Twaalf jeugdtrainers van onze vereniging gaan als vervolg op de JVTC cursus van vorig seizoen komend voorjaar de KNVB Pupillencursus volgen.

Het betreft hierbij hoofdzakelijk trainers van onze jongste jeugd waarin zowel jongens als meisjes net zijn begonnen met voetballen. Wij vinden het als bestuur enorm belangrijk dat onze jeugd al vanaf de instroom op een kwalitatief goede wijze wordt begeleid, zodat iedereen met veel plezier zijn of haar ontwikkeling kan doormaken.

Samen met de KNVB plannen we vanaf februari deze cursus op ons sportpark.  Er zullen zes bijeenkomsten zijn waarbij diverse opdrachten en facetten van het trainen van onze jongste jeugd aan bod komen. Tevens kan het geleerde direct in de praktijk worden gebracht omdat iedere cursist al betrokken is bij een team.

Naast de ondersteuning die we onze jeugdtrainers dit seizoen al bieden middels de oefeningen en begeleiding van Skills & Control is ook deze specifieke cursus weer een goede stap in een verdere ontwikkeling van onze jeugdafdeling. We zorgen samen op deze wijze voor het juiste niveau waarop alle spelers en speelsters training krijgen en op de zaterdag worden gecoacht.