Luctor Heinkenszand 4- ST Oostkapelle-Domburg 4 

Deze wedstrijd werd in december van 2018 tot tweemaal toe uitgesteld door de uitploeg.
Vandaag werd er weer een poging gedaan om deze wedstrijd te laten plaatsvinden.
Echter de weergoden waren deze dag niet geheel gunstig gestemd. `s ochtend had de consul de velden nog afgekeurd voor de jeugd en voor de middag zou er nog een veldkeuring plaatsvinden.
Rond 11.30 uur kwam er toch witte rook en mocht het ster ensemble van het keurkorps Cowlishaw/Bakker voor het eerst aantreden in 2019.

Sommige spelers genoten nog even van hun welverdiende winterstop en lieten verstek gaan, anderen stonden op de lange lat, vakantie in Bang Cock, trainingskamp Portugal, geen oppas, studie waren een redenen voor afzeggen.
Stefan de B. liet ook verstek gaan, bang dat John Williams van het programma Help mijn  vrouw zeikt op de stoep stond, ging zelf maar aan de slag in deze winterse periode. Ook buiten het veld hanteert hij graag de zaag zou blijken…echter is hij net zo handig buiten als in het veld en moest helaas ook verstek laten gaan.
Wel was nieuwe aanwinst Jur wel beschikbaar en kon meteen zijn opwachting maken als winterstop aankoop.
Gelukkig zat ook de disciplinaire schorsing van Marnix erop, zodoende ook hij weer mocht aantreden voor de thuisploeg.  

Op een half bevroren hard veld werd de warming-up gestart. Bij de meeste spelers zat de kerst nog goed op de heupen.
Om 14.30 uur mochten de volgende spelers de eerste minuten maken in 2019:

        Marnix

Goud – Hanny© –Jeroen- Wiebe
Sam- Jur –Mike -Ed
Bek –Luca

Wissels: Aad, Cois, Hans
Assistent scheidsrechter: Stefan de B

 De beginfase was voor Luctor Heinkenszand, dat meteen de aanval zocht.
Na goed voetbal kon na circa 10 minuten de verdiende 1-0 door Bek op het scorebord genoteerd worden. LH ging door met voetballen en na 15 minuten spelen stond het al 2-0 door een vrije trap van aanwinst Jur. Geen vuiltje aan de lucht en LH leek af te steven op een ruime overwinning. Echter had St Oostkapelle/Domburg geen zin om als figurant te acteren deze middag en kwam plots op een 2-1, door een miscommunicatie in de LH defensie, waar de bal niet goed werd verwerkt en de bal via de kluts prompt op het hoofd van een speler van Oostkapelle/Domburg plofte en deze via de paal in het doel zag verdwijnen.
Marnix raakte hierbij nog zwaar gewond aan het hoofd door de paal. Na een kort onderhoud en verzorging aan de doelpaal kon er verder gespeeld worden.
Waar het eerste kwartier nog tiki-taka de boventoon voerde, was het na het tegendoelpunt klaar met het verzorgende spel. De uitploeg kwam zelfs op gelijke hoogte en bracht de spanning terug in de wedstrijd met de 2-2.
LH wilde nog voor rust orde op zaken stellen en ging opzoek naar de voorsprong. Deze kwam er ook, na een snelle spelvoortzetting van Marnix, die de bal in de voeten van Jeroen speelde. Jeroen speelde de bal diep op Bek, die met 3,5 kilo kerstkilo`s nog vol de sprint moest aanzetten. Dit bleek net genoeg te zijn en kon de 3-2 op het scorebord noteren.
Meteen na de aftrap was het wederom Oostkapelle/Domburg dat zich terug vocht en na een snelle aanval aan de zijkant de bal voor het doel kon krijgen en Marnix voor de 3e keer deze middag kansloos liet.
Met een 3-3 werd de warme thee opgezocht.

In de rust werden Hans en Joyce binnen de lijnen gebracht om alsnog de winst veilig te stellen.
LH zou ook nu weer de voorsprong pakken 4-3, door een E.D.
Ook de 5-3 kwam tot stand door een slippertje van de sluitpost van Oostkapelle/Domburg.
Even bleek LH weer op rozen te zitten, maar het was wederom Oostkapelle-Domburg dat meteen snel toesloeg en de 5-4 liet aantekenen.
LH had nog een goede kans op de 6-4, maar zag de inzet van John gepareerd worden door de sluitpost van Oostkapelle/Domburg. Gelukkig was de rode Ferrari wel alert en kon alsnog de bevrijdende 6-4 noteren. Je zou denken dat het verzet nu wel was gebroken, maar het was wederom Oostkapelle/Domburg dat zich knap terug vocht in dit doelpuntenfestijn en de 6-5 liet noteren. Een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, al waren die deze middag niet te vinden op het sportpark.

Oostkapelle/Domburg had zelfs nog goede kansen op de 6-6, maar door sterk opreden van Marnix in een 1 op 1 situatie en door reddingen op de doellijn van Hans en Mike, werd alsnog de voorsprong behouden. Uiteindelijk was het dan toch Bek, die de wedstrijd in de slotfase definitief in het slot gooide en de matchpoint 7-5 liet noteren.
De kop is er weer af en LH brengt de spanning weer volledig terug in de strijd voor het kampioenschap, al ging het deze middag niet gemakkelijk tegen een strijdlustig Oostkapelle/Domburg.
 

Op 16 februari mag LH aantreden tegen de koploper VC Vlissingen 2.
Om 12.30 uur bent u weer van harte welkom op het sportpark Irislaan.