MO13 Kampioen: De groene Leeuwinnen

Na 3 afgelaste wedstrijden moest het deze week gaan gebeuren. Maandag avond uit tegen Dauwendale en zaterdag thuis tegen DwO. Als we kampioen wilde worden moesten beide wedstrijden gewonnen worden.
Wij als team hadden alle vertrouwen in de maandag avond wedstrijd tegen Dauwendale, we hadden immers nog nooit een avond wedstrijd verloren. Na 3/4 wedstrijd stond er dan ook een 0-4 voorsprong op het scorebord. Omdat we dachten dat we er al waren lieten we touwtjes vieren en werd het toch nog spannend toen Dauwendale terug kwam tot 3-4. Verder lieten we ze niet komen en zodoende was de 1ste horde genomen, op naar zaterdag voor de KAMPIOENSWEDSTRIJD.

Zaterdag ochtend kwamen de meiden vol energie aan op de club, en er was geen twijfel wie er vandaag zou winnen. Wij, de trainers en leider hadden alles al gereed gemaakt voor het feest wat er komen zou. We moesten immers alleen nog maar even winnen van DwO.

Om 9.30 was het dan zover, de meiden stonden klaar voor de aftrap. Aan de zijlijn een 50 man thuis publiek om de Groene Leeuwinnen aan te moedigen. We hadden afgesproken om te spelen zoals we altijd doen, druk op de bal en vooruit voetballen. Toch liep het in het begin niet helemaal lekker, kwam waarschijnlijk om dat er toch wel wat druk op de schouders van de meiden lag.

Halverwege de 1ste helft was het dan toch zover, Noa kon van dichtbij de 1-0 maken. Dat was 1 goal en nu doordrukken dachten wij met zijn allen. Met een bal op de paal en een paar goede reddingen van de keeper wilde het toch niet lukken om de 2-0 voor de rust te maken. DwO kreeg in de laatste minuut van de 1ste helft zelfs hun 1ste kans om te scoren maar Naomi onze keepster voorkwam dit.

Rust, even bijkomen van de strijd die geleverd moest worden. We overleggen wat wel en niet goed gaat en waar we op moeten letten op het kampioenschap binnen
te halen.

2de helft gaat van start en DwO heeft niks in te brengen. We spelen continu op hun helft, en het is wachten op een goal. Toch wil deze niet snel vallen en het zou toch niet gebeuren dat DwO er een counter op los laat en een goal zou maken. De 2 trainers aan de kant zijn er nog niet op gerust en moedigen de meiden aan op zoek te gaan naar die 2de goal.

Weer een redding van de keeper, bal van de lijn gehaald, het zit niet mee. Maar dan, voorzet van rechts en een overduidelijke hands bal in de 16 meter. Penalty! Aiden onze laatste vrouw gaat de Penalty nemen, ze schiet hem onberispelijk binnen. 2-0. Iedereen gaat uit zijn dak, want ja, dit kan toch niet meer mis gaan. 5 Minuten voor tijd valt de definitieve beslissing. Isa wordt in de 16 meter diep aangespeeld en ze legt hem keurig terug op Sera die met een boog bal in de verre hoek de 3-0  maakt. Nu is het feest compleet en het kampioenschap is zo goed als binnen. Na het laatste fluit signaal wordt het vuurwerk en de rookbommen afgestoken: MO13 is KAMPIOEN!

    

De meiden krijgen een staande ovatie van het publiek en deze nemen ze dan maar ook als te graag in ontvangst. Wat hebben ze een geweldig seizoen gespeeld, 2 x gelijk gespeeld en de rest allemaal gewonnen. En dat met een team van een gemiddelde leeftijd van 11 jaar!
Na het douchen lekker een broodje in de kantine eten en dan als klap op de vuurpijl het dorp rond op de platte kar.

Niet 1 straat gaan we voorbij, want iedereen moet het weten dat we kampioen zijn geworden. Met harde muziek en microfoons genieten de meiden met volle teugen, bij de bakker pakken we nog lekker een oliebol mee. Na een uur het dorp op stelten te hebben gezet gaan we weer terug naar de club. Als beloning voor al het harde werken gaan we met zijn allen nog een uurtje bowlen in Goes. Ook daar zijn onze meiden goed in, de Spares en Strikes vliegen ons om de oren!
Als we klaar zijn nog even een groepsfoto met onze nieuwe trainings pakken. Zie ze eens glunderen.

Op naar volgend seizoen, want onze Groene Leeuwinnen zijn hongerig op zoek naar nog meer overwinningen……