De energierekening is een enorme kostenpost voor onze vereniging. Daar gaan we met z’n allen iets aan proberen te doen. Bestuurslid Marco Goovers heeft deze mededeling voor ons, en doet meteen een oproep:

Eén van de grootste kostenposten van onze vereniging is de nota van onze energieleverancier (gas, water en elektra). Van het lidmaatschap dat je betaalt gaat ongeveer 30 euro op aan energiekosten. Dat is best veel. Reden voor ons om te kijken hoe we de energiekosten naar beneden kunnen krijgen.

Daarom hebben we ons aangesloten bij De Groene Club. Dat is een initiatief van de KNVB om te komen tot meer duurzame voetbalverenigingen, wat leidt tot het verlagen van de energierekening. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, het is ook goed voor onze clubkas. Op 25 september is de kick-off geweest. Het traject bestaat uit een analyse van mogelijke maatregelen tot aan het invoeren hiervan. Dit gebeurt aan de hand van een stappenplan.

De komende tijd houden we je op de hoogte. In de tussentijd kun jij al helpen de energiekosten te verlagen. Zo kun je in de kleedkamer wat korter douchen (water- en gasbesparing), het licht uitdoen als je een ruimte verlaat (energiebesparing) en de deur achter je dicht doen (gasbesparing). Kleine moeite, groot plezier! Meer informatie is te vinden op www.degroeneclub.nl.