`s Heer Arendskerke 3 – Luctor Heinkenszand 4

Na een weekendje rust voor de manschappen van het keurkorps Bakker/Cowlishaw, mochten de hongerige gladiatoren vandaag weer de arena in.
Met een voltallig selectie van maar liefst 16 man gingen de mannen uit Heinkenszand op oorlogssterkte naar VVA.

Met het schitterende herfst weer, werd de stalen ros opgezocht en ging de kolonne op de fiets richting `s Heer Arendskerke.

Gelukkig was ook Bas vandaag weer binnen de selectie, dus mocht er onderweg iets gebeuren, dan was er een monteur ter plaatse.
Het keurkorps Bakker/Cowlishaw reed in de leiderswagen achter het peloton en ook ging Shields in de bezemwagen, indien er toch nog materiële schade zou opdoen, waar zelfs Bas ter plaatse niets aan kon doen.

Rond 13.30 kwamen we aan op het pittoreske sportpark van `s Heer Arendskerke.
Nog even snel een kort onderhoud met de “vrienden” van VVA en de warming-up aanvangen.

Lexie maakte zijn eerste minuten na lang blessureleed en dit rentree mocht natuurlijk niet onopvallend voorbij gaan. Waar de rest van de selectie op zwarte schoenen speelt, ging Lexie shinen met z`n nieuwe witte patta`s. Tevens maakte Edgar zich op, voor zijn eerste speelminuten in de competitie.

De dappere strijders deze middag van Bakker/Cowlishaw:
Bliek

Gold–Kloet–Jeroen V.- Wiebe.
Nouse-Mike © –Osse-Shields
JL15 –Ibie

Wissels: Sam, Ed, Hans, Arno, Lexie

Nadat coach Sjaak , zijn opstelling had opgelezen (en het papier omgekeerd had), werd Bas er nog een keer op geattendeerd om weer eens de 0 te houden.

Om 14.00 uur werd de wedstrijd aangevangen.
VVA begon scherp aan de wedstrijd en er liepen een paar jonge spelers bij VVA, die meteen op de brommer de flanken zochten.
LHZ hield stand en het was zelfs na een goede 10 minuten spelen 0-1. Na goed druk zetten van Nouse, die de bal ontfutselde van de laatste man van VVA en de bal panklaar legde voor de spits in vorm JL16 ( jaja vandaag weer “gewoon” 16).

Na deze voorsprong bleef LHZ goed voetballen, Jeroen V. ging mee naar voren en waagde een afstandsschot van buiten de 16. Deze werd in eerste instantie nog gepareerd door een verdediger van VVA, maar in de rebound wist Jeroen de bal onberispelijk (met zwabber) in de bovenhoek te krullen.
LHZ was heel efficiënt in de kansen, 2 uit 2, terwijl VVA toch ook goed partij gaf.

Het scoreverloop van deze wedstrijd ging dezelfde kant op als de wedstrijd tegen Kloetinge.
Ook nu kreeg LHZ wederom een penalty; Mike werd gevloerd in de 16, waar de scheidsrechter niets anders kon doen, dan de bal op de stip te leggen.
Wederom ging Wiebe achter de bal staan en de penalty was een replica van die tegen Kloetinge, de bal ging er weer keurig in. 0-3…. Voor rust kwam LHZ helemaal in een luxe positie, Mike ging goed door en gaf een schitterend hakje, waarbij JL16 de bal op waarde schatte en de bal binnen schoot en de 0-4 kon noteren.

Enigszins wat geflatteerd, want VVA speelde toch een aardige wedstrijd, maar voor LHZ zat het deze middag allemaal mee.
Op slag van rust zag Ibie ie ie ie zich nog genoodzaakt een aanval van VVA te onderbreken en met z`n 2 meter de bal als een echte volleyballer de bal over de zijlijn te smashen.
Waar geel (met 10 minuten tijdstaf) een logische straf was, was de goed leidende scheidsrechter mild en gaf slechts een vrije trap.

In de rust werden wederom de nodige wissels toegepast en mochten Ed en Alex dan eindelijk hun rentree maken voor LH4 seizoen 2019-2020.

De tweede helft bezorgde niet zoveel spektakel als de eerste helft. LHZ geloofde het wel en liet VVA het spel maken.
Lange tijd was er dan ook weinig te genieten voor de in grote getalen opgekomen supporters.
Om nog wat spanning in de wedstrijd te brengen dacht (Ik zie niets) Bas , VVA maar een handje te helpen.
Terwijl een speler van VVA wegliep, kreeg hij de bal van Bas vol in de rug. De speler bleef geblesseerd achter met een hernia, terwijl een andere speler van VVA gretig gebruik maakte van deze assist en de 1-4 kon noteren.

Even kwam er een flashback tegen Kloetinge naar boven, waar het ook nog 4-2 werd en het nog onnodig spannend werd. VVA had een goede periode en het ging opzoek naar de tweede treffer. Jeroen V. mocht nu redding brengen op de doellijn en de bal over koppen.

LHZ stelde orde op zaken en het was wederom Jeroen, die nu aan de andere kant gevaarlijk was.
Het harde afstandsschot, werd door de keeper van VVA niet goed gekeerd en dit  “Basje”  werd op de doellijn gretig opgepikt door Arno van ons, die de 1-5 kon noteren.

Dit was het laatste wapenfeit en zo konden er weer 3 punten mee in Heinkenszand.
Bas toonde zijn sportieve kant en trakteerde de selectie op een kratje bier voor zijn assist.

Door deze overwinning en het gelijkspel tussen DwO2 en Hoedekenskerke/Kwadendamme 2, klimt LHZ naar een tweede plek.

Aankomend weekend komt Spui 2 op bezoek, mits de Pieten geen roet in het eten gooien.

Om 14.30 uur (onder voorbehoud) bent u weer van harte welkom op Sportpark Heinkenszand (veld 2).

Topscoorders seizoen 2019-2020:
JL 16                5 x
Mike                 3 x
Wiebe              3 x
Jeroen S.         2 x
Ibie                   2 x
Arno van Ons  2 x
Jeroen K.         1 x
Jeroen V.         1 x
Der Bomber     1 x
Bek                  1 x
Pim                  1 x