Luctor Heinkenszand 4 – MZVC 2

Vandaag dan eindelijk de eerste thuis competitiewedstrijd van het nog prille seizoen.
Donderdagavond had het duo Westdorp/Veerhoek weer een brede selectie ter beschikking gekregen van Der Bomber, alleen wel wederom het “Keepersprobleem”.
Gelukkig was Der Bomber deze middag bereid de keepershandschoenen van collega Ronald van `t Hul op te pakken en konden we toch met een keeper deze middag aantreden.

Deze middag kreeg het Westdorp/Veerhoek ook nog een assistent scheidsrechter aangeboden en niet de minste….een trouwe volger van het vierde en een man met veel voetbalervaring, een “meesterknecht” ala Dumoulin voor Roglic…..Sjaak Bakker wilde deze middag scheidsrechter dhr. Toorenaar assisteren.

Kortom alle ingrediënten waren aanwezig om een goed resultaat te behalen tegen de rode lantaarndrager.

Om 13.30 uur was het verzamelen op het parkeerterrein onder de partytent.
Toen iedereen zich verzameld had en gecontroleerd was door de organisatie, mochten we het sportpark betreden en omkleden in de 3 aangeboden kleedkamers.
Deze middag een korte warming-up, want we zouden vandaag moeten aantreden om 14.00 uur.
Aangezien de “oude” spieren toch de nodige voorbereiding nodig hebben, werden her en der de spuitbussen uit de sporttassen getoverd om de warming-up in te korten.

De tegenstander deze middag was MZVC 2, geen onbekende voor het 4e.
2 seizoenen geleden speelden we 3 maal tegen deze ploeg, waaronder de legendarische beker wedstrijd op de donderdagavond in kwartfinale van de KNVB beker, die op penalty’s werd beslist in het voordeel van het 4e.
Een ploeg waar het 4e het altijd lastig mee heeft, voor onderschatting was dan ook geen sprake voor de nummer laatst in de competitie.
Overigens is Jong Ambon 2 van de week uit de competitie gestapt, dus dit seizoen geen zorgen voor degradatie.

Deze middag mocht Stefan de B. zich opmaken voor zijn eerste basisplaats en ook Ibie was weer terug in de basisformatie.
Helaas moest Lex zich op het laatste moment afmelden bij coach Westdorp en mochten de volgende spelers starten:

Der Bomber
Stefan de B. Hans–Osse- Wiebe
Shields-Mike © –Bek- -Nouse
JL16– Ibie

Wissels: Jeroen V. Ed., Kloet, Gold

Om 14.00 uur floot dhr. Toorennaar voor de start van de wedstrijd, LHZ4 begon niet scherp aan de wedstrijd en MZVC wist al snel in de beginfase te profiteren en stond het al na circa 5 minuten spelen op een 0-1 voorsprong.

LHZ4 werd langzaam wakker en herpakte zich en kon via een voorzet op Ibie de 1-1 binnen knikken.
Lange tijd in de eerste helft ging het gelijkwaardig op, tot de man in vorm Bek het weer op zijn heupen kreeg en ook deze middag zijn goaltje mee pikte en de 2-1 kon aantekenen.

Met een 2-1 voorsprong werd de thee opgezocht.
In een (korte) rust werd JL16 naar de kant gehaald, die nog de 10 km van vorige week in zijn benen had en werd afgelost in de spits voor Bek.

Na de thee werd de wedstrijd weer hervat. LHZ4 begon beter aan de 2e de helft dan de eerste en het stond al snel na een goede aanval Jeroen V en Bek, die de bal panklaar legde voor de mee opgekomen Ed….3-1.

Gezien het spelbeeld zou je denken dat het nu wel gespeeld was en LHZ4 de wedstrijd makkelijk zou kunnen uitspelen. Echter was dit niet het geval, MZVC kwam via een schot tussen 3 man door op 3-2.
Door dit doelpunt kreeg MZVC toch nog de motivatie om voor de gelijkmaker te gaan. Waar LHZ4 de eerste helft nog voordeel had van de meewind, had MZVC dit uiteraard de tweede helft.

Mede door de wind, kwam de bal niet weg en bleef MZVC druk zetten op het doel van Der Bomber.
Gelukkig wist deze met een snoekduik nog een uitstekende save te maken, met tot 3 maal toe de “warme” bal  te pakken.
Ook deze middag stond Osse weer sterk te verdedigen en moest samen met Kloet het nodige herstellen in de achterhoede.

Bek had zich onsterfelijk kunnen maken door een opgelegde kans binnen te schieten, maar zag zijn inzet rakelings de verkeerde kant van het doel toucheren, zodende Ed zich deze middag tot matchwinnaar mocht kronen.

Volgend weekend wederom een thuiswedstrijd in de inhaalwedstrijd tegen Spui 2 om 14.00 uur.
Helaas wederom zonder toeschouwers en onder voorbehoud in afwachten tot de naderende maatregelen van de persconferentie a.s. dinsdag.

Topscoorders:

Competitie:
Bek 3
Onze Ed 1
Der Bomber 1
Jeroen V. 1
Ibie 1
Tegenstander E.D-tje 1
Janick 1

Beker:
Nouse 1
Eus 1
Ibie 1
Wiebe 1