In verband met de achtste finale op het WK van Oranje tegen de VS werd het verzoek neergelegd om de wedstrijd om 13.30 uur te spelen.
Omdat Dauwendaele 1 tegen het vlaggenschip speelde om 13.00 uur had ook FC Dauwendaele 3 het verzoek gedaan om de wedstrijd om 13.00 uur te spelen.
Na wat passen en meten binnen de selectie, kon aan dit verzoek voldaan worden.

Een aantal spelers zou pas de tweede helft aansluiten, zodat er toch een voltallige selectie aanwezig was om 12.00 uur in het clubhuis.
Regelneef Der Bomber had donderdag wederom een keurige selectie aangeleverd voor coach West, die het deze middag moest stellen zonder rechterhand Aad.

Der Bomber meende dat zijn werk hiermee deze week voldaan was en evenals vorige weekend, waar hij op vooronderzoek was voor een potentieel teamuitje voor Luctor Heinkenszand 4 in Antwerpen, was hij vandaag met de geblesseerde Stefan de B. aanwezig op een houthakkersfeestje.
Benieuwd of Buurman en Buurman dit jaar nog zijn te bewonderen op de voetbalvelden…

De uitverkorenen die deze middag wel ter strijde mochten trekken waren de volgende namen:

Bo
Daan   Hanny Kloet   Gold
Nouse  Hout   Osse    Ed
Siii       Ibie

Wissels: Bernard, Jesse, Hans, Gerben, Ermo

Tegenstander vandaag FC Dauwendaele 3, dat op de ranglijst hoger staat dan Luctor Heinkenszand 4,
een lastige tegenstander op voorhand.

Tijdens de warming-up bleek dat de tegenstander van vandaag de wedstrijd zeer serieus nam, met afwerkoefeningen, pionnen en hesjes werd getracht Luctor Heinkenszand 4 op een zijspoor te zetten met deze professionele warming-up.

Luctor Heinkenszand 4 liet zich echter niet afschrikken en deed zijn traditionele warming-up, balletje trappen en niet teveel energie verspillen voor de wedstrijd.
Nouse had zo zijn eigen warming-up en  had wederomr de tijgerbalsem van Osse gebruikt, dit spul werkt zo goed dat hij heel het weekend de kachel thuis niet heeft moeten aanzetten.

De start van de wedstrijd liet enigszins op zich wachten, daar Bo nog aan het keepen was bij Luctor Heinkenszand -19.

Na 5 minuten spelen en na overleg tussen scheidsrechter dhr. Verburg, de lijder van Dauwendaele en coach West, werd er besloten alvast maar te starten met een veldspeler en Bo na 15 minuten te laten invallen als hij zich bij de selectie had gevoegd.

Bernard was de “gelukkige” die de keepershandschoenen mocht oppakken en Luctor Heinkenszand 4 door de beginfase te loodsen zonder tegentreffer.

Na een gelijk opgaande beginfase, was het FC Dauwendaele 3 dat toch de wedstrijd naar zich toe trok en de tempo in de wedstrijd bepaalde.

Luctor Heinkenszand 4 kon niet mee in dit tempo en moest helaas beperken tot verdedigen.

Na een kwartier spelen kwam Bo, Bernard bevrijden onder de lat en kon Luctor Heinkenszand 4 “gewoon” weer met een keeper verder voetballen.
FC Dauwendaele 3 zat kort en fel op de bal, zodoende Luctor Heinkenszand 4 nauwelijks aan voetballen kwam of gevaarlijk kon worden in de 16 van FC Dauwendaele 3.
Grote kansen voor beide teams waren er nauwelijks geweest en het leek erop dat Luctor Heinkenszand 4 de schade kon beperken tot de rust.

Echter was het FC Dauwendaele 3 dat via een redding van Bo en de lat, toch nog via de rebound de bal binnen kon tikken en Luctor Heinkenszand 4 op slag van rust toch nog de 0-1 moest incasseren en de thee mocht gaan opzoeken met een achterstand.

In de rust opwarmen met warme thee en werden maar liefst 5 nieuwe krachten doorgevoerd door coach West.

De wissels pakten goed uit, waar FC Dauwendaele 3 de eerste helft domineerde, was het nu Luctor Heinkenszand 4 dat sterk uit de kleedkamer kwam.
De gelijkmaker hing in de lucht, na een goed schot van Gerben, dat helaas zijn inzet zag eindigen op de paal.

Toch bleef Luctor Heinkenszand 4 erin geloven en kwam het verdiend gelijk door een treffer van Osse.

Bij FC Dauwendaele 3 was nu toch even verwarring, de eerste helft domineerden ze volledig en nu was het Luctor Heinkenszand 4 dat de wedstrijd bepaalde.
Na een goede actie van Siii die de bal panklaar legde voor Osse kon zelfs de 2-1 genoteerd worden.

Lange tijd zag het er vandaag uit dat Sii vandaag niet zou scoren, maar ook deze middag wist hij toch weer zijn  doelpuntje te prikken en de 3-1 kon noteren.

Osse had goede zaken kunnen doen voor het klassement voor de gouden schoen, maar zag zijn inzet rakelings naast de doelpaal gaan en zodoende ook geen hattrick kon noteren.

In de slotfase maakte Luctor Heinkenszand 4 het zich nog onnodig moeilijk, door een miscommunicatie in de defensie van Luchtor Heinkenszand 4 kon FC Dauwendaele 3 hier gretig gebruik van maken en de 3-2 op het scorebord noteren.

De defensie stond deze middag echter als een huis, mede door Hanny en Kloet werden er weinig kansen weg gegeven ook de lastige slotfase hield de defensie stand.

Een knappe overwinning, waardoor Luctor Heinkenszand 4 inmiddels op een 1e plaats in de competitie staat.
Na de wedstrijd werd de overwinning gevierd en werd de wedstrijd van Oranje – VS gevolgd .

Aankomend weekend mag Luctor Heinkenszand 4 tegen het altijd lastige HKW`21 2, dat inmiddels de weg naar boven heeft gevonden en twee winstpartijen op rij heeft geboekt.
Luctor Heinkenszand 4 is dus gewaarschuwd.

Om 12.30 uur bent u allen van harte welkom om Sportpark “Stefan de Bart” te Hoedekenskere .