Luctor Heinkenszand 4 – Jong Ambon 2

Na de eerste bekerwedstrijd tegen Patrijzen 2 (3-3) waren vandaag nagenoeg alle vakantiegangers, pretparkgangers, familieweekenden en anderen afwezigen weer beschikbaar voor het keurkorps Westdorp/Veerhoek.

Vandaag kreeg ook de nieuwe aangetrokken (zelf aangemelde) aanwinst/materiaalman één kans om zich te bewijzen onder de lat. Het 7e was ook vrij, dus mochten we gebruik maken van Sietse. Deze middag had coach Westdorp de beschikking over een selectie van 16 man, in de praktijk is dit aantal geen overbodige luxe.
Rond 13.45 uur was het verzamelen bij het clubhuis van Luctor Heinkenszand voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.
Met name Shields had enorm veel zin in deze middag, de troepen waren nog niet volledig gearriveerd of hij trommelde de manschappen al op om te gaan omkleden.

Tegenstander deze middag Jong Ambon 2, dat haar eerste wedstrijd ruim gewonnen had van Apollo`69 3 (4-2).
Om de poule te overleven, moest er vandaag dus gewonnen worden tegen de ploeg uit Middelburg.

Bij het betreden van het veld, bleek al dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden, met jonge en atletische spelers in de selectie van Jong Ambon.
Een middagje om lekker aan de conditie te gaan werken dus.

Coach Westdorp begon met de volgende spelers:

Brand

Hans               Hannie©      Kloet      Stefan de B.

Ed                   Jeroen V.      Osse      Sietse

Der Bomber    Bek

Wissels: Roel, Jeroen S, JL16, Gold, Nouse

Om 14.30 uur floot dhr. Weststrate voor de start van de wedstrijd.
Zoals verwacht werd, een fel en snel startend Jong Ambon, die de spelers van Luctor Heinkenszand weinig tijd gaf om de bal rond te spelen en fel druk zette.
Toch was het LHZ dat de voorsprong nam door de man in vorm Bek 1-0.
Niet kort daarop kreeg LHZ wederom een goede kans, helaas had Der Bomber nog zijn schoendoos om zijn rechter schoen zitten en ging de bal naast.
Jong Ambon zocht de aanval en via een voorzet, kon de spits van Jong Ambon de gelijkmaker inkoppen 1-1.
Nog voor rust kon LHZ toch nog de voorsprong pakken via een schitterende voorzet, met buitenkantje rechts van Der Bomber op de mee opgekomen Sietse en mocht LHZ gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

In de rust werden de gebruikelijke wissels toegepast en werd er 4 keer gewisseld, Bek zakte terug naar de Linksbek positie, gezien de snelheid van de mannen van Jong Ambon.
Na de thee, werd de wedstrijd hervat.
Jeroen V. zette een fraaie solo in en plaatste de bal gericht in de verre hoek 3-1.
Bij Jong Ambon was het verzet nu even gestaakt leek het wel, zeker na een schitterende lange pass van Jeroen V., die JL16 vrij voor de keeper zette en de doelman verschalkte met een fraai bekeken lopje over de sluitpost. 4-1
Niet kort daarop was het wederom JL16 die diep werd gestuurd, de keeper uitspeelde en gestuit werd in de 16. De tank gevloerd en kreeg LHZ een penalty toegewezen.
JL16 gunde de bal aan Jeroen S., die de bal solide inschoot en de 5-1 mocht aantekenen.

LHZ leek op rozen te zitten, echter bleek dit van korte duur. Jong Ambon vocht zich terug in de wedstrijd.
Mede door het kort druk zetten op eigen helft van LHZ, werd de 5-2 genoteerd.
Even was er lichte paniek toen kort daarop nog de 5-3 genoteerd kon worden.
LHZ moest even op adem komen tegen dit jonge geweld en even de snelheid uit het spel halen.
In de slotfase had JL16 nog een no-look- pass met de hak, die op de lat belandde.

De wederom ingevallen Stefan de B. mocht de moegestreden Sietse vervangen in de punt als Pinthitter.
Even zag hij een grote kans om zijn eerste doelpunt ooit te mogen maken, ware het niet dat Nouse er als de kippen bij was en de bal terugkomend van de lat kon binnen knikken.
Tevens was dit het laatste wapenfeit en mocht LHZ een doelpuntrijke 6-3 op het wedstrijdformulier noteren.

Patrijzen 2 wist ook zijn wedstrijd tegen Apollo`69 3 te winnen met 5-0, dus het doelsaldo kan nog weleens bepalend gaan worden voor het overleven van de poulefase, al heeft Jong Ambon 2 ook nog een minimale kans als het ruim wint van Patrijzen 2 en LHZ 4 punten laat liggen tegen Apollo`69 3.

Volgende week zaterdag volgt de ontknoping, u bent allen van harte welkom om 14.30 uur op het Sportpark van Heinkenszand.

Topscoorders:

Beker:
Bek 3
JL16 1
Nouse 1
Sietse 1
Jeroen S. 1
Jeroen V. 1
Ed 1