Luctor Heinkenszand 4- VCK 3

Met de bekerwinst nog in de benen mocht LH4 vandaag alweer aantreden tegen VCK 3.
Nog geen 48 uur rust tussen de wedstrijd van donderdag en deze wedstrijd, maar waar een ploeg uit de hoofdstad wel hulp krijgt van de KNVB voor uitstel, moeten de sportmannen van Luctor Heinkenszand gewoon weer aan de bak.
Deze speelronde wel de nodige afmeldingen, waaronder een aantal steunpilaren en kersverse vader Stefan de B.

Met de hulp van andere elftallen, werd er toch nog een elftal op de been gebracht om partij te bieden tegen de mannen uit Koudekerke en om de 3e plaats veilig te stellen.

Terwijl de oude spieren werden losgetrapt op het tussenveld van 1 en 2, op doelman Marnix, was het wachten op de tegenstander.
Inmiddels was het al 12.15 uur en nog geen spoor van de tegenstander te bekennen.
Rond 12.20 uur kwam uit de verte toch een glimp van de mannen uit Koudekerke tevoorschijn… “Hrieps eej” Riepen de mannen, die met 12 man waren afgereisd naar Heinkenszand om 90 +6 minuten partij te bieden en vervolgens naar Hrieps te gaan.

Terwijl coach Sjaak de opstelling voorlas, was er nog een merkwaardig voorval. John in de basis…Welke John?? I.v.m. met het jaarlijks motoruitje in Spanje, wilde John geen risico lopen om de Mushroom Cup te moeten missen en had zich donderdag al afgemeld bij de het Technisch Hart. Dan Hans in de basis was het antwoord op Sjaak op de vermeende afmelding van zijn pupil.
Overigens mocht ook Rens starten in de basis ten koste van grote broer Bas, die op de reserve bank mocht plaatsnemen, aangezien Marnix mocht starten van het duo Cowlishaw/Bakker.

Nouse had nog last aan de enkel van afgelopen donderdag, voor de aftrap werd nog een spuit ingebracht, maar de basis zou te vroeg komen en Nouse zocht de eerste helft de zijlijn op met vlag.

De volgende spelers mochten vandaag partij bieden tegen VCK:

Downie

Hans –Hanny©–Lexie- Gold
Cois- Osse –Mike ©- Wiebe
Ibie –Bliek Jr.

Wissels: Nouse, Bas, Roy (2e helft) en Bek (2e helft)

Om 12.30 uur floot dhr. Toorenaar voor de start van deze middag.

Waar de meeste spelers nog wat stijf waren van afgelopen donderdag, was het toch LH dat de aanval zocht op zoek naar de openingstreffer.
Bij VCK konden ze geen grip krijgen op de snelle flankspelers Wiebe en Cois.
Er werd al vrij snel ingegrepen bij VCK op het middenveld en de verdediging versterkt om de aanvallen te neutraliseren.
Toch was het Cois die een goede kans kreeg en zijn inzet rakelings langs de doelpaal zag gaan.
Het tempo van de wedstrijd lag erg laag, misschien door de temperatuur en/of nog de wedstrijd in de benen, de wedstrijd kwam niet op gang.
Ook VCK vond dit tempo wel prima en liet zich inzakken op de hoop te kunnen loeren op de spaarzame kansjes.

Het was VCK dat brutaal de leiding nam. Een speler van VCK kwam door, Wiebe twijfelde op het middenveld om een overtreding te maken, maar dacht het nog te kunnen herstellen op snelheid, echter gaf deze speler net op tijd nog een uitstekende steekpass waarbij hij de bal in de verre hoek kon schuiven.

Gezien het spelbeeld, was er niets aan de hand, LH had het betere van het spel en het ging dan opzoek naar de gelijkmaker.
Niet veel later was het dan toch VCK dat de voorsprong kon verdubbelen.
De spits van VCK ging gretig over de knie van Hans, die een blok zette voor de bal, maar de spits dook de 16 in en de bal ging op de stip.

De speler schoot de bal snoeihard in de Kruising, waar Marnix zijn vingertoppen nog rakelings langs de bal vlogen…0-2, enigszins tegen de verhoudingen in werd de kleedkamer opgezocht.

Ibie werd bedankt voor zijn bewezen diensten en werd vervanger door Bek en ook Rens mocht plaatsnemen op de bank voor broer BLIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEK.

Helaas hielp de spuit niet in de enkel van Nouse en moest de strijd staken deze middag.

De 2e helft ging LH meteen opzoek naar de aansluitingstreffer.
Na goed doorgaan van Bek werd de uitsluitingstreffer al vroeg in de 2e helft genoteerd.
Bij VCK leek de vermoeidheid erin te sluipen, terwijl LH toch nog krachten kon vinden om voor de winst te gaan.

Met nog 15 minuten te gaan, kwam er alsnog een Heinkenszands kwartiertje, waar alles of niets werd gespeeld.

De keeper van VCK nam iets te lang de tijd om de bal te verwerken, waarna Bliekkkkkkkkkkkkkkkkkkkk goed stoorde en de keeper de bal inleverde bij Bas. Als dank kreeg Bas nog een knie op z`n hoofd, maar Bek kon het presentje gretig in dank nemen en de 2-2 noteren.

Terwijl Bas nog gestrekt op de grond lag, was BHV-er Cowlisaw ter plaatse om de situatie te beoordelen. Op de vraag welke dag het was en wat Ajax had gedaan tegen de Spurs werd positief gereageerd en werd het groene licht gegeven om de wedstrijd te hervatten.

LH was zelfs in de slotfase nog dichtbij de 3-2, maar de VCK hield goed stand en zo werden de punten verdeeld over de twee ploegen.

Inmiddels is het onderling verschil met het 3e opgelopen tot 1 punt en mogen de jonge mannen zich (voorlopig) boven het 4e begeven op de ranglijst.

Aankomend weekend staat de topper tussen LH 4 en LH3 op het programma.
“uit” werd er nog 1-3 gewonnen, maar inmiddels zijn de mannen van LH3 prima op elkaar ingespeeld en zijn ze al 8 wedstrijden ongeslagen.
Zaterdag staat dus de 3e plaats op de agenda, de winnaar (of gelijkspel voor LH3) zal vrijwel zeker de competitie afsluiten op de 3e plaats.

De Balletent is gesloten, dus de kans dat keeper Rodney deze middag wel nuchter onder de lat staat, is een stuk groter geworden.

Om 14.30 uur bent u weer van allen welkom om de kraker tussen het 4e en 3e te mogen aanschouwen op sportpark Heinkenszand (Veld 2).