Luctor Heinkenszand 4 – HVV`24 2

Eindelijk de dag dat je wist dat zou komen…vandaag mocht het gezelschap van Bakker/Cowlishaw weer van start voor de competitie.

Over de het bekerseizoen kunnen we kort zijn dit seizoen….de titel zullen we niet prolongeren!
Na een teleurstellende start tegen Goesje 3, werden de andere twee wedstrijden voornamelijk als oefenwedstrijdjes gezien en kan de focus nu volledig gericht worden op de competitie.

Waar voorgaande jaren Luctor Heinkenszand 4 voor start van de competitie wordt gezien als potentiele titelkandidaat zijn de verwachtingen dit jaar een stuk minder met een aantal sterke tegenstanders in deze klasse. Vooral Patrijzen 2, ST Hoedekenskerke/Kwadendamme 2, `s Heer Arendskerke 3 en ook van Luctor Heinkenszand 3 zijn de verwachtingen dit jaar hoog.
Wel een aantal ploegen uit de zak, dus voor de 3e helft al een aantal mooie wedstrijdjes omcirkeld in de agenda.

Donderdagavond was het weer ouderwets spelers sprokkelen en van andere elftallen spelers “lenen” om toch weer een representatief elftal op de been te brengen voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Bij afwezigheid van der Bomber, mocht Sjaak de honneurs waarnemen en kwam er toch weer een selectie rond.

Zaterdag rond 13.45 uur was het weer aantreden bij het clubhuis. Voor sommigen nog wat wennen, aangezien we de komende twee seizoenen gebruik maken van de kantine van voormalig vereniging sv Heinkenszand.

Dit seizoen twee “nieuwe” gezichten bij Luctor Heinkenszand 4. Ruben Osse, vorig seizoen al een aantal keer belangrijk geweest, met name in het geslaagde bekerseizoen en ook voormalig talent Jeroen Shields, geen onbekende binnen de vereniging, werden beiden losgeweekt bij het inmiddels 7e .

Onder een heerlijk najaarszonnetje werd er nog even koffie of een sportdrankje genuttigd en op gemakje de kleedkamers opgezocht.

Tijdens het omkleden bleek er geen keeper aanwezig…Marc stond welleswaar waar bij de jeugd te kijken, maar naar het digitale bordje kijkt die niet naar. Toch maar even de kicksen en handschoenen thuis ophalen.
Tijdens het omkleden werd ook Sjaak opgepiept….in paniek vroeg Sjaak “Wie is er met de auto??” Mn pa riep Arno van ons en Sjaak rende met spoed naar Leon van Mien.

Schijnbaar zitten de emoties bij het 7e wel erg diep omdat Osse en Jeroen voor het 4e uitkomen, want notabene buurman Gordy van coach Sjaak, had zich per abuis vergist van voetbaltas en de tas van laatste man tevens aanvoerder Hannie stond nu ineens in Borssele.

Leon spoedde zich naar zijn hometown om de tassen te ruilen. Het zou een race tegen de klok worden voor het 4e…maar uiteindelijk kwam rond 14.25 uur toch nog alles goed en kon er met Marc en Hanny gestart worden.

Luctor Heinkenszand 3 speelde de voorwedstrijd om 12.30 uur en gaf het goede voorbeeld, het won knap van VVA 3, zodat de druk op LH4 toenam in het kielzog van het 3e te blijven.

Na deze tumultueuze voorbereiding mochten de volgende spelers aantreden:

Marc

Gold–Hanny©–Osse- Hans
Jeroen S. – Jeroen G. –Bek- Roy
JL16 –Jeroen K.

Wissels: Arlon, Stefan de B, Arno van Mien

Om 14.30 uur gaf scheidsrechter de heer J. Quinten het startschot.
Het jonge zaterdagteam van HVV liet LH4 het spel maken.

LH 4 combineerde goed, alleen in de afwerking zat het nog tegen. Hvv hield goed stand en het was zoeken naar een opening in de defensie.
Het meeste balbezit was voor LH4, maar Hvv loerde op de counter.
Na een corner, kwam de bal ongelukkig via het hoofd van Bek in het doel. LH4 keek tegen een achterstand, maar gezien het spelbeeld nog geen reden voor paniek.
Voor de rust wist Jeroen K. nog de gelijkmaker te noteren en gingen beide ploegen met 1-1 rusten.

In de rust werden de nodige wissels toegepast, Stefan de B. nam de plek in van Hans, Arlon de plaats van Roy. Bij Hvv leken ze al met de nodige krachten te hebben gesmeten, dus de 2e helft moesten we hier gebruik van maken.

De tweede helft begon en het beeld van de eerste helft bleek hetzelfde, LH4 in de aanval en Hvv loeren op de counter.
Al vroeg in de 2e helft leek JL16 te scoren, echter gaf hij al meteen toe de bal niet te hebben beroerd en een speler van Hvv een Bekkie had gemaakt. 2-1… het verzet bij Hvv leek nu enigszins te zijn gebroken. Inmiddels was voormalig topscoorder Arno van ons binnen de lijnen gekomen en zag dat Osse werd gevloerd. Arno twijfelde niet en eiste de bal op. De bal werd hoog in de touwen geschoten en LH4 leek op rozen te zitten.

Na doelpunten van Jeroen K., Arlon en wederom Arno kon er simpel worden uitgelopen naar een 6-1 overwinning en konden de eerste 3 punten van het seizoen 2019-2020 de tas in.

 

Aankomend weekend mag LH4 wederom aantreden tegen een zeeuws vlaamse ploeg en zal er afgereisd worden naar Clinge 2, waar Sjaak met open armen zal worden opgevangen door zijn Feyenoord kameraad!

Twee seizoen geleden werd nog het kampioenschap verspeeld tegen Clinge 2, tijd voor sportieve revanche in Clinge.

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom op Sportpark Malpertuus, veld 1 te Clinge.

Topscoorders seizoen 2019-2020

Jeroen K. 2x
Arno van Ons 2x
Arlon 1x
Bek -1
ED 1x