We zijn woensdag 5 september gestart met de eerste sessie van de KNVB-cursus Jeugd Voetbal Trainer Coach (JVTC). Door deze cursus aan te bieden aan onze (toekomstige) jeugdtrainers willen we waarborgen dat onze jeugd op een wijze getraind en gecoacht wordt conform de normen van de KNVB.
Deze cursus wordt gevolgd door 18 leden van onze eigen vereniging en daarnaast doen er 12 leden mee van de verenigingen DWO’15, V.V. Lewedorpse Boys, SV Nieuwdorp en VV Borssele. Deze samenwerking tussen de verenigingen is ontstaan door medewerking van de gemeente Borsele.
Aangezien totaal 30 personen deze cursus volgen is de groep in 2-en gedeeld. De avonden worden geleid door Adil Fertoute van de KNVB.De cursus is gericht om ieder te ontwikkelen op het gebied van het trainen-coachen-begeleiden van Jeugdspelers.
De avonden bestaan uit een theorie- en praktijk gedeelte. Bij het praktijk gedeelte worden trainingen en wedstrijden van jeugdteams geobserveerd en achteraf doorgesproken.
Wanneer deze cursus is afgerond, wordt door de vereniging voor onze leden de vervolg KNVB Pupillen en Junioren cursus aangeboden. Ook dan is het mogelijk dat leden van de omliggende verenigingen bij ons aansluiten.