Op woensdagavond was de inhaalwedstrijd van naaste concurrent Patrijzen tegen FC Axel 3.
Een deel van de selectie reisde af om de buurman aan het werk te zien. FC Axel een heel ander team, dan waar wij tegen hadden aangetreden, maar het was duidelijk dat FC Axel zich zomaar gewonnen gaf. Tot twee maal toe wist de ploeg uit Axel de voorsprong te nemen en het zag er uit alsof de concurrent punten zou laten liggen. In de 88e minuut moest dan toch FC Axel capituleren en was er helaas geen wonder van 4453 deze avond…op dus naar zaterdag waar Luctor Heinkenszand de 3 punten in de strijd voor het kampioenschap op Heinkenszand moet zien te behouden.

Op zaterdagmiddag was het weer verzamelen op het sportpark, in een wederom zonnige dag. Stefan de B. was zaterdagochtend teruggekeerd van zijn Tour de France en ook Ed had zijn batterij weer kunnen opladen op vakantie. Van het 3e werd Patrick Mol geleend (gescout door Goud) en ook Marnix was opgelapt voor dit treffen met Zaamslag, daar Bas met het vlaggenschip mee naar Veere mocht om een gooi te doen naar de titel.
Hanny was ook nog toe aan een weekje rust voor de belangrijke kraker tegen Clinge en besloot een weekendje weg te gaan met vrouw lief. Ook de gebroeders Cowlishaw waren deze middag vanwege privéomstandigheden afwezig.
Het gouden duo Bakker/Cowlishaw dus gescheiden en ook Poit 1.0 schitterde deze middag van afwezig. Een zware druk op de schouders voor Sjaak en alsof dat nog niet genoeg was, was clubwatcher Leon van Arno ook deze middag niet aanwezig, maar hield hij de verrichtingen in Veere bij voor LHZ 4.

Inmiddels waren der Bomber en Wiebe gearriveerd…met een enigszins kleine vertraging, aangezien Wiebe bij Renè thuis er opeens achter kwam dat zondag Moederdag is…snel nog even een stop bij de plaatselijke Etos voor een presentje en door naar het sportveld.
Om 14.00 uur werden de kleedkamers opgezocht, deze middag mochten we in rode shirts aantreden, daar Zaamslag ook in het groen speelt. Met een schitterende kleurencombinatie Rood/Groen (kerstmistenue), waar papa Theo 20 jaar geleden nog op de Heinkenszandse velden te bewonderen was, werd er aandachtig geluisterd naar de opstelling van coach Sjaak.
En meteen ging het al mis, zonder rechterhand Dennis, werd prompt de opstelling van de jeugd opgesomd…snel werd het a4tje omgedraaid er kwam de volgende selectie op de mat:

                         Marnix
Stefan de B – Kloet –Jeroen ©- Wiebe
Guust; broer van Roel – Lex-Molletje -Nouse
Aad -Ibi

Wissels: Der Bomber, Goud, Ed,  Arno van Ons

Om 14.30 uur gingen de roodhemden op zoek naar de winst, zaak was om snel een doelpunt te maken en de tegenstander niet in de wedstrijd te laten komen. Na een aantal goede mogelijkheden, was het Nouse die LHZ na ruim een kwartier spelen de thuisploeg op voorsprong bracht.
Net als vorige week, was de zon wederom  weer goed aanwezig. René attendeerde coach Sjaak op de felle zon, aangezien hij al vanaf vanmorgen bij de voetbal aanwezig was. Gelukkig had René nog zonnebrand in zijn sporttas. Snel spoedde hij zich naar de kleedkamers…helaas geen zonnebrand, maar wel aftersun. Die is alvast voor morgen dan!
Ondertussen werd er op het veld doorgespeeld en ging de ploeg op jacht naar de 2-0. De man on Fire Ibie had deze middag zijn vizier nog niet op scherp. Ook Alex raakte maar weer eens de lat voor de zoveelste keer dit seizoen. Volgende keer maar een bordje Brinta nemen in plaats van het fruithapje en de bal met brute kracht erin rossen.
De keeper van Zaamslag had er deze middag zin in en was een aantal op avontuur…na balverlies van de doelman buiten de 16, werd de bal onderschept, de bal kwam voor de voeten van Nouse, maar miste zijn doel op een haar.
Voor Aad was de wedstrijd na een sliding over en moest zich na ruim een half uur spelen laten vervangen door Der Bomber. Dit resulteerde meteen in een doelkans voor Ibie, die dit kansje niet onbenut liet en de 2-0 liet aantekenen. Waar de score veel ruimer had kunnen zijn, werd met slechts 2-0 de kleedkamers opgezocht. John had nog teveel hinder van zijn rug en liet zich vervangen door Goud, Ed mocht de moe gestreden Nouse vervangen.

Bij aanvang van de 2e helft , waren er nog 2 jonge spelers van het 2e uit Zaamslag gekomen om de strijd aan te gaan. Het was duidelijk dat Zaamslag zich nog niet gewonnen had gegeven en het ging de 2e helft meteen fel van leer. Ed had bij zijn eerste balcontact meteen een weergaloze actie. LHZ zocht meteen naar de bevrijdende 3-0, maar Zaamslag gaf goed partij en zocht meer de aanval dan de gehele 1e helft, vooral de jonge spelers van Zaamslag hadden hier een grote rol in.
Jeroen besloot een positie naar voren te schuiven , terwijl Alex een linie naar achteren ging.
Door deze omzetting kon de koning van de assist de ballen geven vanuit het middenveld. Uit zijn ooghoek zag hij Guust, broer van Roel op snelheid vertrekken. Gaf een splijtende pass, waarbij Guust met een pirouette a la Zidane de bal meenam en de 3-0 kon aantekenen.
Op het middenveld liep molletje alle ruimtes dicht, toch wist Zaamslag een aantal keer voor Marnix op te duiken. Marnix leek geklopt, maar Goud wist de bal nog net voor de doellijn weg te werken.
Gelukkig viel dan uiteindelijk toch de bevrijdende 4-0, na een schitterende pass van Ed, kon der Bomber zijn doelpuntje meepikken. Bij Zaamslag was het verzet nu definitief gebroken en LHZ speelde de wedstrijd professioneel uit.
Niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar wederom 3 zeer belangrijke puntjes in de strijdt om het kampioenschap.

Volgende week staat de cruciale wedstrijd tegen Clinge op het programma, dat thuis slechts éénmaal moest buigen tegen concurrent Patrijzen.
Sportpark Malpertuus lijkt een onneembare veste; zal het de manschappen uit Heinkenszand lukken de 3 belangrijke punten mee te nemen uit Clinge?

Tevens wacht Patrijzen ook nog een lastige horde in en tegen Axel…Nog 2 finales…waar LHZ alles moet winnen en hopen op een misstap van Patrijzen.

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom op het sportpark Malpertuus te Clinge