Vandaag dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd voor Luctor Heinkenszand 4.
Tegenstander van vandaag de “buren” uit `s- Heerenhoek, een mooie affiche voor de derby van de zak.
Patrijzen had met maar liefst 14-0 Spui 3 opgerold, dus de kornuiten van teammanager Sjaak waren gewaarschuwd.
Vandaag weer de nodige afwezigen, John en Jeroen hadden nog een klusje te doen met de motorclub, terwijl René Goodgentlemen zich heeft weten te plaatsen voor de volgende ronde bakt dakpannen. De vooruitzichten zijn voorlopig dat René zich voor de winterstop niet meer meldt bij het keurkorps van teammanager Sjaak. Van het vijfde werd Marco Goovers geleend en van het 3e werd Pato aka Thijs Dobbelaar ingevlogen om partij te bieden tegen de oranje hemden.

Om 13.45 uur was het verzamelen bij het clubhuis, terwijl de mannen van LHZ4 zich verzamelden, zochten de mannen uit `s- Heerenhoek de kleedkamers op. Rond 14.00 uur werd er rustig aanstalten gemaakt en de kleedkamers opgezocht. Tijdens het omkleden nog steeds geen Wiebe, enigszins ongerust werd er navraag gedaan waar hij bleef. Opeens was er witte rook….Wiebe was op de gebakken lucht van “buurman” René afgekomen en had nog even een bakje koffie gedaan….volledig de tijd vergeten kwam hij aanlopen in de kleedkamer. Met 14 man was Sjaak onverbiddelijk…te laat!! Voor straf Wissel en vlaggen. Sjaak had ook nog een meevaller, vroeger dan verwacht meldde Aad zich bij Sjaak en mocht starten in plaats van Wiebe.

Na de speech van Sjaak met onder andere de termen Derby, bloed aan de paal werd het speelveld opgezocht. Voor Edgar vandaag een speciale wedstrijd tegen zwager Christaan (helaas door blessure tot coach gebombardeerd). Nog even snel een kiekje maken voor de geschiedenisboeken en om 14.30 uur mocht het vierde dan beginnen op veld 5 (nieuw trainingsveld).
Tijdens de warming-up bleek al dat de mannen uit s- Heerenhoek een ervaren elftal had gestuurd, met allemaal oud eerste elftal spelers, aangevuld met 5 talenten uit de A-junioren….dit zou wel eens een lastig middagje kunnen gaan worden.

Met de volgende 11 namen begon Sjaak de wedstrijd:

Bliek
Stefan de B.,Jeffrey (c), Marco, Hans
Nouse, Michael, Alex, Edgar
Arno van Mien, Aad

Wissels: Wiebe, Pato en Goud

De wedstrijd

Om 14.30 uur floot de scheidsrechter voor de start van de derby, Patrijzen nam het initiatief en LHZ liet Patrijzen het spel maken. Na een gelijk opgaande beginfase was het Patrijzen dat de voorsprong nam. LHZ zocht de aansluiting, maar het kreeg wederom een onnodig doelpunt tegen 0-2. Patrijzen ging een rommelige fase in en LHZ had hier gebruik van moeten maken, echter kon het geen grote kansen creëren. Dit was mede doordat Nick van Craenenbroeck, als boodschap had meegekregen Arno deze middag niet te laten scoren en Arno geen moment uit het oog liet.

In de rust werd Mike rust gegund, nadat hij zijn voeten had kapot gedanst op een bruiloft de nacht ervoor mocht hij even bijkomen langs de lijn.

Terwijl LHZ nog de hoop had een vroeg doelpunt te maken in de 2e helft, was het wederom door onnodig balverlies waar Patrijzen handig gebruik van maakte en Bas kansloos achterliet. 0-3…op dit moment was het verzet gebroken en kon Patrijzen door o.a. dhr. Rokven, die zijn productie verder kon opkrikken op de topscoorderslijst na vorige week al 8 keer te hebben gescoord, naar een 0-7 achterstand. In de slotfase werd de bal nog op de stip gelegd en kon Arno nog de eretreffer noteren en zich op de elftal topscoorderslijst met Nouse tot 2-2 brengen.

Eindstand 1-7: Patrijzen deze middag een maatje te groot….dan maar de 3e helft winnen!
Ook  in de 3e helft kreeg Arno weinig ruimte te krijgen van zijn tegenstander. Op verzoek van Arno moest van Craenenbroeck maar vastgelegd worden, daar het binnen en buiten de lijnen een aanwinst voor de selectie zou zijn. De TD heeft meteen een contract voorgelegd…wordt vervolgd.

Is er nu na 3 verloren wedstrijden crisis?? Haalt Sjaak de kerst?? Het antwoord hierop van Sjaak..: “de competitie begint nu pas”.
Dit was meteen ook de laatste wedstrijd voorlopig op de Bevelanden. Komende weken staan er wedstrijden tegen Zeeuws Vlaamse ploegen op het menu.

Aanstaande zaterdag mag Luctor Heinkenszand 4 het opnemen in en tegen Spui 3 (eindelijk eens geen 2e elftal), dat zich wist te revancheren na het debacle van 14-0 tegen Patrijzen en een 4-1 overwinning behaalde op HSV Hoek 4.
Om 14.30 uur bent u weer allen van harte welkom op het Sportpark Spui (veld 1).

 

Geschreven door Dennis Goud.