Dit weekend geen speelronde voor de mannen van Luctor Heinkenszand 4 en dus tijd voor de nodige ontspanning. Met maar liefst 23 man werd West Londen opgezocht voor de derby Brentford-Fulham.

Brentford nog uitkomend in het stadion Griffin Park, dat in 2020 tegen de vlakte gaat en Brentford in een nieuw stadion zal uitkomen. Voor voetballiefhebbers nog maar kort de tijd om dit stadion te bezoeken en dat er toevallig 4 pubs op alle hoeken van het stadion zitten is ook geen vervelende bijeenkomst.

Op vrijdag was het om 12.30 uur verzamelen, met 2 busjes en 1 auto werd er vertrokken richting de boot in Duinkerke.


Aangekomen in Duinkerke, konden we helaas een half uur later pas de oversteek maken vanwege de slechte weersomstandigheden. Weer een half uur minder biertijd….maar dit zou later nog wel ingehaald worden..

Aangekomen op de boot werd de tijd gedood met een potje kaarten, onder het genot van biertje.

In Londen werd de groep opgesplitst in 3 groepen, die in Nederland al waren ingedeeld.
Vooral het hotel met Poit, Aad, Dennis C., Gold, Sjaak, Hannie, Stefan de B., Nouse was op papier al het “drank hotel”.

Nadat iedereen zich had ingecheckt in zijn hotel en weer opgefrist was, kwam de groep nog even bijeen voor een hapje en een drankje in het hotel van “de organisatie”.


Hier werd nog een voorspelling voor de wedstrijd voor de wedstrijd gemaakt Brentford-Fulham op de formule van Marco van Maldegem (rust- en eindstand).


De winnaar zou er niet alleen vandoor gaan met de eer, maar ook met de felbegeerde geldpot.
De avond eindigde, waar sommigen het al genoeg vonden, gingen anderen nog even de wijk Brentford verkennen en sfeer proeven voor de volgende dag.

Om 11.00 uur was zaterdagochtend verzamelen in the Griffin. De (de beste) pub waarnaar het stadion is vernoemd. Tevens diende deze pub in de beginjaren nog als kleedkamers.
Deze locatie werd ook gebruikt in de film Green Street (hooligans).
http://www.movie-locations.com/movies/g/Green-Street.php


Een mooi begin om op deze dag alle vier pubs te bezoeken.
Waar bij sommige nog spijkers in de pints zaten, werd door de organisatie de tickets van de wedstrijd uitgedeeld door René. Gezien de 23 man, was het onmogelijk iedereen in hetzelfde vak te krijgen en was het al puzzelen om iedereen in het stadion te krijgen.
Voor de staantribune waren er 5 kaarten beschikbaar gesteld. Er werd gevraagd wie er interesse had voor de staanplaatsen. Voor Gold was er nog een speciale ticket beschikbaar gesteld door de organisatie. Om te voorkomen dat de ticket kwijt zou geraken, was het ticket afgedrukt op posterformaat.

Na de eerste pints was het tijd om de volgende pub te bezoeken, the Princess Royal.


Ondertussen ook nog even de fanshop bezocht voor een aandenken voor de wedstrijd.
Na hier weer sfeer geproefd te hebben, werd de volgende pub bezocht, the New Inn.

Helaas vanwege de drukte, kwam niet iedereen binnen en werd dit later na de wedstrijd nogmaals bezocht.
Ondertussen was het ook tijd om het stadion te bezoeken en kijken of iedereen binnen zou komen.

 

De thuisclub kwam de eerste helft op voorsprong en de tweede helft werden er door beide ploegen niet meer gescoord, waarna Luctor Heinkenszand 4 in het feestgedruis kwam op de rivaal Fulham.
na de wedstrijd verzamelen in de laatste pub van de lijst van 4…The Brook.


Terwijl het vierde weer compleet was en het halve café was ingenomen, werd nog even de wedstrijd geanalyseerd en door René nog eens de voorspellingen bekeken.
Maar liefst 4 mensen hadden de ruststand goed en zelfs 1 de eindstand….helaas onder de 23 voetbalkenners geen rus- en eindstand goed, hetgeen de winst in pot zou verdwijnen.

Eind van de avond stond nog het verzamelen in The New Inn, voor degene die hier s `middags niet in konden, konden alsnog de 4 pubs afstrepen op het lijstje.
Een groep ging nog door om London West End te bezoeken, terwijl een andere groep het wel mooi vond deze dag en Sjaak gezelschap hielden om op 0.00 (nederlandse tijd) zijn 50e verjaardag te vieren.

Om 10.15 uur werd er zondag verzameld om weer richting huiswaarts te gaan en op de boot nog de topper Feyenoord-PSV onder het genot van de laatste biertjes te aanschouwen.
Tevens kreeg Sjaak nog een verjaardagscadeautje aangeboden en mocht het na de boottrip nog een paar uurtjes rijden weer nagenieten van een geslaagd weekend.

Sjaak bedankte de selectie nog voor de felicitaties en hoopte als verjaardagscadeau dit seizoen de kampioenschaal.
Aankomend weekend mag LHZ4 aantreden tegen Axel 3 om de wens van Sjaak in leven te houden en druk te houden op herbstmeister Luctor Heinkenszand 3.

Om 13.00 uur bent u weer van allen welkom op sportpark FC Axel.