Vandaag mocht het 4e aantreden tegen het 4e elftal van Hoek.
Vanwege de vele thuiswedstrijden mocht het 4e aantreden op een ongebruikelijk tijdstip van 15.00 uur op het oude hoofdveld van Luctor`88.
Voor sommige jongens kwam dit tijdstip niet geheel ongelegen uit, aangezien ze de avond/nacht ze nog de stuipen op het lijf hadden mogen jagen in het kapelse bos voor de plaatselijke jeugd.

Om 14.00 uur was het aanvang in het clubhuis. Dit mede voor het passen van de nieuwe trainingspakken.
Enkel René en Guus broer van Roel hadden goedkeuring van het technisch hart om de 2e helft aan te sluiten. Terwijl iedereen druk bezig was met passen, kwam slecht nieuws ten gehore.
Guus broer van Roel was al in aantocht!! Guus broer van Roel moest eerst nog op audiëntie bij de goedheilig man en zou hierdoor de eerste helft moeten missen.
Echt onder de indruk van de zangkwaliteiten was de goedheiligman niet en de Sint verzocht Guus broer van Roel, de zaal maar te verlaten om zich maar bij z`n voetbalvrinden te vergezellen.

Om 14.30 uur had iedereen z`n maat trainingspak en kleur onder shirt doorgegeven aan de regelnicht, klaar om maar naar het veld te gaan. Omdat het veld nog in gebruik was, werd er besloten om op het bijveld een rondootje te doen om de tijd te doden. HSV Hoek kwam rond 14.45 uur aantreden, waarop de warming-up door aanvoerder Hanny werd gestart.

Hoewel de tegenstander van vandaag de trotse bezitter is van de rode lantaarn, werd er gewaakt voor onderschatting. Coach Sjaak had vanochtend nog gewonnen met z`n jeugdpupillen en deze voorzien van een chipszakje. Het 4e was benieuwd of er bij winst ook nog wat tegen over stond….”vandaag en volgende week winnen en dan krijgen jullie een kratje bier” zei de coach resoluut.

Sjaak gaf de selectie nog de boodschap “snel scoren” “en erop en erover” mee en dan zouden de 3 punten wel op Heinkenszand blijven.

Stefan de B, teruggekeerd na een minder succesvolle stageperiode bij Everton om Koeman op te volgen en Gold, nog onder invloed van de Rum en Marihuana dampen uit Jamaica, waren teruggekeerd op het veilige LHZ nest en mochten meteen starten in de basis.

De opstelling:
Marnix
Stefan de B., Jeffrey , John Hakbar, Gold
Wiebe, Hans, Jeroen, Henk,
Arno van Mien, Aad

Wissels: Guust broer van Roel, No use, René (2e helft)

15.00 uur was het dan eindelijk zover…beide teams stonden klaar voor de aftrap, echter was de aangestelde scheidsrechter verhinderd om de hoofdwedstrijd deze middag te leiden.
Marnix stapte zojuist met het 5e van het veld af met een 7-0 overwinning en werd gevraagd of hij zou willen keepen. Bas was bereid om de wedstrijd te leiden (klasse Bas!) echter hadden we dan geen doelverdediger. Voor Marnix geen probleem en ging na de 90 minuten bij het 5e gewoon door met het 4e.
Door deze kleine onderbreking werd er dan afgetrapt. LHZ zocht meteen de aanval. Hoek gaf echter nog voldoende partij en het LHK kwam na een kwartiertje dan toch op de verwachte 1-0.
Wiebe gaf een pass op zichzelf en speelde de bal voorbij de defensie en de uitkomende keeper. Op de doellijn werd de bal onberispelijk binnen getrapt. Wiebe liet woensdag op de training zien in de vorm van z`n leven te zijn en bekroonde z`n goede spel met een doelpunt.
Na het verzet van Hoek ging het redelijk snel. Henk vond het na een “half halfje” mooi geweest en liet zich vervangen door Guust.
Na een goed genomen corner, waarbij Arno van Mien alleen z`n dikke kop tegen de bal hoefde te zetten stond in korte tijd al de 2-0 op het scorebord. Een gouden wissel van Sjaak, Guust net binnen de lijnen en meteen de 2-0 meevieren.
Hierna werd het in rap tempo door wederom het tandem Verschiere-van Westen, HSV Hoek 4 kapot gespeeld en kon het uitlopen naar een 5-0 score. Na 4 assists op Arno, vond Jeroen het wel even mooi geweest en eiste de gegeven vrije trap op en zoals wel eerder dit seizoen mocht hij de 6-0 noteren door een schitterend ingeschoten vrije trap.
Met een ruime voorsprong werd de thee opgezocht.

In de rust gaf Arno zichzelf rust, Aad had ook een druk midweekje gehad en koos ook voor een rustig middagje langs de kant. René mocht z`n eerste officiële minuten maken voor Luctor Heinkenszand 4 in de competitie.
Vanwege het late tijdstip van de wedstrijd, werd er uitgeweken naar het “nieuwe trainingsveld” en werden de lichten ontstoken.
Het goede spel van de eerste helft was totaal verdwenen en het was zelfs Hoek dat nog kans had op de eretreffer. Helaas voor Hoek keek Marnix deze bal het doel uit en belande de bal na 2 keer doelpaal het veld terug in. Hans had nog een goede

mogelijkheid op de 7-0, echter spatte zijn inzet op de lat uiteen. Waar de eerste helft mee was geëindigd, eindigde nu ook de wedstrijd met een doelpunt van wederom Jeroen. De bal werd randje 16,005 meter verwoestend uitgehaald en liet de keeper van Hoek ook nu volkomen kansloos achter. De goed leidende scheidsrechter besloot de sportieve wedstrijd hierbij afgedaan en zo konden de verdiende kornuiten worden opgezocht.

Volgend weekend staat een zwaardere tegenstander op papier. Het nog ongeslagen Axel 3 mag dan partij bieden tegen de nummer 2. Kan Luctor Heinkenszand 4 z`n reeks van 6 winstpartijen verlengen of brengt Axel de LHZ-TGV tot een halt?

Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom om uw helden te aanschouwen op het sportpark van FC Axel.