Luctor Heinkenszand 4- De Noormannen 2

Vandaag de topper tegen Noormannen 2 uit Westkapelle op het programma.
Waar de meeste spelers al een maand hun kicksen niet meer hadden aangetrokken, waren er ook een aantal die dit jaar voor het eerst in actie kwamen en dus 2 maanden niets hadden gedaan.
Terwijl de jonge mannen van De Noormannen 2 al rond 13.15 uur gearriveerd waren op het sportpark van Heinkenszand, kwam de selectie van het 4e rond 13.45 uur langzaam de kantine binnen gedruppeld.
De selectie van Noormannen 2 was compleet, aangevuld met nog 5 man van de eerste selectie. Tel daarbij op dat de jonge mannen 2 keer per week  trainen  tegenover de (oude)mannen van het keurkorps Cowlishaw/Bakker, waar voornamelijk tijdens de carnaval afgelopen weekend voldoende getraind is in het nuttigen van alcoholische versnaperingen.

Ook had LHZ4 te maken met de nodige afmeldingen: Ibbie, Eus, Hanny ©, Alex, Guust, Arno van Mien, Marnix, Roel, Sam, Jur en vedette Stefan de B.
Toch werd er nog een representatief op de been gebracht om partij te bieden tegen de koploper. Om nog enigszins aansluiting te vinden voor de titel moest er eigenlijk gewonnen worden. De volgende spelers kregen een uitnodiging voor deze kraker:

Bas
Hans – John –Jeroen- Wiebe
Cois- Nouse –Mike ©-Ed
Bek –der Bomber

Wissels: Aad, Goud, Luca en Gordy (2e helft)

Er stond deze middag een aardig briesje op het oude hoofdveld van Sv Heinkenszand.
Om 14.30 uur werd de wedstrijd gestart door dhr. F.C. van Leeuwen.

LHZ4 begon de wedstrijd goed en ging direct bij het startsignaal op zoek naar de voorsprong.
Na goed aannemen van der Bomber in de 16, werd hij al in de eerste minuut getorpedeerd door de sluitpost van de Noormannen. De doelman appelleerde nog dat hij de bal speelde, waar menigeen nog twijfelde aan een Swalbe van Der Bomber, besloot de scheidsrechter toch een pingel toe te wijzen. René moest al direct de strijd staken na deze eerste en laatste balcontact op deze middag.
Aadriaan was nog bezig aan een toiletbezoek, toen hij sprintend toch de geblesseerde Bomber moest vervangen in de 2e minuut.
Ondertussen ontfermde Bek zich over de bal en schoot deze onberispelijk binnen en bracht LHZ4 al in de 2e minuut op een 1-0 voorsprong.

Noormannen liet het hier niet bij zitten en stroopten de mouwen op. LHZ had meer last van de wind, dan de Noormannen. Dit bleek wel uit 2 standaardsituaties, waarbij gelegenheidsaanvoerder Mike 2 corners nam en deze als een boemerang retour in zijn voeten kreeg.
Gaandeweg de eerste helft nam de Noormannen de wedstrijd in handen.
Het kwam na niet goed uitverdedigen van LHZ op een 1-1.
Inmiddels was ook Luca aangekomen uit de voorstad van Schiphol en kon de moegestreden Aadriaan na een dik half uur vervangen.
Op slag van rust moest LHZ4 ook nog een 2e doelpunt incasseren, toen de vrije man eenvoudig kon inkoppen uit een corner.

In de rust gaf Mike nog een donderspeech en sloot af met de woorden, dat de biertjes na een overwinning nog beter smaken.
Ed werd vervangen door Gold en de 2e helft mocht LHZ het tij proberen te keren en proberen de punt(en) te behouden op Heinkenszand.

LHZ4 kwam fel de kleedkamer uit, Gold iets te fel…waar hij nog geen bal geraakt had, was nu wel de enkel van een speler van De Noormannen het doelwit na een te late tackle.
De goed leidende scheidsrechter kon niets anders doen dan de gele kaart trekken en LHZ zag al na 3 minuten Gold vertrekken met een 10 minuten tijdstraf.
In deze ondertal situatie kreeg LHZ een corner tegen. Waar LHZ nog de corners van Mike van de eerste helft nog op het netvlies had en dacht dat de bal nooit voor het doel zou komen, werden de groenhemden toch verrast dat de bal strak voorgegeven werd en net als voor rust de bal vrij binnen gekopt kon worden. 1-3… na deze dreun ging LHZ toch feller de duels aan en zocht het veelvuldig de aanval.
Jeroen schoof mee naar voren en achterin ging LHZ 1 op 1 spelen. Dit nam de nodige risico`s met zich mee, maar LHZ moest iets doen om een doelpunt te forceren.
De Noormannen hield echter stand en LHZ kon geen opening in de defensie vinden, zodoende de Noormannen terecht met de 3 punten naar Westkapelle kon terugkeren.
LHZ4 had alles gegeven, maar moest zijn meerdere erkennen in een sterkere tegenstander.
Waar er tegen Walcheren en MZCV nog teleurstelling heerste bij de nederlaag, was er nu berusting, dat er gewoon niet meer in zat deze middag.

De titel kan voorlopig in de ijskast, waardoor LHZ4 zich nu volledig kan richten op de beker.
Komend weekend wacht Walcheren 4, waar thuis nog onnodig tegen verloren werd.
LHZ4 aast op (sportieve) revanche en om 12.45 uur bent u van harte welkom om uw helden aan het werk te zien op Sportpark Bonedijk (veld 4) te Vlissingen.

Eus is ook van de partij, dus kans dat de wedstrijd wordt afgelast is aanwezig!!