Na de uitschakeling in de beker, mocht LHZ 4 onder leiding van coach West zich gaan opmaken voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.
Zijn rechter hand schitterde wederom  van Aadwezig en daarom mocht Gold weer fungeren als speler/Aadje Interim.

In het verleden hebben we vaker gespeeld tegen de mannen uit Middelburg en met name thuis blijkt dit altijd een zware kluif. Gelukkig mochten we deze middag thuis aantreden.
Tijdens de warming –up bleek echter dat MZVC flink door heeft geselecteerd en er een jeugdig elftal was neergestreken in Heinkenszand.

Waar de jonge mannen nog spelvorm en afwerkoefeningen aan het doen waren, kwam LHZ 4 net na 14.00 uur het veld op, nog even snel een bakkie koffie en een sigaretje wegwerken en oprichten voor wederom een wedstrijd om aan de conditie te werken.

Ook deze middag was de opkomst weer goed en had Der Bomber weer een selectie voor 15 man geregeld voor Coach West. Het 3e kwam deze middag wederom niet in actie, waardoor Blieeeeeek “nooit de nul” weer bereid was om het doel te verdedigen. Gerben en Danny speelden eerst hun wedstrijd met de 35+ om zich later in de tweede helft bij coach West te melden.

Om 14.31 uur gaf dhr. Toorenaar het beginsignaal om de wedstrijd te starten.

Zoals verwacht ging MZVC 2 meteen vol op de aanval.
LHZ 4 kwam niet in het spel voor en het was voornamelijk aan Bliek te danken dat het lang 0-0 bleef. Ook de paal en lat werden nog getest door de mannen van MZVC.

Toch was het LHZ 4 dat via een bekeken schot van Siii, enigszins tegen de verhouding in de 1-0 mocht noteren.
Bas dacht met de 0 de rust in te mogen, helaas kreeg LHZ 4 op slag van rust een penalty tegen.

De speler van MZVC 2 schoot de bal beheerst in de bovenhoek, hoewel Bas er dichtbij zat, moest hij nu capituleren en een tegendoelpunt incaseren.

Met 1-1 werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd er druk overleg gevoerd tussen Coach West en de spelers, moeten we met 5 middenvelders gaan spelen? de schade beperkt houden?
Een aantal spelers waren conditioneel helemaal op en lieten zich vervangen voor verse krachten.

Aan de tactiek werd niet verder niets gewijzigd, compact blijven spelen en loeren op een countertje tegen een sterk spelend MZVC 2.
De wissels pakte goed uit, waar MZVC nog domineerde de eerste helft, kwam LHZ 4 nu beter in het spel. LHZ 4 kwam zelfs weer op een voorsprong via Siii, lang kon LHZ 4 niet van deze voorsprong genieten omdat MZVC al snel de 2-2- kon noteren.

Het bleef lang een opgaande wedstrijd. Jesse gaf een uitstekende pass op Gerben, die zag dat de 3 meter lange keeper van MZVC 2 te ver voor zijn doel stond en de bal vanuit de 16 schitterend in het doel lopte en LHZ4 wederom weer op een voorsprong bracht 3-2.
Met nog 10 minuten op de klok moest met man en macht nu geprobeerd worden de overwinning over de streep te trekken.
Echter MZVC gaf nog niet op, de mee opgekomen laatste man, volgens insiders speelde deze speler vorig seizoen nog bij Arnemuiden 1, stoomde mee naar voren. Passeerde enkele spelers van LHZ4 en randje buitenspel schoot Bassey van Belzen de bal onberispelijk in de kruising.

3-3….bij enkele spelers gingen de kopjes nu hangen. Dan maar genoegen nemen met een gelijkspel of nog voor de winst gaan??
MZVC 2 ging nog vol voor de 3 punten, dus ook LHZ 4 ging voor de 3 punten.
Na een lange tijd van afwezigheid, bewees Ibie wederom zijn grote waarde voor LHZ 4.

Nadat hij Gerben het voorbeeld zag zien geven, was het nu Ibie die de keeper kon passeren met een lop en de 4-3 mocht noteren.
MZVC 2 gooide nu alles op alles en het was pompen of verzuimen. De defensie van LHZ 4 hield echter goed stand en door een goede interceptie van Bas, die meteen de bal naar voren schoot en Siiii in stelling kon brengen.

Siii kwam 1 op 1 op de keeper en het was wederom een stiftje over de doelman, waardoor LHZ 4 de bevrijdende 5-3 en Siii zijn hattrick mocht noteren.

Een zwaar bevochten overwinning, tegen een sterk spelend MZVC 2, dat zeker één van de kanshebbers is voor de titel.

Na de wedstrijd werd de overwinning gevierd (met o.a. nog 2 verjaardagen van Ibie…)
waar nu weer de focus gericht wordt op de volgende tegenstander. Apollo`69 2 dat de eerste wedstrijd verloor van FC Axel 3.

Op zaterdag 1 oktober om 12.45 uur bent u van allen welkom op het Sportpark de Zuudoek te `s- Gravenpolder.