Luctor Heinkenszand 4 – Kapelle 5

Vandaag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Kapelle 5, dat zijn eerste wedstrijd had verloren tegen Wolfaartsdijk 2 met 0-4.

Ook voor vandaag had Der Bomber weer een aardige selectie geregeld donderdagavond, de animo voor dit weekend was zelfs zo hoog, dat er twee spelers hun kunsten bij het vijfde mochten laten zien. Vandaag waren Ed en Roel de “gelukkigen” die mee mochten.
Helaas deze middag nog geen elftalfoto, daar de huisfotograaf verhinderd bleek.

Om 13.45 uur, de gebruikelijke tijd voor thuiswedstrijden was het verzamelen bij het clubhuis van Luctor Heinkenszand.
Tijdens het omkleden bleek er nog een kleine presentie te liggen in de kleedkamer voor de manschappen van het 4e.

Vanwege de corona maatregelen is het nog niet toegestaan om de gezamenlijke bidons te gebruiken en is er door de club aan ieder lid een bidon verstrekt.
De bidons werden uitgereikt, voorzien van initialen en door mevrouw Bek voorzien van een sticker met (bij)naam.

Zelfs voor Guus, broer van Roel was er een bidon aanwezig (s.v.p. nog wel dit seizoen ophalen Guust!).

Terwijl sommige nog aan het worstelen waren met de stickers op de bidon te bevestigen, ging coach Westdorp stoïcijns verder met de voorbereiding op de wedstrijd en werden de volgende spelers de wei in gestuurd:

Brand

Hans               Hannie©      Kloet                  Stefan de B.

Nouse             Jeroen V.     Mike                   Wiebe

JL14             Bek

Wissels:, Cois, Osse, Der Bomber, Gold, Eus

Wiebe was nog net op tijd hersteld van zijn oorlogswond,  na app contact o.a. met assistent trainer Aad en Der Bomber, kwam er toch witte rook boven Oost-Souburg en kon Wiebe nog een helftje vliegen op de linkerflank.

Ook deze middag wederom geen rugnummer 16, omdat Hans,  JL16 op snelheid had afgetroefd bij de verdeling van de shirts en dus weer mocht aantreden met rugnummer 14.

Om 14.30 uur gaf dhr. W. vd Dries het startschot voor deze middag.
Kapelle 5 liet LHZ 4 het spel maken. In een rommelige beginfase was het einde wedstrijd voor steunpilaar Kloet, die net als in de bekerfinale het toneel moest verlaten met een zweepslag in de Kuit. Of dit wederom weer dezelfde kuit was, moest Kloet nog over nadenken. Hopelijk weten we volgende week meer, wordt vervolgd.
Na 15 minuten moest coach Westdorp zijn eerste wissel gaan gebruiken en mocht een andere steunpilaar Osse, die rust kreeg van de coach toch opdraven.

Niet lang na deze invalbeurt kwam Kapelle toch op voorsprong, door een schotje van buiten de 16, leek dit een gemakkelijke prooi voor onze materiaalman/keeper Brand.
Hij ging door de knieën, alleen glipte de bal door de handen heen en kwam Kapelle op een 0-1 voorsprong door dit “Basje”.
De eerste nominatie voor de gouden bitterbal 2021-2022 is genoteerd.

LHZ 4 herpakte zich en het was invaller Osse, die meteen de ploegen op gelijke hoogte bracht.
LHZ 4 had zich hersteld van het slechte eerste kwartier voetbal en trok het spel naar zich toe, Bek stelde orde op zaken en noteerde de 2-1.
Schijnbaar was Osse geprikkeld door zijn wisselbeurt, want hij noteerde op slag van rust de 3-1, door de bal beheerst binnen te schieten.

In de rust werden de nodige wissels toegepast, Hans doorgaans goed voor een helftje mocht nog blijven staan, voor zijn sterke optreden van de eerste helft.

Na de rust het zelfde beeld als de eerste helft, eenrichtingsverkeer richting het doel van Kapelle.
Bek mocht zijn tweede doelpunt van de middag noteren en het vierde in veilige haven loodsen. Ook hierbij ging de doelman van Kapelle niet geheel vrijuit met een “Brandje”.
Na een corner van Jeroen, die de bal rechtstreeks het doel inschoot, met licht contact van de doelman, werd de bal toch door de jury aan Jeroen toegekend en de 5-1 kon noteren.

Bij Kapelle was het verzet nu wel gebroken en was het met man en macht proberen de score te beperken.
Gold was nog dichtbij een doelpunt, met een schot op doel, ging de bal erin.
Aan de kant werd al gedacht aan een doelpunt van Gold, via Der Bomber, maar het was der Bomber die de bal als de Tovenaar van Heinkenszand onder controle bracht en de bal in het doel kon frommelen.
De weer ingevallen Nouse had coach West een doelpunt beloofd en ook hij kon zijn belofte inwilligen, na een perfecte voorzet van Jeroen, kon hij de bal op de doellijn nog verwerken als doelpunt en de inmiddels 7-1 noteren.

Ook JL16 mocht weer invallen en zijn doelpuntje prikken en weer een goaltje noteren voor de gouden schoen.
Kapelle 5 snakte naar het eindsignaal en tegen Der Bomber werd al ingefluisterd, als ze dit seizoen de 10 willen halen, het vandaag de uitgelezen kans was.
Bek had nog een grote mogelijkheid om een hattrick te maken, passeerde de doelman op snelheid en leek af te gaan op een leeg doel, waar de laatste man echter niet wenste mee te werken en de bal nog voor de doellijn kon keren.

Met een 8-1 werd de wedstrijd beëindigd en mag LHZ zich na deze speelronde koploper noemen.

Volgend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys 2 om 13.30 uur.

Topscoorders:

Bek 3 x
Der Bomber 2 x
JL16 2x
Osse 2 x
Nouse 1x
Jeroen V. 1x