Op zaterdagochtend 11 maart organiseert Luctor Heinkenszand Voetjebal een open ochtend in de Stenge! Hét moment voor uw zoon of dochter om kennis te maken met het concept Voetjebal. Deelname is gratis en je aanmelden kan via zeeland@voetjebal.com.

Meer informatie over het concept Voetjebal en uitleg door Lunven, de organisator hiervan lees je hieronder:

Mocht uw peuter of kleuter nog te jong zijn om lid te worden van Luctor Heinkenszand, maar wilt u samen met uw zoon of dochter wel op een leuke en speelse manier met sport en spel bezig zijn, denkt u dan eens aan Luctor Heinkenszand Voetjebal. Sinds een aantal seizoenen werken wij samen met Lunver Vermeer (zie foto), de drijvende kracht achter Voetjebal Zeeland.

In onderstaand interview verteld hij u graag meer over dit mooie initiatief:

Wil je jezelf voorstellen?
Ik ben Lunven Vermeer, initiatiefnemer van Voetjebal in Zeeland. Ik woon samen in Vlissingen met mijn partner en onze vier kinderen.

Sinds wanneer ben je bezig met Voetjebal?
We zijn gestart met Voetjebal in Vlissingen in 2014. Op een bepaald moment gaf ik daar van 09.00-16.00 uur les aan 7 Voetjebal-groepen. Toen hebben we besloten om te starten op meerdere locaties en hebben we Voetjebal-trainers in dienst genomen.

Waarom ben je begonnen met Voetjebal?
Vrienden van ons woonden in Badhoevedorp en hun zoon van twee jaar oud zat op Voetjebal. Ik ben een keer mee gaan kijken omdat zij dachten dat dit echt iets voor mij was. Voetjebal past erg goed bij me omdat het, uiteraard, te maken heeft met voetbal maar ook het onderdeel is van de ontwikkeling van peuters en kleuters en dat vind ik erg bijzonder.

Lunven Vermeer

Kun je eens vertellen wat het idee is achter het concept Voetjebal?
Het is een sport- en spelconcept. Mensen denken weleens: ‘voetjebal, oooh, voetbal dus, niks voor ons’. Als ze dan een les mee hebben gedaan zijn ze helemaal overtuigd. Het is echt een sport en spelconcept met een knipoog naar het voetballen. Maar het wordt nog leuker: papa of mama doet ook mee. Het is een echt ouder-kind moment. De trainer faciliteert de les, licht de oefeningen toe, doet de oefeningen voor, motiveert en enthousiasmeert de Voetjeballers, en de ouders doen daarna de oefeningen met hun zoon/dochter. En, altijd op muziek, er heerst altijd een heel relaxte, gezellige sfeer!

Sinds 2021 werken Voetjebal en Luctor Heinkenszand samen, hoe bevalt deze samenwerking?
Corné is mijn contactpersoon bij Luctor Heinkenszand. Belangrijk is dat een voetbalclub Voetjebal ziet als een toevoeging; niet als concurrentie. Je ziet vaak te jonge voetballers op het veld. Mijn kinderen voetballen ook en ik zie vaak voetballertjes tussen de 4 en 5 jaar op het veld waarvan ik denk: jij kunt beter nog even plezier maken in de zaal. Nog geen prestatiedruk maar zelfvertrouwen krijgen, balvaardig worden, motorisch sterker worden. Luctor Heinkenszand ziet ook de toegevoegde waarde van Voetjebal en dat is fundamenteel in de samenwerking. Kinderen die van Voetjebal het veld op gaan hebben altijd een stapje voor.

Waarom is Voetjebal zo leuk?
Omdat de kinderen op zeer jonge leeftijd al kennis kunnen maken met sport, op een leuke en speels manier. Daarnaast is het een waardevolle sport voordat men gaat voetballen op het veld. Voetjebal enthousiasmeert kinderen om uiteindelijk te gaan sporten en/of voetballen.

Waar wordt Voetjebal gespeeld en op welke dag?
In De Stenge op zaterdagochtend.

Ik heb interesse! Waar kan ik mijn kind aanmelden?
Aanmelden is eenvoudig en kan via de website van Voetjebal: https://zeeland.voetjebal.nl/