Luctor Heinkenszand 4 – `s-Heer Arendskerke 3

Vandaag mocht LHZ4 dan eindelijk weer eens de wei in 2020. Na een lange winterslaap, waar de beren van LHZ 4 de nodige liters drank en kilo`s vlees verorberd hebben, werd door sommige spelers woensdag de eerste stappen op het trainingsveld gezet. Samen met de mannen van 5,6 en eigenlijk iedereen die een hartslag heeft en mee wilt doen is welkom. Woensdag bleek dat de 2 maanden rust de meesten niet veel goed had gedaan. Dat zou zaterdag tegen VVA 3, dat immers al een wedstrijd in de benen had, geen gemakkelijke wedstrijd worden.

Donderdag werd er weer reikhalzend uitgekeken naar het digitale bordje van René.

Tot onze schrik is onze coach Sjaak nog aan het genieten van zijn welverdiende vakantie in het verre Oosten, maar ook positief nieuws…Ronald “Ouwe” Westdorp, jarenlang aanvoerder van Heinkenszand 3 (4)…zou de honneurs samen met Dennis Cowlishaw waarnemen. De eerste wedstrijd van het jaar en thuis…dat betekend een selectie van 17 man.
Concurrent LHZ3 had wederom een krappe selectie, dus mocht Jeroen S. de mannen van het 3e vergezellen tegen Spui.

JL16 plaatste nog een oproep om 08.00 uur voor “Heinkenszand helpt” of er nog een teamgenoot een ladder beschikbaar had. Met het oog op de komst voor Ciara of wellicht een voorgevoel dat hij de pannen van het dak zou gaan spelen, enfin Stefan de B. rijkte de helpende hand en “buurman” JL16 kon de ladder ophalen.
Ook was Eus weer van de partij, waardoor het altijd een verassing is of het wel doorgaat.
Ook de tandem Stefan de B. en Gold was weer herenigt; zou het duo Cowlishaw/Westdorp het aandurven om met beiden te starten?

Tevens was het de afscheidswedstrijd van Stefan, die een welverdiende transfer heft verdiend naar Hoek.
Veel succes Stefan de Bert!

 

Om 13.45 uur was het weer verzamelen bij het clubhuis… de wedstrijd zou een kwartier later beginnen, doordat het 3e ook later was begonnen. Dit zou weer ten koste gaan van de biertijd, maar gelukkig kon dat s `avonds ruimschoots ingehaald worden bij het feestje van Adriaan.

Tijdens het omkleden kwam er bovenuit de warmtesprays een bedwelmende lucht.. een tas ging over en daar bleek nog een handdoek met boxer een winterslaap te hebben gehouden.

Elk jaar is er wel weer één speler die zijn voetbaltas voor de zomer-/winterstop vergeet te legen… terwijl schimpie zich naar de prullenbak had begeven, kon Cowlishaw zich opmaken voor de opstelling a la Sjaak. “Vandaag gaan we Meeuwen…uhh Arenden schieten”… Bij afwezigheid van aanvoerder Hanny, mocht vieze aanvoerder Mike de band aan van broeder Dennis.

 

De volgende mannen mochten het gaan doen deze middag:

 

Leuke Bliek

Wiebe –Osse-Jeroen V.- Hans
Gold -Mike © –Eus-Nouse
Der Bomber – Bek

Wissels: Stefan de B., Arno van Ons, JL16, Cois, Ed, Jeroen S.

Om 14.45 uur gaf dhr. Dhr. J.G.A. Liplijn groen licht voor de derby tegen VVA.

In een zoekend begin, was het VVA dat scherper aan de wedstrijd begon. Gelukkig stond Rens aka Leuke Bliek sterk te keepen en hield LHZ4 op de been.

Halverwege de eerste helft kwam LHZ toch beter in de wedstrijd, na een goede combinatie tussen Wiebe en Mike, ging de aanvoerder op solo van bijna eigen helft op snelheid op het vijandige doel. Mike schoot de 1-0 beheerst binnen en LHZ4 mocht verdiend de voorsprong nemen. Er gebeurde verder niet veel bijzonders in deze eerste helft en de manschappen van Cowlishaw/Westdorp mocht de thee met een voorsprong opzoeken.

In de rust weer de nodige wissels (5 stuks). LHZ had het betere van het spel en was de tweede helft geen enkele keer in gevaar, maar voetballend was het weer wennen.

In de slotfase mocht Jeroen aanleggen voor een vrije trap, Jeroen schoot de bal hard in en via “Basje” van de keeper van VVA ging de bal erin. 2-0 dit was ook één van de weinige hoogtepuntjes deze middag. De eerste wedstrijd zit er weer op en 3 punten in de pocket.

Concurrent LHZ3 won vrij eenvoudig van Spui 2, naaste concurrent Patrijzen 2 liet wel punten liggen in Kapelle, zodat LHZ4 weer de tweede plek overnam van de buren.

 

Na de wedstrijd mochten de gebroeders Bliek zich in de bestuurskamer melden voor de PZC. Omdat beiden een Clean Sheet wisten te noteren….ook de aanwezige cameraman kon een uniek moment vastleggen….Nouse die een bladje bier haalt…

Komend weekend, onder voorbehoud van orkaan Dennis, mag LHZ 4 proberen de punten te pakken tegen het altijd lastige Spui uit, terwijl koploper LHZ3 partij mag bieden in Clinge.

Om 12.30 uur bent u weer van harte welkom op Sportpark Spui (veld 1).

 

Topscoorders seizoen 2019-2020:

JL 16                5 x
Mike                 5 x
Ibie                   4 x
Wiebe              3 x
Jeroen S.         2 x
Sam                  2 x
Bek                  2 x
Arno van Ons  2 x
Jeroen V.         2 x
Jeroen K.         1 x
Der Bomber     1 x
Pim                  1 x
Nouse               1 X