Wedstrijdverslag VV Arendskerke – Luctor Heinkenszand
20 april 2019 – 3e klasse A
Geschreven door: Wessel Geus.


Afgelopen zaterdag is Luctor Heinkenszand er niet in geslaagd de koppositie te behouden. Arendskerke bleek in de wedstrijd op een volgepakt sportpark te sterk voor de mannen van Serge Beulens. De positie van beide ploegen op de ranglijst zorgde er voor dat er aan publieke belangstelling geen gebrek was. Geweldig om te zien dat een wedstrijd in de derde klasse zo leeft in de regio! Net als voorgaande weken startte Luctor Heinkenszand in dezelfde opstelling. Dit betekende dat Tim Goovers op het middenveld stond en Tom Blomaard samen met Arno de Jonge het hart van de defensie vormde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerste helft

Luctor Heinkenszand begon uitstekend aan de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Labeur. In de beginfase leverde dit direct enkel goede mogelijkheden op. Doelman Eljo Dooge redde eerst op een kopbal van Arno de Jonge en pareerde een paar minuten later uitstekend een inzet van Barry Olierhoek. In de 14e minuut schoot Rutger van Rossum net naast waardoor Luctor Heinkenszand zichzelf vergat te belonen voor het goede eerste kwartier.

In de 15e minuut kwam Luctor Heinkenszand ondanks het goede begin met een man minder te staan. Een ongelukkige kopbal van Tom Blomaard kon niet meer onderschept worden waardoor Dejan Goedegebure alleen op Lars Francke afging. Vlak voordat hij op doel wilde schieten werd er door Arno de Jonge een overtreding begaan. Een penalty en een rode kaart waren het gevolg. Dat de speler van Arendskerke geraakt werd gaf hoofdrolspeler Arno de Jonge na afloop schuldbewust toe. Of de overtreding echter binnen het zestienmetergebied werd begaan en of dit met rood bestraft diende te worden was discutabel. Scheidsrechter Baleur bleef echter bij zijn beslissing, kende een penalty toe en Luctor Heinkenszand moest met tien man verder. Michel Harinck wist de penalty niet te benutten en zag zijn poging vanaf elf meter op de lat verdwijnen. Vanaf dit moment was Luctor Heinkenszand defensief zeer kwetsbaar. Dit resulteerde niet veel later in de 1-0 voor Arendskerke. Dennis Goedegebure wist een goede voorzet van Justin le Conte binnen te lopen.

In de 28e minuut werd de situatie voor Luctor Heinkenszand nog vervelender. Justin le Conte kon na een foute pass van linksback Joeri Simonse alleen op Lars francke af. Hij faalde niet en zette met een zuiver schot zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Dit was het sein voor trainer Serge Beulens om in te grijpen. Hij haalde Tim Goovers naar de kant, bracht Quinten Kaat centraal achterin en Tom Blomaard schoof door naar voren. De offensieve omzetting leverde in het restant van de eerste helft geen resultaat op waardoor beide ploegen met 2-0 gingen rusten.

Tweede helft

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Luctor Heinkenszand was met tien man voetballend de betere maar kon weinig grote kansen creëren. Arendskerke speelde goed georganiseerd, gaf weinig weg en loerde op de counter. Een goed genomen vrije trap van Corné de Jonge belandde via keeper Eljo Dooge nog op de lat maar verder dan deze mogelijkheid kwam Luctor Heinkenszand niet. In de 82e minuut mistte Quinten Kaat een hoge bal waardoor Dennis Goedegebure eenvoudig zijn tweede van de middag kon maken. De wedstrijd was definitief gespeeld en bij een stand van 3-0 werd er afgefloten.

De discutabele rode kaart vroeg in de wedstrijd en de individuele fouten deden Luctor Heinkenszand uiteindelijk de das om. Net als vorig jaar tegen Veere een nederlaag in een belangrijke wedstrijd om de titelstrijd. Helaas leverde het goede spel in de tweede helft met tien man niets op. Er zijn echter nog een paar wedstrijden te spelen en er is nog niks beslist. Ten slotte complimenten voor de gehele vereniging Arendskerke voor de organisatie van deze topper met meer dan 600 aanwezige toeschouwers.

Tot volgende week allemaal!