Luctor Heinkenszand krijgt het certificaat ‘Status Lokale Jeugdopleiding’ van de KNVB. En dat is bijzonder, want we zijn de eerste in Zeeland!

Om het certificaat te krijgen, moet je als club voldoen aan een lijst van maar liefst 64 eisen van de KNVB. Zo is onder andere gekeken naar het technisch beleid van de gehele vereniging, de structuur van de jeugdopleiding, het beleid rondom sportiviteit en respect, samenwerking met andere verenigingen, de inzet van gediplomeerde trainers, het niveau waarop de jeugdteams actief zijn, de ontwikkeling van spelers en trainers, het aantal trainingsmomenten, het medisch kader, en meer. Voor de liefhebbers: meer achtergrondinformatie vind je hier.

De club is trots op die erkenning, juist ook omdat het sterker en groter maken van de jeugdopleiding een van de redenen was voor de fusie, bijna twee jaar geleden. We willen elke jeugdspeler op zijn of haar niveau de juiste begeleiding bieden.

De erkenning Status Lokale Jeugdopleiding is een mooie beloning voor het vele werk dat de afgelopen twee jaar is verricht. Het is ook een goede basis om verder te blijven werken aan het opleiden en ontwikkelen van de jeugd en het uitbouwen van de vereniging Luctor Heinkenszand.

De officiële uitreiking van het certificaat is op zaterdagmiddag 13 april om 14.00 uur, voorafgaand aan de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen VCK.