Nadat vorige week 2 punten waren verloren in de strijd voor het kampioenschap, stond vandaag de wedstrijd tegen Walcheren 4 op de agenda. Een ploeg die zich bevind in de middenmoot.
Terwijl het 3e knap partij leverde aan koploper Vlissingen en op dat moment nog 2-2 stond, zochten de manschappen van coach Sjaak de kleedkamers op.

De Sint is weer in het land, wat weer zorgde voor een hoop trammelant.
De nodige afmeldingen regende donderdag alweer binnen vanwege de goedheiligman met z`n schimmel tussen de benen.
Er werd maar weer een geopperd om de jaarlijkse baaldag maar weer volgend jaar in te zetten door Dennis C.
Terwijl Arno van Ons vrijdagavond nog opzoek was geweest naar een spelt in de Hooizolder werd de warming-up gestart.
Tijdens de warming-up zag captain Hanny wederom een jong elftal uit Vlissingen aantreden op het oude hoofdveld van SV Heinkenszand.

De volgende spelers mochten aantreden:

Marnix
Goud – Hanny© –John- Roel
Hans- Alex –Sam -Nouse
Der Bomber –Arno van Ons

Wissels: Stefan de B, Bas, Ed, Wiebe
Assistent scheidsrechter: Hubert

Om 14.30 uur floot scheidrechter Kedde voor het beginsignaal.
In een rommelige beginfase van LH kant, was het Walcheren dat een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Marnix opdook.
Echter werd Marnix niet op proef geteld en kon LH langzaam het spel gaan maken.
Walcheren had een aantal snelle spelers in de voorhoede, dus de defensie was gewaarschuwd deze middag.
Eigenlijk uit het niets was het Arno van Ons, die vanuit een ogenschijnlijke hoek de bal in het doel liet verdwijnen.
Niet kort daarop, was het wederom Arno van Ons die de keeper van Walcheren kon passeren en de 2-0 kon noteren.
Hoewel de voorsprong, was dit een geflatteerde spelbeeld, Walcheren deed niet veel onder dan het niet best voetballende LH4.
Op een afstandsschot die rakelings naast ging, moest de keeper zich laten vervangen, doordat deze verkeerd op zijn arm terecht kwam. De volgende wissel zou nog grote gevolgen hebben voor de wedstrijd. Een veldspeler van Walcheren nam de plaats over van de doelman.

Waar LH4 op een wonderbaarlijke voorsprong kwam, zo kwam Walcheren aan de aansluitingstreffer. Uit wederom een onmogelijke hoek, wist de speler van Walcheren toch nog op doel te schieten, deze ging via de paal langs Marnix in het doel.
Ondanks het slechte spel, pakte LH het toch weer op. Onder aanvoering van Alex ging men op zoek naar de 3-1. Alex leek de 3-1 ook op de voet te hebben, al wist de ingevallen doelman deze op miraculeuze wijze op de doellijn te pareren.
Ook een goede aanval, waarbij Der Bomber zijn lichaam goed gebruikte met een blok en Arno van Ons lanceerde eindigde niet in een 3-1 voorsprong.
Met een krappe 2-1 werden de kleedkamers opgezocht en was men toch beducht op de aanvallern van Walcheren.

In de rust werden er nog wat wissels toegepast. Stefan de B., Ed en Wiebe mochten hun opwachting maken ten koste van Goud, Nouse en Roel.

De 2e helft speelde LH iets beter dan de eerste helft, maar het gebruikelijke niveau werd niet gehaald. Toch waren er nog kansen voor de groenhemden. Arno van Ons raakte nog de paal en de keeper van Walcheren wist nog een vrije trap te keren.

Toch was het Walcheren dat de 2-2 op het scorebord wist te noteren.
LH ging wederom opzoek naar de voorsprong, maar wist geen grote kansen meer te creëren.
Het leek even of de wedstrijd zou gaan eindigen in wederom een gelijkspel, maar daar zou een zeer merkwaardige slotfase roet in het eten gooien.

Met een kwartier voor tijd werd Bas in de spits gegooid voor Der Bomber, die nog de bij het tweede van LH de punten moest gaan veiligstellen.
Walcheren stuurde de spits diep, die vrijuit op Marnix kon aflopen. Marnix stormde zijn doel uit om de bal te onderscheppen.
Met een flinke knal tot gevolg…volgens Marnix was de spits te vroeg en dachten de overige aanwezigen op het sprotpark dat Marnix te laat kwam. Terwijl Marnix nog dacht aan een vrije trap, werd de bal op de stip gelegd met een gele kaart erachter aan.
In de tumult die volgende of een keeper met geel wel of niet 10 minuten eruit moest liep Marnix, zoals altijd de rust zelf, naar de kant. Van ploeggenoten moest hij echter vernemen dat hij de rode prent had ontvangen.

Gelukkig hadden we Bas al in het elftal staan, die de plaats van Marnix in nam en in de slotfase toch nog een punt kon redden voor LH4.
De speler van Walcheren ging achter de bal staan en schoot de bal in de linkerhoek…penaltykiller Bas anticipeerde hierop goed en pareerde de bal!

Niet kort hierop ging LH toch nog voor de winst en nu was het aan de andere kant een penalty, waar Arno van Ons onrechtmatig neergelegd werd in de 16.
Volgens papa Leon een zekerheidje, want Aro had nog nooit gemist van elf meter.

Arno kon alsnog de belangrijke 3 punten voor het kampioenschap binnen halen in de slotfase.
Arno schoot de bal goed in, echter was het wederom de ingevallen veldspeler die de penalty pareerde en kon uitgroeien tot man of the match.
Alsof dat nog niet genoeg was, kon Walcheren in de tegenstoot counteren en zelfs nog de 2-3 noteren.

Een slotfase waar alles in zat en helaas niet in het voordeel van LH beslecht en kon LH4 voor het eerst in 2018 een nederlaag noteren.
Een nederlaag na ruim een jaar tijd was toch weer even wennen….niet veel later bleek koploper Vlissingen toch nog in de slotfase de 3-2 hebben gemaakt en is de voorsprong inmiddels 5 punten (met een wedstrijd meer).

Aanstaande zaterdag kan LH4 zich revancheren tegen de nummer 10 van de competitie De Meeuwen 4.
Aangezien koploper Vlissingen vrij is, kan LH de druk opvoeren en het verschil weer terug brengen tot 2 punten verschil, met het oog op de topper Vlissingen-Noormannen een week later is nog alles mogelijk.

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom op Sortpark D`n Hooghe te Zoutelande.