor rust orde op zaken te stellen, maar MZVC stond compact en het was moeilijk de ruimtes te vinden op het veld, omdat MZVC zeer kort op de tegenstander zat.
Wiebe was nog dichtbij de beste kans, hij liet zich echter niet vallen in de 16 toen hij werd aangetikt en zodoende ging LH met een 1-0 achterstand de rust in.

In de rust werden weer de weer 5 man gewisseld door Sjaak, opzoek naar een plek in de halve finale. Immers was met tegen Kloetinge ook van een 1-0 achterstand teruggekomen, dus er was nog hoop op een goede afloop.

De 2e helft begon LH beter dan de eerste helft, het creëerde zelfs wat kansjes, maar tot groot gevaar leidde dit nog niet.
MZVC bleek een stugge tegenstander waar de groenhemden zich op stuk leek te gaan bijten, totdat Dennis C. de ingeving had om broeder Mike wederom het veld in te brengen.
Dit bleek een gouden wissel, want niet veel later wist Mike in de kleine ruimte, een heel klein gaatje te vinden en de belangrijke 1-1 kon aantekenen.

Beide ploegen hikte nu op twee gedachten, vol voor de winst gaan of gokken op de penaltyreeks na 90 minuten?Terwijl aan beide kanten de nodige spelers het veld moesten ruimen vanwege vermoeidheid, werd er in de resterende minuten door beide ploegen niet meer gescoord…op naar de strafschoppenserie.

Het in grote aanwezige publiek schaarde zich naar het doel waar de strafschoppen zouden gaan plaatsvinden.
Coach Sjaak had zijn lijstje al klaar en Hanny moest de beslissende 5e nemen.

Waar is Arno van Mien als je hem nodig hebt in deze situatie??

Voor de penalty`s genomen werden nog even een groepspeptalk door captain Hanny, waarna LH mocht beginnen aan de serie.

Mike mocht de eerste nemen en faalde niet, de speler van MZVC schoot de bal in de kruising en liet Bas kansloos achter. Luca schoot de bal ook overtuigend in en wederom was het MZVC dat de bal hoog in het doel schoot.
Pim faalde ook niet van 11 meter en toen was het aan Bas om nu eens een bal te pakken. De speler faalde oog in oog met Bas en nu was het aan LH om geen fout meer te maken en dan stond er niets meer in de weg voor de halve finale.

Osse deed ook wat hij moest doen en nu was het wederom Bliek die zich onsterfelijk kon maken. De bal werd nog geraakt, maar ging helaas toch onder het lichaam het doel in.

Nu moest captain Hanny het dus maar doen….na een beheerst schot was daar de bevrijding en mocht LH zich gaan scharen bij de laatste 4!!

Een teamprestatie, waar iedereen hard voor heeft gevochten deze avond.
De ploegen die LH4 kan loten zijn de brabantsche (zondag) ploegen Grenswachters 2 en MOC`17 2.

De andere halve finalist moet donderdagavond nog gespeeld worden en dan zal RCS 2 (zondag) of een bekende uit onze competitie De Noormannen 2 zich vergezellen bij de laatste 4.

Dus 2 Brabantse en 2 Zeeuwse ploegen in de halve finale….1 ding is zeker, we zijn het laatst overgebleven team dat geen reserve elftal is.
Hopelijk mogen we deze keer voor het eerst thuis schitteren voor de beker seizoen 2018-2019, aangezien we alles uit hebben gespeeld.

Marco van Maldegem kom maar op met de voorspelling voor deze halve finale!!!

a.s. zaterdag mag het 4e wederom aan de bak, dan wacht koploper Vlissingen 2.
Bij winst mag LH nog stiekem aan de titel gaan denken en anders zullen de ogen gericht worden op de beker!

Maar zoals Sjaak en Kav Verhouzer altijd zeggen…Stap voor stap…

Op zaterdag 20 april bent u van allen van harte welkom op Sportpark Irislaan te Vlissingen om 12.00 uur.

Komt allen kijken, dan bent u precies op tijd voor de VVA 1 -Luctor Heinkenszand 1, tevens is Eus ook weer van de partij en de kantine is zaterdagmiddag toch gesloten in Heinkenszand, dus een goede reden om aanwezig te zijn in Vlissingen!!