Wedstrijdverslag Luctor Heinkenszand – WHS
1 juni 2019 – 1e ronde Nacompetitie
Geschreven door: Wessel Geus


De dag voor de thuiswedstrijd tegen WHS stond het jaarlijkse bedrijventoernooi op het programma. Maar liefst 42 bedrijven gingen vanaf 17.00 uur de strijd aan om de felbegeerde titel in de wacht te slepen. Uiteindelijk was het net als vorig jaar Binnenuit dat de beker in ontvangst mocht nemen. Na afloop van het toernooi was er een schitterend feest in de tent wat tot in de late uurtjes doorging. Door de inzet van velen vrijwilligers was het evenement wederom een groot succes voor de vereniging!

Afgelopen zaterdag speelde Luctor Heinkenszand in de eerste ronde van de nacompetitie tegen WHS uit Sint-Annaland. In tegenstelling tot vorig seizoen waar één beslissingswedstrijd volstond om promotie te bewerkstelligen, moet Luctor Heinkenszand dit seizoen met drie tegenstanders afrekenen om te promoveren naar de 2e klasse. In de warming up was het behoorlijk schrikken voor iedereen toen keeper Lars Francke niet aan het duel leek te kunnen starten vanwege een blessure aan zijn pink. Uiteindelijk leek het toch te gaan met Lars waardoor trainer Serge Beulens met de volgende elf namen aan de wedstrijd begon:

Eerste helft

De bal was nauwelijks aan het rollen of de 1-0 voor de thuisploeg stond al op het scorebord. Een splijtende pass door de verdediging van Jannick Rentmeester kwam terecht bij Barry Olierhoek die onder de keeper door raak schoot. Nog binnen vijf minuten wist Martijn Simonse de 2-0 te maken. Een actie van Rutger van Rossum werd nog verdedigd voordat de bal bij Martijn terecht kwam. Hij twijfelde zoals gewoonlijk niet en schoot met links zijn eerste van de middag binnen. WHS probeerde wel degelijk voetballend partij te bieden maar was simpelweg een maatje te klein voor Luctor Heinkenszand. In de 30e minuut mocht Corné de Jonge aanleggen voor een vrije trap. Hij nam deze hard en indraaiend richting het doelgebied waarna Rutger van Rossum de bal perfect mee nam om vervolgens de 3-0 binnen te schieten. Een van de mooiste momenten van de middag leverde niet eens een goal op. Een keiharde vrije trap van Corné de Jonge vloog rechtstreeks richting de kruising maar helaas bracht de keeper van WHS redding op de uitstekende poging van Corné.

Tweede helft

In de eerste fase na rust speelde WHS met meer druk naar voren. Dit was eigenlijk de enige fase in de wedstrijd waarin de ploeg uit Sint Annaland daadwerkelijk grip op de wedstrijd had. Dit resulteerde in de 55e minuut na een aanval over links in de 3-1. Nadat Martijn Simonse via een goede combinatie met Barry Olierhoek de 4-1 noteerde, was het verzet van WHS definitief gebroken. In de 75e minuut onderschepte Quinten Kaat op het eigen zestienmetergebied de bal. Hij stuurde Rutger van Rossum de diepte in die met een geweldige sprint de linksback van WHS te machtig was. Met veel gevoel maakte hij met buitenkant rechts de 5-1. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor de gebroeders Olierhoek. Barry wist dankzij een knappe solo zijn tweede goal van de middag te maken. Voor het voltooien van zijn hattrick mocht hij zijn broer bedanken. Rick speelde Barry knap vrij en met een hard schot kreeg de keeper van WHS het zevende doelpunt om zijn oren.

Een uitstekend begin van de nacompetitie voor Luctor Heinkenszand. Volgende week speelt LHZ in de tweede ronde van de nacompetitie tegen Walcheren. Een tegenstander die dit seizoen lang mee deed om de titel en duidelijk van een ander kaliber is als WHS. Helaas was er enkele dagen na afloop van deze wedstrijd ook zeer slecht nieuws te melden. Onze doelman Lars Francke blijkt zijn pink te hebben gebroken en kan hierdoor niet meer meedoen in het restant van de nacompetitie.

Ten slotte nog de felicitaties aan de teams die afgelopen zaterdag de beker wisten te winnen. JO13-1 wist in Sint Jansteen de beker binnen te halen door BSC uit Roosendaal te verslaan. Het 4e won eerder op de middag in Bergen op Zoom van Grenswachters. Beiden teams van harte gefeliciteerd met deze topprestatie!

Tot aanstaande zaterdag. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen Walcheren in de tweede ronde van de nacompetitie!