Een mosselmaaltijd als afsluiting van een leuke voetbaldag? Voor onze vele zaterdagteams was dat zaterdagavond zeker het geval. Maar ons enige zondagteam moest de volgende dag uiteraard gewoon nog aan de bak. En dat beviel best goed, laat Marc van ’t Hof ons weten: 

Vandaag eindelijk weer een thuiswedstrijd en wel tegen Goes zondag 2. Goes staat in de competitie stijf onderaan met 7 gespeeld en 0 punten. Gemiddeld krijgen ze ruim 6 doelpunten tegen per wedstrijd. Een kans om voor ons misschien aan ons doelsaldo te werken of in elk geval weer eens te scoren (iets dat vorige week niet lukte). Toch mogen we de tegenstander niet onderschatten. In de afgelopen jaren hadden we het altijd moeilijk tegen Goes en overwinningen zijn niet heel dik gezaaid.

Op de maandag voor de wedstrijd kwam er een bericht binnen via de Whatsapp bij onze leider Hoote. Goes vroeg of we nog steeds om 11:45 uur voetballen bij thuiswedstrijden. Elk seizoen geeft die ‘late’ aanvangstijd problemen met spelers in verband met ploegendienst en horeca. Hoote gooide dit in de groep of we iets vroeger wilden voetballen. Dit werd door iedereen afgeslagen, en daar waren meerdere redenen voor, zoals:

  • Mogen we eindelijk uitslapen, gaan we het doen ook;
  • Wij vinden een aanvangstijd van 10:30 uur ook te vroeg, maar we gaan toch ook niet aan elke vereniging vragen of we dan wat later kunnen beginnen;
  • Mosselavond op zaterdag, dus wel fijn dat we zondag niet zo vroeg hoeven;
  • De veteranen moeten ook tijd hebben om zondag de kantine schoon te maken na de mosselavond.

Conclusie is dat we gewoon lekker om 11:45 uur voetballen.

Telefoonboek
Het verzamelen van de selectie ging deze week redelijk soepel. Hoote hoefde maar een paar keer te vragen wie er wel of niet was. Helaas net elf man en dus gooide Hoote zijn telefoonboek open en had binnen de kortste keren een aanmelding te pakken van Marvin Toorenaar en Jarmo de Visser. Helaas melde Vince zich op vrijdag af, want hij moest werken. Hoote kon hierdoor weer aan de slag. Uiteindelijk bleek Julian Simonse bereid te zijn mee toe doen, maar deze meost uiteindelijk ook weer afhaken. Dus gingen we zaterdagavond tijdens de mosselavond op zoek naar een vervanger, gelukkig hadden we Bas de Winter binnen no-time binnengehaald. Rienk bleek toch nog tijd te kunnen vinden en had zich nog aangemeld bij Hoote. Al met al weer een heel gedoe voor voldoende spelers, maar uiteindelijk toch weer een volle bank vandaag.

De vrijdagavond training werd weer goed bezocht en door de aanvulling van de veteranen stonden er 15 man op het veld voor een partijtje. In de kantine daarna kregen we nog bezoek van ons voormalige centrale duo Martijn en Dave. De jongens wilden graag weer eens met de groep een biertje komen doen.

Op de foto
Na met een aantal mensen van de zondagselectie de mosselavond bijgewoond te hebben mochten we zondagmorgen als laatste elftal binnen de vereniging dan eindelijk op de foto. Voor het enige zondagelftal is zoiets vaak lastiger te regelen dan voor de teams op zaterdag. Zeker als er wat wedstrijden in de foto-weekenden worden afgelast. Maar gelukkig zijn de fotografen dit gewend en komen ze speciaal voor ons de foto’s nemen. Na de mosselavond was het de bedoeling dat de veteranen van vrijdag-1 de kantine zouden schoonmaken. Dit bleken ze met verve te doen. Toen we één voor één aankwamen bij de kantine waren de veteranen goed bezig met schrobben, vegen en poetsen. Toen ze klaar waren zag de kantine er weer spic en span uit. Anthony (Blok) was gisteren ook nog naar de mosselavond geweest en daarna nog door naar Goes. Helaas had hij er vanochtend nog een klein beetje last van. Zijn remedie tegen een kater was langs de mac gaan en een broodje hamburger halen. Helaas was hij vergeten dat er meer mensen waren met een kater die ook wel trek hadden in dit lekkers. Volgende keer moet Blok maar meer van die dingen meenemen.

Vandaag trapten we wat eerder af, want doordat we zo vroeg op de foto moesten en Goes ook op tijd was stonden we met zijn allen al vroeg op het veld. Na overleg tussen beide teams werd besloten om eerder af te trappen, zodat er eerder naar de kantine gegaan kon worden.

Opstelling van vandaag:

Bryan; Ramon, John (c), Hans, Rienk; Etienne, Ferdinand, Sven, Basje; Bas de W. en Niels.
Wissels: Marvin, Jarmo, Melvin (c) (bij ons kan de aanvoerder ook gewoon op de bank beginnen) en Marc
Vlagger: Piet Hoondert
Scheidsrechter: Steven van Hoepen (Jacob was verhinderd)

Eerste helft
Onder een mooi ochtendzonnetje begonnen we gelijk fanatiek aan de wedstrijd. Al in de eerste 10 minuten weer dotten van kansen, maar helaas nog geen doelpunten. Gelukkig kregen we na iets meer dan 10 minuten een penalty door een handsbal in de 16 meter. Ferdinand ging achter de bal staan en schoot hem hard in de linkerhoek. De keeper zat er bijna aan, maar kwam net tekort. De eerste goal lag erin en misschien zou dit ons helpen op wat vaker te scoren. Dit gebeurde ook. Twee minuten na de 1-0 lag ook de 2-0 erin. Weer was het Ferdinand die de keeper verschalkte met een schot in de hoek na een voorzet van Etiënne. Een goed begin is het halve werk. Verdedigend stond het ook als een huis. Goes probeerde het met een paar lange ballen, maar door onze buitenspelval kon Piet niet anders dan elke keer de vlag omhoog steken.

De 3-0 lag er na een minuut of 20 in. Sven soleerde als een soort Messi tussen een aantal tegenstanders door  en stond zo één op één met de keeper van Goes. Beheerst schoot hij de bal in de lange hoek. Ondertussen op de bank kreeg Melvin weer praatjes en kleur, terwijl Blok langzaamaan steeds stiller werd in het hoekje en de kleur op zijn gezicht juist zag vertrekken. Zou hij de eerste worden die dit seizoen even de bosjes in moet? Gelukkig voor hem was dat uiteindelijk niet het geval.

De 4-0 kwam op naam van Bas de Winter. Na een verre uittrap van Bryan over de verdediging heen van Goes hoefde hij alleen maar een tegenstander uit te kappen en de bal langs de keeper te schieten. Een luxe positie voor ons elftal. In de lange geschiedenis van het laagste zondagelftal was het weinig of nog niet voorgekomen dat er al een 4-0 voorsprong op het scorebord stond na 25 minuten. Tussendoor waren er nog legio kansen voor Ferdinand om een hattrick te maken, maar na de twee goals stond zijn vizier niet meer op scherp. Helaas viel hij na ongeveer een half uurtje spelen uit met een blessure en kon Marvin op zijn positie gaan spelen. De 5-0 viel nog voor rust. Een lange bal werd op Marvin aangespeeld. Hij controleerde de bal met de borst en schoot en kegelhard langs de keeper.

Tweede helft
In de rust werden wat wisselingen doorgevoerd en konden Jarmo en Melvin de trainingspakken uit doen en Hans en Niels vervangen. Blok ging vlaggen bij de tegenstander en hierdoor kon hij Ajax niet kijken. De oplossing was dat de wissels de telefoon kregen van Blok en hem moesten voorzien van de tussenstand van die wedstrijd.

In de tweede helft gingen we door waar we de eerste helft gebleven waren. De 6-0 lag er al na 5 minuten in de tweede helft in. Na een voorzet van Bas Vermeule kon andere Bas niets anders doen dan tegen de bal aanlopen en zo op deze manier de keeper verschalken. Ondertussen was Goes nog een paar keer gevaarlijk geweest deze wedstrijd. Deze paar keer hadden als gevolg dat Bryan van de grond af moest komen en zodoende de bal net voldoende hoefde te raken dat deze via de lat weer terug in het spel kwam. Antwoord van Bryan was dat een keeper er alleen maar staat om ballen tegen te houden. Meer hoeft niet.

Na 75 minuten mocht Marc na 4 weken blessureleed dan eindelijk het veld in. Met Hoote was afgesproken dat een kwartiertje lang genoeg was. Bas de Winter kreeg hierdoor een publiekswissel. In het laatste kwartier werd er nog een keer gescoord. Bas kwam op via de linkerkant en omspeelde een paar tegenstanders. Hij schoot daarna op goal en via de paal en de keeper belande hij zo in het netje. Een mooie 7-0 overwinning voor zondag 2, weer 3 punten erbij en Bryan voor de 2e keer dit jaar de 0. Na afloop nog een hapje en een drankje. Sommigen wilden graag broodje warme hap, maar de broodjes waren helaas onvindbaar. Schijnbaar was op zaterdag alles al opgegeten. Zo was Blok vandaag de enige met een broodje warme hap.

Nog 19 wedstrijden te gaan. Volgende week GPC Vlissingen 2 uit.