Wedstrijdverslag Luctor Heinkenszand – RCS
16 maart 2019 – 3e klasse A
Sponsor van de week: Orde op Zaken
Geschreven door: Wessel Geus.


Na de klinkende 0-3 zege uit bij titelkandidaat Walcheren trof Luctor Heinkenszand afgelopen zaterdag wederom een tegenstander van formaat. Eerder dit seizoen gaf Luctor Heinkenszand op sportpark de Alblas een 0-2 voorsprong uit handen wat uiteindelijk resulteerde in een puntendeling. Wie aanwezig was bij deze wedstrijd herinnert zich vast en zeker nog de directe speelstijl van RCS waarbij ze met de lange bal snel de diepte zochten. Na een week vol regen en wind volgde op zaterdagochtend het bericht dat het veld goedgekeurd was en dat de wedstrijd door zou gaan. Om de koppositie te behouden stuurde trainer Serge Beulens de volgende elf namen het veld in:

Eerste helft:

Op een zwaar bespeelbaar veld waarbij de wind een grote rol speelde was het begin van de wedstrijd overduidelijk voor RCS. In tegenstelling tot de heenwedstrijd combineerde de ploeg uit Oost-Souburg zeer makkelijk. Luctor Heinkenszand was in het eerste half uur overal op het veld een stapje te laat en RCS was de ploeg die voetballend de betere was. Net na het half uur kwam het goed voetballende RCS op een verdiende 0-1 voorsprong. Een vrije trap vanaf eigen helft werd lang genomen in de richting van spits Yordi Nijland. Op ongelukkige wijze verloor Arno de Jonge het duel van de spits waarna de meegelopen Mourad Bobouth de 0-1 langs Lars Francke schoot.

Ondanks een slechte eerste helft van de kant van Luctor Heinkenszand kwam de thuisploeg vlak voor rust op 1-1. Barry Olierhoek nam een vrije trap in de richting van Corné de Jonge die de bal met links het strafschopgebied indraaide. De bal werd weggewerkt door een speler van RCS waarna de bal wederom voor de voeten van Barry Olierhoek belandde. Barry twijfelde niet en schoot de bal met rechts zuiver en hard binnen. Dankzij deze treffer kon Luctor Heinkenszand ondanks een slechte eerste helft toch met een gelijke stand gaan rusten.

Tweede helft:

In de tweede helft was een geheel ander spelbeeld zichtbaar waarbij Luctor Heinkenszand overduidelijk het initiatief nam. De eerder deze week door de PZC geroemde aanvalslinie van Luctor Heinkenszand bewees opnieuw zijn waarde. Na enkele gevaarlijke aanvallen kwam de bal via een pass van Jannick Rentmeester terecht bij Barry Olierhoek. Barry nam de bal mee naar binnen en krulde de bal met veel gevoel van zo een vijfentwintig meter schitterend in de kruising.
Vlak hierna moest Barry nog even geduld hebben met het voltooien van zijn hattrick nadat hij goed voorbereidend werk van Rutger van Rossum met een schot op de paal niet doeltreffend kon afronden. Rond het uur schoot onze topscorer Martijn Simonse wel de belangrijke 3-1 binnen. Na wederom een goede actie van Rutger van Rossum over de rechterkant wist de keeper zijn inzet in eerste instantie te keren maar op de rebound van Martijn had de keeper geen antwoord. RCS nam na deze goal meer risico waardoor Luctor Heinkenszand meer ruimte kreeg. Een (volgens iedereen) duidelijke penalty werd na een overtreding van Quinten Kaat op een speler van RCS niet gegeven. Na dit moment leek het verzet van RCS definitief gebroken. In de slotfase wist Rutger van Rossum, die wederom een uitstekende wedstrijd speelde, ook zijn goaltje mee te pikken. Corné de Jonge passeerde twee verdedigers van RCS en legde de bal breed op Rutger. Oog in oog met de keeper schoot Rutger koelbloedig de 4-1 binnen. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Barry Olierhoek die zo zijn hattrick alsnog wist te voltooien. Na wederom een pass van Jannick Rentmeester schoof Barry zijn derde van de middag achter de RCS doelman.

Uiteindelijk een klinkende, ietwat geflatteerde overwinning voor de equipe van Serge Beulens. Op een zwaar veld waarbij de wind een grote rol speelde was het lastig voetballen. Alle lof voor de spelers om de lastige eerste helft op deze wijze in de tweede drie kwartier een vervolg te geven. Volgende week wacht wederom een thuiswedstrijd. Luctor Heinkenszand speelt op 23 maart thuis tegen Bevelanders. Afgelopen zaterdag versloeg Bevelanders naaste concurrent Walcheren met 3-0. Luctor Heinkenszand is dus op voorhand gewaarschuwd. Hopelijk zien we volgende week net zo veel publiek langs de lijn staan als afgelopen zaterdag en wordt de zegereeks voortgezet.

Een volle tribune tijdens de wedstrijd.

Tot volgende week!

Scoreverloop:
0-1 : Mourad Bobouth
1-1 : Barry Olierhoek
2-1 : Barry Olierhoek
3-1:  Martijn Simonse
4-1:  Rutger van Rossum
5-1:  Barry Olierhoek

Man of the match: Barry Olierhoek.