Luctor Heinkenszand 4- Luctor Heinkenszand 3

Om te beginnen, nog even een rectificatie op het verslag van vorige week…de mannen van Luctor Heinkenszand 3 zijn 7 wedstrijden op rij ongeslagen i.p.v. 8 wedstrijden.

Op dinsdagmiddag volgde het wekelijkse momentje van der Bomber in de groepsapp van LH4, wie er a.s. zaterdag allemaal afwezig zijn.. op dat moment kwam er een stormvloed aan reacties binnen en de vraag had beter gesteld kunnen worden, wie er wel aanwezig kon zijn…

John gaf elk geval het  goede voorbeeld hoe je een beker pakt in Spanje, helaas moesten John en Jeroen zaterdag verstek laten gaan om de motoren en de aanwezig Mushroom cup op te halen.

Ook Bas en Bek mochten zich opmaken voor een middagje bankhangen in Veere met het vlaggenschip en verder waren er nog tal van geblesseerden en andere verplichtingen.

Donderdagavond werd er vol verwachting uitgekeken, wat voor elftal het duo Cowlishaw/Bakker nu weer kon opstellen voor aankomend weekend.

Van het 4e was het dit weekend maar erg schaars, waar het maar slechts 6 spelers beschikbaar had. Aangezien we vandaag tegen Luctor Heinkenszand 3 moesten, konden we geen beroep doen op spelers van LH3, maar gelukkig konden we nog wel een beroep doen op spelers van andere elftallen, die LH4 uit de brand wilden helpen. Nogmaals bedankt mannen!!

Marc (LH Zondag 2), Sjoerd, Patrick en Jurgen Mol (LH7) Danny, Dennis Rouw en Patrick (LH2 zaterdag) en Roy (LH 5) hadden wel zin om een potje mee te ballen.

Om 13.45 uur was het verzamelen in de kantine, waar eerst nog even een voorstelrondje volgde voor sommige jongens en nog door coach Sjaak gevraagd werd op welke positie ze normaal spelen.

Ondanks dat het LH3 was, was het geen vriendschappelijk potje…het was voor de competitie, waar we zaterdagmiddag wekelijks na de wedstrijd nog gemoedelijk een biertje samen doen en gezonde rivaliteit is tussen beide elftallen, wilden beiden elftallen deze middag voor de winst gaan en de 3e plaats op de competitie innemen.

De volgende spelers mochten aantreden:

                  Marc

Gold –Hans©–Wiebe- Krijger
Sjoerd- P. Mol –J. Mol- Sam
Dennis –Nouse

Wissels: Roy, Danny, Stefan de B.

Om 14.30 uur werd de wedstrijd vrij gegeven door dhr. F.C. van Leeuwen in een bijna uitverkocht stadion.
LH4 begon nog erg zoekend in de beginfase, waar het nog wennen was om met elkaar te spelen.
Helaas moest gelegenheidsspits Nouse al na 5 minuten de wedstrijd staken, vanwege zijn blessure aan de enkel.

Het was van beide kanten geen beste wedstrijd en lange tijd gebeurde er niet veel in een wedstrijd, waar de wedstrijd veel te laag lag.
Aan beide kanten moesten de keepers nog redding bieden, zo wist Rodney nog een goede bal te keren en ook Marc had het nodige werk om zijn doel schoon te houden.

Na 30 minuten moest ook Goud de wedstrijd verlaten met een bovenbeen blessure en er nu nog maar 4 spelers van het 4e in dit vreemdelingen Legioen stonden.
De eerste helft eindigde waar de wedstrijd mee was begonnen en zo werd de thee opgezocht met een brilstand.

Na de thee mochten de ploegen weer in een heerlijk lente zonnetje beginnen.

LH4 begon beter te spelen, na een aftastende eerste helft.
Het was een wedstrijd, waar de ploeg die het eerst scoort de wedstrijd winnend zou afsluiten.

Aanvoerder Jaimy wilde nog even punten scoren voor het klassement gouden zaag en mocht 10 minuten  afkoelen van de scheidsrechter, helaas kon LH4 geen gebruik maken van de overtal situatie.

Rond de 60 minuut was het dan toch raak voor LH4, Sjoerd ging goed door en mocht de 1-0 noteren voor de thuisploeg.
LH4 had de hoop om de overwinning over de streep te trekken, al dacht Sjoerd van LH3 daar anders over en het mooiste doelpunt van de middag mocht noteren.
Van buiten de 16, schoot hij de bal vol in de bovenhoek…lang van de voorsprong had LH4 niet kunnen genieten.

Niet veel later kreeg LH3 een (makkelijk) gegeven vrije trap, randje 16. Met M. weet je dat dit een halve penalty is en er werd langs de kant al gevreesd voor een tegentreffer. Wiebe legde de druk nog even bij M, door te zeggen dat M. de Schöne van LH3 is.
Waar iedereen voor vreesde, gebeurde ook…M. legde de bal in de verre hoek en kon de voorsprong nemen.

LH4 ging nog opzoek naar de gelijkmaker, maar het was wederom LH3 dat via misschien wel de kleinste man van het veld, Marvin koppend op een 1-3 voorsprong kwam.
Voor de prima spelende Hans, was de pijp na 70 minuten op en moest zich laten vervangen.

Enigszins geschrokken van de 2 doelpunten achterstand, ging LH4 toch nog opzoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er wederom door Sjoerd. 2-3…in de absolute slotfase ging LH4 nog voor de gelijkmaker en die leek er ook te komen doordat Dennis werd vastgehouden in de 16 en de prima leidende scheidsrechter een penalty gaf aan LH4.
Sam nam zijn verantwoordelijkheid op zich en ontfermde zich over de penalty.

Helaas stond Rodney op de juiste plaats en kon een tegentreffer voorkomen.
Dit was tevens één van de laatste wapenfeiten,  en moest LH4 de meerder erkennen in het jeugdige LH3.

Na de wedstrijd werd er nog gebroederlijk een biertje genomen en werd er teruggekeken op een leuke pot voetbal.

Zo mag LH3 het seizoen afsluiten op de 3e plaats, wat een prima prestatie is voor deze jonge ploeg, waar er veel jongens eerstejaars senioren zijn. Veel succes volgend seizoen LH3!

Aankomend weekend mag LH4 aantreden tegen de rode lantaarndrager Arnemuiden 4 en zelfvertrouwen opdoen met hopelijk met weer eens een overwinning richting de bekerfinale op 1 juni!

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom op Sportpark Arnemuiden.