Wedstrijdverslag GPC Vlissingen – Luctor Heinkenszand
28 september 2019 – 3e klasse A
Geschreven door: Wessel Geus.


Afgelopen zaterdag wist Luctor Heinkenszand met maar liefst 1-8 te winnen van GPC Vlissingen. Vanwege een liesblessure bij Corné de Jonge stond Rick Schuitert als rechtsbuiten in de basis. Verder koos Giovanni Siereveld voor dezelfde spelers als vorige week tegen Noormannen. In het eerste halfuur was Luctor Heinkenszand voortdurend aan de bal maar tot grote kansen leidde dit niet. De ban werd gebroken door Tom Blomaard en nog voor rust wist Luctor Heinkenszand via treffers van Marco den Deurwaarder en Jannick Rentmeester uit te lopen naar 0-3.

Na rust werd er gekozen voor een formatie met drie verdedigers. Er werd goed gevoetbald en rustig gezocht naar de ruimtes om tot uitgespeelde kansen te komen. Vanaf het moment dat een speler van GPC de rode kaart ontving wegens natrappen, wist Luctor Heinkenszand snel de score te verhogen. Marco den Deurwaarder noteerde met een schitterende volley in de bovenhoek de 0-4. Heel even leek het een dag te worden waarop Martijn Simonse het net niet wist te vinden. Uiteraard was dit niet het geval en met twee goede goals van Si werd het 0-6. Zowel Tom Blomaard als Jannick Rentmeester maakten vervolgens hun tweede goal van de middag waarna GPC nog de eretreffer wist te maken.

Een uitstekende wedstrijd tegen een zeer defensief ingestelde tegenstander. Het rustige en geduldige spel in balbezit resulteerde in een legio aan kansen. Op de tegentreffer na werd achterin nauwelijks iets weggegeven. Complimenten voor het getoonde spel en de goede overwinning! Volgende week wacht de eerste ‘topper’ als Luctor Heinkenszand op bezoek gaat bij Nieuwdorp. Beiden ploegen hebben uit de eerste twee wedstrijden de volle buit weten te behalen.

Tot zaterdag!

Scoreverloop:
0-1: Tom Blomaard
0-2: Marco den Deurwaarder
0-3: Jannick Rentmeester
0-4: Marco den Deurwaarder
0-5: Martijn Simonse
0-6: Martijn Simonse
0-7: Jannick Rentmeester
1-7: Onbekende speler
1-8: Tom Blomaard