Op deze lentedag stond de topper tegen FC Axel op het programma. In een heerlijk lente zonnetje kwam de selectie bijeen in het clubhuis van Luctor Heinkenszand.
Keuzeheer Sjaak had weer voldoende spelers tot zijn beschikking voor deze middag.
Helaas moest René verstek gaan om flashback op te halen in Praag en nieuwe inspiraties voor het volgende team uitje, Alex sloot zich deze middag aan bij de firma Picobello om te klussen in zijn woning.
Tevens was er nog een klein gezelschap, dat op vrijdagavond nog een bierproeverijtje had en op zaterdag nog de nodige pir-aad stempels op verschillende lichaamsdelen aantroffen.
Ook het jeugdig elftal van Axel had zich inmiddels verzameld op de sportaccommodatie van Luctor Heinkenszand. Bij iedereen speelde toch wel in het achterhoofd mee, dat het vandaag wel eens een lastig middagje kon worden. In Axel werd er nog een zwaarbevochte 1-2 overwinning uit het vuur gesleept.
Een heerlijk voetbalweertje, met een lentezonnetje, in een nagenoeg uitverkocht stadion.

Sjaak stuurde de volgende namen aan de aftrap voor de topper:

De opstelling:

Marnix

Goud   John Hanny ©  Hans

Nouse    Jeroen  Mike  Edgar

Arno van ons       Aad

Wissels: Guust broer van Roel, Wiebe, Stefan de B.

LHZ begon goed aan de wedstrijd en het was al in de 1e minuut bijna prijs. Mike had een goede actie, helaas belandde de inzet op de paal. LHZ had het betere spel en het kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong door een schitterend doelpunt van Edgar. LHZ ging opzoek naar de 2-0 en die kwam er ook bijna. Jeroen zag z`n inzet rakelings voor het doel gaan.
LHZ verloor de grip op de wedstrijd en het was ook een kwestie van tijd dat de 1-1 zou gaan vallen. Na balverlies kon Axel counteren en op dat moment de verdiende gelijkmaker noteren. Enigszins bijgekomen van dit doelpunt ging het wederom fout en kon Axel gemakkelijk uitlopen naar een 1-2 voorsprong. Dit was het team van coach Sjaak niet gewend…het werd zelfs nog erger toen ook nog de 1-3 binnen een kwartiertje kon aantekenen. Gelukkig was het rust en kon de coach het elftal oplappen en reparatiewerkzaamheden uitvoeren.

Helaas moest captain Hanny het strijdveld geblesseerd verlaten en werd in de rust vervangen . Guust, Wiebe en Stefan de B. werden de 2e helft ingebracht ten faveure van Aad, Goud en Hanny.

De 2e helft begon waar Axel mee was geëindigd, LHZ had geen antwoord op de jonge honden van Axel en het ontsnapte een aantal keer goed aan de 1-4.
Gaandeweg de 2e helft kreeg LHZ toch weer wat grip op de wedstrijd. Arno van Ons stond echter op een eiland tussen een leger bewakers en kreeg geen kans om het kanon te vuren.

Helaas moest ook Arno de strijd een kwartier voor tijd staken met een blessure. Waar LHZ zich min of meer had neergelegd bij een nederlaag, kon dat er ook nog wel bij.
Goud werd de spits ingegooid als stormram a la Mike van der Hoorn om nog iets te forceren.

Jeroen ging toch nog een keer op avontuur, speelde Goud aan, kreeg de bal retour en schoof de bal bekeken langs de keeper in de verre hoek. Het doelpunt kwam uit de lucht vallen, gezien het spelbeeld van de 2e helft. LHZ begon er toch nog in te geloven en gooide de laatste 10 minuten nog de strijd erin om de gelijkmaker te noteren. 5 minuten voor tijd was het dan zover. Mike werd in de 16 geduwd door de mee verdedigende aanvaller van Axel. De goed leidende scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. De inmiddels aanvoerder Jeroen eiste de bal op en schoot de bal onhoudbaar in de hoek. 3-3….zat er misschien nog meer in de slotfase? LHZ ging nog voor de winst, echter werd het doel door beide ploegen niet meer gevonden en kon een remise genoteerd worden in deze topper.
LHZ heeft de schade nog enigszins beperkt kunnen houden; wel liepen concurrenten Patrijzen en DWO verder uit, die wel de volle buit pakte in de strijd voor het kampioenschap.

7 april staat er wederom een topper op het programma, als LHZ het opneemt in de derby tegen de buren van Paerehat City.

Wil LHZ nog kans maken op de titel, is winst tegen Patrijzen een must.
Om 14.30 uur bent u weer van harte welkom op het sportpark Patrijzen.