Luctor Heinkenszand 4- MZVC 2

Vandaag mochten de mannen van het keurkorps Cowlishaw/Bakker aantreden tegen MZVC 2 uit Middelburg.
Thuis wist het 4e geen punt te pakken. Tevens was dit de wedstrijd van het vergeten voetbaltenue en de laatste officiële wedstrijd van Alex voor zijn blessure.
Voor Alex en het 4e was er groen licht uit de ziekenboeg en mocht hij de manschappen deze middag vergezellen.
MZVC is thuis een nagenoeg onneembare veste, slechts één ploeg wist daar te winnen en dat LH 3 vorige week met klinkende cijfers 0-6.
Volgens de trainer van MCVZ was dit mede door de afwezigheid van 5 spelers.

Vanwege de vele thuisspelende teams mocht het 4e vandaag aantreden om 12.45 uur.
Voor sommige spelers was dit tijdstip nog te vroeg en deze zouden aansluiten de 2e helft.
Gezien de breedte van de selectie vandaag, kwam dit uitermate goed uit, aangezien we meer spelers dan shirts hadden.
Het goede weer komt er weer aan en prompt is iedereen weer fit of heeft zin/tijd om een balletje te trappen.

Sam bleek vrijdagavond toch nog iets te kunnen regelen op het werk en vroeg zich af of er nog plek vrij was om zich bij de selectie te scharen…het bleef echter angstig stil door de TD.
Sam trok uiteindelijk maar zelf de stoute schoenen aan en meldde zich rond 12.00 uur in de kantine. Voor de topscoorder van het seizoen 2017-2018 was er echter geen plek meer op de bank en zodoende mocht Arno van Mien zich naast voader Leon zich bij het publiek scharen.

Om 12.45 uur werden de volgende spelers de wei in gestuurd:

Bas
Hans – John –Hanny©- Gold
Nouse –Alex- Jeroen-Ed
Bek –Blok

Wissels: Aadriaan, Cois, Luca, Wiebe, Sam en Stefan de B. en Roel (2e helft)
Vandaag starten met het koningskoppel B2 in de punt.

Met een lente zonnetje werd de wedstrijd afgetrapt. LH mocht het spel maken van MZVC en liet dan ook veelvuldig de bal rondgaan.
In de beginfase nog een balletje breed en terug, gaande weg de eerste helft nam LH toch het spel in handen en ging opzoek naar de voorsprong.

LH kwam dan ook verdiend op voorsprong, door een bal van achteruit via Gold, die de bal aan Lex gaf die de bal in de loop mee gaf aan Ibie.
Ibie aarzelde niet en schoot de bal droog in de korte hoek. 1-0.
Waar Gold nog positief betrokken was bij een actie, was het niet veel later waar hij toch weer de een negatieve rol op zich nam.
Na een te late sliding op het middenveld, zag de scheidsrechter geen andere mogelijkheid wederom naar de borstzak te grijpen.

Helaas mocht de rest van het elftal weer de nodige meters extra maken en aan de conditie werken.
Gelukkig hield LH in deze 10 minuten stand en kon het na de ondertal weer aan voetballen denken.
Voor rust wist LH toch nog orde op zaken te stellen door de belangrijke 2-0 te noteren.
Aan de andere kant hield Bas met nog een aantal knappe reddingen zijn doel schoon.
Met een 2-0 voorsprong werd de thee opgezocht.

Terwijl Stefan de B. de kleedkamer opzocht werd door coach Sjaak nog even vriendelijk verzocht niet elke keer Gold in filmpjes op Facebook te taggen met filmpjes van zagen en overtredingen, dit heeft een aanstootgevend effect op “Frasër “ Goud.

Ondertussen werden de nodige kledingstukken door Roel en Stefan de B. van de wisselspelers afgetrokken en mocht er maar liefst 3 man gaan douchen, terwijl er nog 3 man op de bank mochten plaatsnemen voor “nood”.
Bierdrager Poit zag zijn werk en bracht Hans, Ed, Gold een goud gele rakker voor onder de douche.
Cois, Luca, Wiebe, Roel en Stefan de B. werden het veld in gestuurd voor de 2e helft.

De 2e helft wist MZVC toch de spanning toch weer in de wedstrijd te brengen door de aansluitingstreffer vroeg in de 2e helft te noteren.
2-1…. Gezien het spelbeeld was er echter geen reden om zorgen te maken. De verdediging stond solide, Bas keepte goed en op het middenveld stond Alex met de stofzuiger, het was dan ook wachten op de 3-1 en de wedstrijd in het slot te gooien door Luca of Ibie.

Het duurder nog vrij lang, maar wederom was het Cois, die deze middag veelvuldig op de brommer het zijlijntje zocht en als een Cois Da Casta zijn tegenstander achter zich liet.
Na een goed schot van Cois, die nog gepareerd kon worden door de doelman, kon de bal toch simpel worden binnen getikt door een mee opgekomen speler van LH.

MZVC spaarde de krachten voor de confrontatie in de beker voor a.s. dinsdag en had zich neergelegd met de nederlaag.
De prima leidende scheidsrechter Dhr. F.C. van Leeuwen vond het ook mooi geweest en floot de wedstrijd af, zodoende de selectie met de 3 punten naar het 1e kon kijken.
a.s. dinsdag mag LH4 aantreden voor de kwartfinale beker in Middelburg tegen wederom MZVC 2 om een plekje bij de laatste vier te bemachtigen.
Om 20.00 uur bent u allen wederom aanwezig op de cup fighters aan het werk te zien op het sportpark Veerse Poort te Middelburg.