Wedstrijdverslag VV Zaamslag – Luctor Heinkenszand
6 april 2019 – 3e klasse A
Geschreven door: Wessel Geus.


Op de dag van de jaarlijkse rommelmarkt trad Luctor Heinkenszand om half 3 aan op sportpark ’t Durp tegen Zaamslag. Allereerst complimenten voor iedereen die betrokken was bij de organisatie van de rommelmarkt en zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Net als voorgaande jaren was ook de editie van 2019 dankzij de vrijwilligers een groot succes. Daarnaast kreeg Luctor Heinkenszand eerder deze week van de KNVB als eerste club in Zeeland het certificaat ‘Status Lokale Jeugdopleiding’. Een geweldige beloning voor het harde werken dat de afgelopen twee jaar is verricht en een teken dat we met de jeugdopleiding op de goede weg zijn. De officiële uitreiking van het certificaat is op zaterdagmiddag 13 april om 14.00 uur, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen VCK.

De uitwedstrijd in en tegen Zaamslag was dit seizoen de enige competitiewedstrijd waarvoor elftalleider William Hoondert de benodigde t-tags moest uitdelen aan de chauffeurs. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd Zaamslag dankzij vier goals van Martijn Simonse eenvoudig verslagen. Op het eigen sportpark verloor de ploeg van Dominique D’Hooghe dit seizoen echter alleen van VCK. Tijdens de warming up gaf verdediger Quinten Kaat aan toch niet te kunnen spelen vandaag. Tim Goovers kreeg van Serge Beulens het seintje om zich klaar te maken voor een basisplek op het middenveld. Tom Blommaard schoof een linie terug naar het centrum van de verdediging waardoor de opstelling er ten opzichte van afgelopen weken iets anders uit zag:

 

Eerste helft

In het prachtige blauwe uittenue begon Luctor Heinkenszand slordig en afwachtend aan de wedstrijd. Het was op het middenveld in de nieuwe samenstelling zoeken naar de juiste organisatie en het veldspel was matig. Zaamslag startte fel en had in de beginfase het betere van het spel. In de zesde minuut verrichte Lars een belangrijke redding op een uithaal van spits Niek Luime. Na het felle en goede begin van Zaamslag nam Luctor Heinkenszand gaandeweg de eerste helft meer het initiatief.

Het tempo lag echter (mede door het slechte veld) te laag en er werden in de opbouw teveel verkeerde keuzes gemaakt. Hierdoor kwam Luctor Heinkenszand nauwelijks tot grote kansen en was het in de omschakeling oppassen voor de counter van Zaamslag. Tom Blomaard was bij meerdere countermogelijkheden van Zaamslag met goede verdedigende acties belangrijk voor zijn ploeg. In de 30e minuut kwam er uit het niets toch een grote kans voor Martijn Simonse. Hij nam een uitstekende crosspass van Ruben de Jonge goed aan, kapte naar binnen en schoot met rechts hard in de korte hoek. Doelman Dominique Pijpelink keerde het schot prima en zorgde er voor dat beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

Tweede helft

Na rust kwam Luctor Heinkenszand goed uit de kleedkamer en schakelde direct een versnelling hoger. Tweede ballen werden gewonnen en Zaamslag kwam zelf niet meer aan voetballen toe. Zaamslag bleef dapper strijden voor iedere meter, stond verdedigend goed georganiseerd en zocht in balbezit met lange ballen snel de diepte. De ruimtes bleven klein voor Luctor Heinkenszand en het was lastig om tot grote kansen te komen. Verder dan een doelpoging van Martijn Simonse die na een voorzet van Barry Olierhoek hoog over schoot en een kopbal van Tim Goovers kwam Luctor Heinkenszand in deze fase niet. Zaamslag hield relatief makkelijk stand en leek op weg naar een stunt tegen de koploper.

In de 66e minuut kwam uit het niets toch het moment van onze topscorer Martijn Simonse. Een lange bal van achteruit werd door Rutger van Rossum goed verlengd. Martijn nam de bal aan, wachtte tot het juiste moment en schoot met een verdekt schot in de korte hoek de 0-1 binnen. De belangrijke treffer werd met heel het team bij de cornervlag gevierd en zorgde voor ontlading bij de meegereisde supporters. In het restant van de wedstrijd kwam het elftal van Serge Beulens niet meer in de problemen. Tien minuten voor tijd bracht trainer Dominique D’Hooghe een extra aanvaller maar ook dit bracht de goed spelende Luctor Heinkenszand defensie niet in de problemen. Vijf minuten voor tijd wist Rutger van Rossum de wedstrijd definitief te beslissen. Een vrije trap van Barry Olierhoek werd slecht verwerkt door de Zaamslag doelman waarna Rutger eenvoudig de 0-2 binnen kon tikken.

In een sportieve wedstrijd waarbij de uitstekend fluitende scheidsrechter Kenson nauwelijks hoefde in te grijpen pakte Luctor Heinkenszand de drie punten. Een verdiende maar zwaarbevochten overwinning van het eerste elftal. Na het laatste fluitsignaal werd er zoals gebruikelijk uitgebreid nagepraat over de wedstrijd. Lars trakteerde de selectie geheel volgens ritueel op snacks na opnieuw een overwinning zonder tegentreffer. Een uitgebreide fotoreportage van de wedstrijd is te vinden op de site van VV Zaamslag.

Er komen voor Luctor Heinkenszand spannende weken aan met de thuiswedstrijd tegen VCK en de uitwedstrijd tegen Arendskerke op het programma. Het geloof bij de selectie en supporters in het kampioenschap is met vijf resterende finales te spelen zeker aanwezig. Tot volgende week allemaal bij de thuiswedstrijd tegen VCK!

Scoreverloop

0-1 65e minuut: Martijn Simonse
0-2 85e minuut: Rutger van Rossum