Luctor Heinkenszand 4 – Luctor Heinkenszand 3

Vandaag de derby tegen Luctor Heinkenszand 3.
Nadat donderdag weer het digitale bordje in de bus lag, viel al snel op dat alle selecties voldoende spelers beschikbaar hadden.
Luctor Heinkenszand 3 kreeg zelfs nog een aantal spelers van het 2e erbij en LHZ4 had ook 17 man beschikbaar deze middag.

Het 4e speelde officieel thuis en mocht in de (witte) reserve shirts aantreden.
Terwijl het 4e om 13.15 uur aanwezig moest zijn, gold voor de mannen van het 3e dat ze al om 09.15 uur verwacht werden op het sportpark (aldus het digitale bordje).

Vorige seizoen zaten beide ploegen ook in dezelfde competitie en mochten beide ploegen een winstpartij noteren. Altijd een bijzonder treffen tussen beide teams, waarbij na de wedstrijd en in de kantine elkaar alles wordt gegund, alleen in deze 90 minuten wordt dit even vergeten en gaan beide teams voor de volle buit.

Om 13.15 uur kwamen de manschappen binnen gedruppeld in de kantine, waar `s ochtends nog door een aantal spelers gehoopt werd, dat de wedstrijd was afgelast. De 25+ van de vorige avond/nacht had hier een belangrijk aandeel in… “Nog nooit verloren na een 25+” aldus coach Sjaak.
Om 13.30 uur was het verzamelen in de kleedkamer, waar men een enorme zak vond….

Sinterklaas en de (drank) Pieten hadden nog een zak vol cadeaus achtergelaten voor de manschappen van Bakker/Cowlishaw.
erwijl het gedicht door Sjaak werd voorgelezen en de cadeautjes werden uitgedeeld, werd het tenue aangetrokken, eveneens werd de opstelling voor deze kraker opgelezen:

Bliek

Kloet–Osse-Jeroen V.- Wiebe
Nouse-Mike © –Lexie- Shields
JL16 –Ibie

Wissels: Hans, Bek, Der Bomber, Gold, Ed, Arno van Ons

Om 14.00 uur floot dhr. Toorenaar voor de aftrap voor deze belangrijke wedstrijd.

Na een goede beginfase, was het LH4 dat de overhand nam en het betere van het spel had.
Zoals wel vaker dit seizoen, kwam de voorsprong voor LH4 na goed werk van Nouse, die de bal panklaar legde op het hoofd van 2 meter….met het achterhoofd knikte Ibie de bal in het netje. LH4 nam de voorsprong en het ging opzoek naar de 2-0. LH3 had geen antwoord op LH4 en keek lijdzaam toe, toen Nouse wederom een prima voorzet op maat gaf op Ibie.
Waar Ibie de vorige voorzet nog op waarde schatte, ging deze kans verloren en bleef LH3 in leven.

Na een goede uittrap van doelman Rodney ( die met de wind mee) ongeveer in de 16 schoot, kwam de bal bij Marvin. Na lichtvergrijp, waar de meningen over verdeeld waren, legde scheidsrechter Toorenaar de bal op randje 16 neer.
Op deze positie weet je dat het bij M. ongeveer een penalty is…Bas stelde zijn muur op, maar waar bij LH4 voor gevreesd werd, gebeurde ook en M. schoot de bal schitterend in de verre hoek. 1-1….

LH4 moest even bijkomen van deze dreun en kwam goed weg, na een bal op de lat.

Op slag van rust moest LH4 toch zijn tweede doelpunt incasseren toen Sem met een lange rush de achterhoede kansloos achter zich liet en de bal uit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek de bal langs Bas in de verre hoek schoof.
LH4 was serieus in problemen en kon de tweede helft nog vol aan de bak.
Met een 1-2 achterstand werd de thee opgezocht, waar Sjaak de nodige wissels weer doorvoerde. Hans, Bek, Der Bomber en Gold werden binnen de lijnen gebracht, met de hoop om de stand te keren.

De tweede helft ging LH4 meteen opzoek naar de gelijkmaker, LH3 had ook tactisch ingegrepen en Sem vanuit de spits als laatste man geposteerd.
LH4 zocht naar ruimte, maar LH3 bleef compact spelen en werd weinig weggegeven.

De wedstrijd werd professioneel “dood” gemaakt door LH3, waar LH4 sporadisch nog in de 16 kwam van LH3. Ondertussen was Arno van Ons binnen de lijnen gekomen en had een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Waar heel LH4 de bal al binnen zag gaan, wist Rodney zich te strekken en met de vingertoppen de bal nog uit het doel te tikken.

Bek passeerde niet veel later de sluitpost en werd tegen de enkels getikt. Bek ging liggen, maar de scheidsrechter vond het te licht voor een strafschop.

In het slotkwartier werden alle stormtroepen naar voren gestoomd, maar LH4 kon geen doelpunt forceren. LH4 had alles gegeven, maar LH3 mocht de 3 punten noteren en springt over LH4 heen op de ranglijst. Patrijzen 2 wist ook te winnen van DwO2 en lijkt voorlopig uitgespeeld in de titelstrijd. LH3 staat op de minste verliespunten nu op de eerste plaats, gevolgd door LH4 met een achterstand van 2 punten.

Het seizoen is nog lang….aankomend mag LH4 inspiratie opdoen in Londen en dan op 21 december nog aantreden in Axel voor de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar.

Om 13.00 uur bent u van allen welkom op Sportpark FC Axel.

Topscoorders seizoen 2019-2020:
JL 16                5 x
Ibie                   5 x
Mike                 4 x
Wiebe              3 x
Jeroen S.         2 x
Sam                  2 x
Bek                  2 x
Arno van Ons  2 x
Jeroen K.         1 x
Jeroen V.         1 x
Der Bomber     1 x
Pim                  1 x
Nouse               1 X