Donderdagochtend kreeg het 4e bericht van de KNVB dat de wedstrijd op 6 juni is komen te vervallen. Als eerste reactie was nog, dat is niet erg om de rit naar Kloosterzande te moeten maken op de slotdag. Al snel sloeg de euforie om….Het zaterdagteam van Hontenisse had zich bij de KNVB met nog 4 speelronden te gaan uitgeschreven. Dit blijkt serieuze gevolgen te hebben in de kop van het klassement. Waar de titelkandidaten de winst hadden gepakt tegen Hontenisse, wist echter alleen Patrijzen van deze ploeg te verliezen. Waar de punten bij de overige teams eraf werden getrokken, bleef Patrijzen in punten gelijk. Patrijzen was al afgeschreven, rijp voor de slacht…klaar om geserveerd te worden als hoofdgerecht…ware het niet, dat door deze Houdinie act nu ineens de beste papieren heeft om kampioen te worden. Axel is definitief afgehaakt in de strijd om het kampioenschap door deze ingreep van de KNVB.
Ook DwO`15 is nu afhankelijk van 2 teams, die punten moeten laten liggen….waar de strijd tussen DwO`5 en Luctor Heinkenszand leek te gaan, mengt nu toch Patrijzen zich weer in de titelstrijd. DwO`15 ging via twitter nog verhaal halen bij de KNVB omdat nu Luctor Heinkenszand hierdoor wel erg de Sjaak is…Het antwoord van de KNVB was echter dat in de 4e klasse elk team op elk moment zich kan uitschrijven uit de competitie. Door deze nieuwe wending, zo laat in de competitie, wijzigt er voor het keurkorps Bakker/Cowlishaw  echter niet veel…alles moest al geworden worden, alleen is het echter nu afhankelijk van Patrijzen en heeft het de titelkansen niet zelf meer in eigen hand.

Om te beginnen de serie van de resterende 4 finales de punten in eigen huis te houden tegen Spui 3.
Uit werd er nog een 0-8 overwinning behaald, dus op papier zou het moeten lukken tegen de inmiddels nummer 10 van de ranglijst.

Om 13.45 uur was het weer verzamelen bij het clubhuis van Luctor Heinkenszand in een aangenaam zomers zonnetje. Guust, broer van Roel had zijn batterij kunnen opladen in Spanje, Eus was ook weer neergestreken in het zeeuwse en ook el Gordy nadat hij zijn wedstrijdje bij het 6e had gevoetbald had zich aangesloten bij het 4e.

Ed, Stefan de B. en Mike genoten nog van hun welverdiende vakantie en Henk moest zich helaas nog op het laatste moment afmelden.
Marnix, Hans en Aad (alleen voor noodgevallen) zitten nog steeds in de lappenmand, zodoende er toch weer een ruime selectie beschikbaar was voor het 4e.

Het technisch hart startte vandaag met de volgende sterspelers:

Bas
Goud-Hanny-Jeroen-Kloet
Wiebe- Lex-Eus El Hamadi-Nouse
Arno van Ons-Ibi

Wissels: Der Bomber, Guust; broer van Roel, Gordy, Aad (alleen voor noodgevallen)

Om 14.30 uur gaf de scheidsrechter het startsignaal op het oude hoofdveld van sv Heinkenszand.
Luctor Heinkenszand ging meteen op jacht naar de voorsprong. Na 5 minuten kon de 1-0 al genoteerd worden door Ibi, die de bal verwoestend uithaalde buiten de 16 en schitterend in de winkelhaak ramde. Luctor Heinkenszand bleef de doelman met schoten bestoken en het was wederom Ibi die de keeper binnen 10 minuten voor de 2e keer kon verschalken.
Bij Spui was inmiddels het besef, dat er deze middag niet veel eer meer was te behalen, terwijl Ibi tussendoor nog collega Lex de bal op de dwarslegger zag schieten.
Gaande weg de eerste helft kon de man on Fire zijn hattrick noteren en zelfs zijn 4e doelpunt van de middag. Ook Arno van Ons mocht na een maand blessureleed zijn doelpuntje meepikken en wil zich nog gaan opmaken om de strijd aan te gaan met Siiiiiiiii als clubtopscoorder van Luctor Heinkenszand.
Deze middag was het vleespetten gehalte binnen de selectie er hoog, de spits vroeg zich af of Eus en Kloet broeders waren…echter moesten we hem teleurstellen dat dit niet het geval was.
Met een 5-0 werden de kleedkamers opgezocht. Nouse was moegestreden en bevangen door de warmte en hij werd vervangen door Guust, broer van Roel. Ook Kloet kreeg rust en werd vervangen door Gordy. Der bomber mocht Ibi doen vergeten de 2e helft, die halverwege de 2e helft Arno van Ons weer zou doen aflossen en dan hadden we nog Aad….daar was nog even geen plaats voor en mocht zodoende nog even van het zonnetje genieten met de weer in grote groep aanwezige zuupporters.

De 2e helft was de organisatie weg, iedereen wilde scoren en ging zodoende mee naar voren, terwijl het duo Hanny en Goud de deur achterin op slot hielden.
Door slordigheid kwam zelfs Spui nog in de gelegenheid om Bas te testen. Bas bleef echter koelbloedig, pareerde de bal en kon weer gaan zonnebaden op zijn luie reet.
Guust liet zien dat hij uitgerust terug van vakantie was gekomen en knalde met een rake kopbal de 6-0 binnen. Deze inzet was zo hard, dat de keeper geblesseerd raakte en de strijd moest staken. Een veldspeler zou de keepershandschoenen oppakken om de wedstrijd te hervatten, na een kleine onderhoud.
Luctor Heinkenszand speelde het niet goed uit, kreeg nog wel goede kansen via een goede kopbal van der Bomber, met dito redding van de keeper, echter stond de paal en de keeper een aantal keer in de weg. Inmiddels had Aad het wel gezien dat de wedstrijd gespeeld was halverwege de 2e helft en besloot maar te gaan douchen en een blad bier alvast voor het elftal te gaan halen. Verder werd er niet meer gescoord en kon er weer 3 punten worden bijgeschreven.
Onder het genot van een welverdiende gouden sportdrank werd de wedstrijd nog geanalyseerd.
Ondertussen kwam ook het bericht dat koploper DwO`15 de lastige horde in Clinge niet had kunnen nemen en daar naar alle waarschijnlijkheid zijn Waterloo heeft gevonden en de titel voorlopig uit het hoofd kan zetten, al weet je het in deze competitie nooit!
Bij coach Sjaak kwam nu de wedstrijdspanning er helemaal uit en kreeg prompt een krampaanval in zijn kuit. Gelukkig was zijn rechterhand en tevens aanvoerder Hanny bereid om de helpende de hand en verzorging te bieden.

Nog 3 finales te gaan….aanstaande zaterdag komt de nummer 8, Zaamslag 4 op bezoek bij de koploper.

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom om de manschappen van het gouden duo Bakker/Cowlishaw aan te moedigen op het sportpark Heinkenszand (veld 3).