Wederom dit weekend een topper op het menu voor het keurkorps Bakker/Cowlisaw.
De koploper mocht vandaag partij bieden op het sportpark Heinkenszand.
DwO ontstaan op 16 januari 2016 na een fusie tussen SVD, VV Volhariding`32 en Tennis Vereniging Ovezande (per 1 oktober 2017 ook Budovereniging Hajime toegevoegd).

Op 23 september 2017 werd er uit nog 5-3 verloren op Driewegen. De eerste competitiewedstrijd, waar Luctor Heinkenszand onnodig punten liet liggen.
Een mooie gelegenheid om wederom sportieve revanche te nemen en in koers te blijven voor de titelrace.
Ook deze speelronde weer een brede selectie beschikbaar voor coach Sjaak.
Helaas moest steunpilaar Alex verstek laten gaan wegens een kraamfeest, Hans had nog last van zijn knie; opgelopen in de clash tegen de veugels, Renè en Henk mochten aan de liters en 180`s gaan werken in Duitsland en ook Eus was weer huiswaarts gekeerd richting de voorstad van Schiphol.
Daar stond tegenover dat Guust, broer van roer weer bij de selectie zat. Ook krachtpatser John was teruggekeerd van het wereldkampioenschap deadliften.
Tevens hadden we de beschikking over Gordy van het 6e en Sam Hoondert mocht van de trainer van het 2e speelminuten maken bij het 4e.
Ook Bas was weer op het oude nest neergestreken, ondanks meerdere pogingen om bij de trainer van het 1e op de deur te kloppen, mocht hij na 2ewedstrijden bij het vlaggenschip weer onder de lat bij het 4e en er was positief nieuws te melden uit de ziekenboeg…Arno van Ons zat weer bij de selectie en indien nodig beschikbaar voor maximaal een half uurtje.
Op papier dus weer een sterk elftal voor het treffen met de koploper.

De volgende spelers mochten proberen de 3 punten op Heinkenszand te behouden.

 Bas

Wiebe Jeroen   Hanny ©  John

 Stefan de B.   Gordy   Mike    Edgar

      Ibie           Nouse

Wissels: Aad,  Goud, Guus; broer van Roel, Arno van Ons, Sam

In een gelijk opgaande eerste helft, waar beide elftallen elkaar aftasten, was het LHZ dat de eerste kans kreeg. Wiebe zag dat er op de rechterkant veel ruimte lag en stoomde regelmatig op. DwO stond compact als elftal en het was lastig om de vrije ruimtes te vinden. Achterin bij LHZ stond de defensie als een huis en werd er niets weggegeven. John had vandaag de taak om spits John Sommeijer onschadelijk te maken. Geen gemakkelijke opgave, aangezien hij al 33 doelpunten voor DwO wist te scoren.

De eerste helft was dan ook van beide kanten nog erg behoudend en waren er weinig kansen voor beiden ploegen. Wiebe was nog dichtbij de openingstreffer, maar zag zijn kopbal op de paal belanden.
Halverwege sloeg dan toch het noodlot toe…Aanvoerder Hanny moest wederom de strijd staken door een kuitblessure. Deze blessure kwam ook al tegen Axel naar boven, alleen werd er toen nog gedacht dat het door de drank kwam van de avond ervoor. De oorzaak zal toch dus bij de ouderdom liggen of misschien toch overtraind?
Sam mocht zijn trainingspak uittrekken en de wei in. Gordy zakte terug naar de linksback en Sam ging op het middenveld spelen ; Hanny kreeg een welverdiende gouden rakker van de weer in grote getalen opgekomen zuupporters.
Verder gebeurde er de eerste helft niet veel meer, waardoor beiden ploegen met een brilstand de kleedkamers opzochten.

In de rust werd Stefan de B. vervangen door Goud en ook Arno van Ons mocht zich gereedmaken voor de invalbeurt. Ibie mocht rust houden en topscoorder Arno mocht proberen het netje te bollen.
LHZ kwam echter slecht uit de kleedkamers. Het was DwO dat furieus de defensie van LHZ onder schot nam. Gelukkig stond Bas wel op te letten en moest 3 reddingen verrichten om zijn ploeg op de been te houden. LHZ zocht de aanval en was dichtbij om de voorsprong te nemen. Sam haalde verwoestend uit vanaf het middenveld, maar zag de bal op de dwarsligger eindigen. De defensie van DwO stond compact, waardoor LHZ weinig kansen kreeg. Aan de andere kant stond John de wedstrijd van dit seizoen te spelen. Elke bal was voor de mandekker van LHK. Toch wist de spits van DwO toch nog met een halve omhaal op het doel te schieten, maar zag de bal rakelings overgaan. Met een 0-0 stand met nog 10 minuten op de klok gaf Jeroen het seintje naar de bank om man op man te gaan spelen achterin. Immers had DwO aan een gelijkspel genoeg en wilde LHZ nog meedoen voor de titel, dan was winst deze middag een must.
Jeroen stoomde mee naar voren, ook Gordy Alba en Wiebe vlogen regelmatig mee op. Met nog 5 minuten voor tijd werd Jeroen neergelegd bij de hoekvlag. Jeroen zag in zijn rechterooghoek Sam vrij staan en nam de vrije trap snel, legde de bal op Sam die de bal in de korte hoek schoot. 1-0!
Met nog 5 minuten + blessuretijd was het nu alles of niets bij DwO. De laatste man, die nog een kop groter was dan Ibie werd de 16 ingegooid. Het was nog met man en macht verdedigen om de 0 te behouden. DwO gaf de moed niet op. Uiteindelijk kwam daar dan toch het bevrijdende fluitsignaal van de scheidrechter, die de sportieve wedstrijd affloot.

Een zeer belangrijke overwinning, waardoor LHZ ploegen uit de top van de competitie nu heeft gehad en kan kijken hoe de concurrentie nog tegen elkaar punten gaan verspelen. Axel wist te winnen en ook Patrijzen haalde weer verwoestend uit met maar liefst 1-15. De competitie ligt weer helemaal open, waar LHZ niet moet, maar het toch stiekem aan gaat dromen van de titel!

Volgende week mag Luctor Heinkenszand 4 aantreden tegen rode lantaarndrager Hsv Hoek 4.
Dit team wist nog geen enkel punt te pakken in de competitie, maar LHZ zal moeten waken voor onderschatting. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen….

Om 14.30 uur bent u weer van allen welkom op het sportpark Denoek te Hoek.