Het eerste  toernooi in 2020 van  Luctor Heinkenszand werd zaterdag 4 januari gespeeld in de evenementenkantine. He, in de kantine? Ja, in de kantine. Er werd namelijk gespeeld voor de titel E-sporter van Luctor Heinkenszand. Dit als voorronde voor de officiële E-talents Cup van de KNVB.

De deelnemers, allemaal jongens (helaas geen meisjes), moesten laten zien hoe goed ze zijn in het spel FIFA20. Het was goed te zien dat er thuis al flink getraind was, de verschillen waren klein en er werden behoorlijk spannende wedstrijden op de mat gelegd. Natuurlijk kon er maar één team winnen. Voor dit jaar mogen Lukas Poelman en Seb van Zaltbommel zich E-sporter van Luctor Heinkenszand noemen.

Ook buiten op het veld moesten de jongens aan de bak en moesten ze laten zien hoe goed ze zijn in de FIFA skill games. Vier verschillende oefeningen die behoorlijk wat behendigheid vergen om ze goed uit te kunnen voeren. Het duo Mika Mohr en Ruben Traas eindigde hier op de eerste plaats.

Alle winnaars hebben zich geplaatst voor de finale, die eind van het seizoen in Utrecht wordt gehouden. Gefeliciteerd jongens en veel succes in de finale!

Omroep Zeeland maakte een reportage van het toernooi. Die vind je hier.

(Tekst Martin Blankenburgh)

Lukas Poelman en Seb van Zaltbommel wonnen in de kantine Fifa20.

Lukas Poelman en Seb van Zaltbommel wonnen in de kantine Fifa20.

 

Mika Mohr en Ruben Traas waren de beste bij de Skill Games.

Mika Mohr en Ruben Traas waren de beste bij de Skill Games.