Luctor Heinkenszand 4- De Noormannen 2

 

Waar afgelopen weekend spelers nog rust kregen in de competitiestrijd tegen FC Dauwendaele 3, stond deze donderdagavond de halve finale op het programma tegen De Noormannen 2.
Na de thriller tegen MZVC 2, was het 4e nog één wedstrijd verwijderd van de finale.
De Noormannen 2, geen onbekende van het 4e…de huidige koploper in de competitie wist tegen LH4 een gelijkspel en overwinning binnen te slepen.

De nederlaag was iets geflatteerd en LH4 zou zeker niet kansloos zijn tegen De Noormannen 2.
De Noormannen reisde af met +/- 5 man van het 1e richting Heinkenszand, om zich op te maken voor de topper.
Het 4e wist Nop van het 5e nog binnen te hengelen voor de confrontatie met de mannen uit Westkapelle.

Aangezien het 6e ook nog had om zich te plaatsen voor de bekerfinale, mocht het 4e uitwijken naar het 2e veld.
probleem was echter wel, dat er hier geen verlichting rond het veld staan, maar de wedstrijd zou om 19.30 uur aanvangen, dus zou net moeten lukken voor het donker de wedstrijd uit te spelen.

Terwijl De Noormannen al druk bezig was met de warming-up, kwamen de mannen van Cowlishaw/Bakker rond 18.45 uur de kantine binnen gedruppeld.
Nog een even een buitje om het veld wat extra snel te maken kreeg de selectie op de koop toe.

Rond 19.00 uur werden de kleedkamers opgezocht…terwijl iedereen druk bezig was met zijn rugnummer en juiste maat shirt te vinden, was er lichtelijk paniek dat loopwonder Wiebe nog niet ter plaatse was.
Gelukkig kwam Wiebe enigszins gehavend binnen, op het werk had hij nog even een kraan terug gekopt…maar met een pleister op de voorhoofd kon hij de wedstrijd toch starten.

Tijdens het opkleden kwam Sjaak met de opstelling, “Het is toch maar een oefen potje”.
De volgende spelers mochten deze avond proberen de finale veilig te stellen:

Bas

Hans –Hanny©–Nop- John
Sam- Jeroen –Mike ©- Wiebe
Ibie –Luca

Wissels: Nouse, Goud, Cois en Ed

Rond 19.30 uur was er nog geen scheidsrechter te bekennen, de scheidsrechter was iet later en na snel omkleden werd rond 19.45 uur de wedstrijd gestart.

Ten opzichte van afgelopen zaterdag, was de beleving er nu wel bij LH4. Met grote getalen was er publiek op deze halve finale en die zagen een gretig LH4 uit de startblokken komen.

Na 10 minuten was het al raak, Jeroen zag de doelman van De Noormannen iets te ver voor zijn doel staan en stifte de bal precies in de linkerbovenhoek. 1-0!
Nu was dit al eerder gebeurd tegen De Noormannen in de competitie, dus zaak was om geconcentreerd te blijven spelen.
LH4 speelde een prima eerste helft en dat resulteerde na 20 minuten al in een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Sam. De Noormannen probeerde wel het middenveld te ontregelen, maar het elftal stond solide en kon zelfs uitlopen naar een 3-0 voorsprong, na een schitterende steekbal van Ibie, die Mike vrij voor de keeper kon zetten en een comfortabele voorsprong kon nemen. Een ongekende luxe voor LH4, De Noormannen 2 wist ook niet wat het meemaakte en probeerde zich te herstellen.

Door een lange bal van achteruit kwam de bal bij de spits, die de bal goed met zijn bovenlichaam mee nam en doelman bas passeerde en de spanning enigszins wat terug kon brengen naar 3-1.
Op slag voor rust stelde Jeroen alsnog orde op zaken door een schitterend doelpunt buiten de 16 te noteren. Die 2 weekjes hoogtestage in Kreta heeft nu al zijn vruchten afgeworpen.

Met een voorsprong werd de thee opgezocht.
Vanwege het beperkte zicht, werd de pauze ingekort om toch de wedstrijd voor het donker uit te spelen.
In de rust werd nog gewaakt voor onderschatting en opperste concentratie, met een voorsprong de rust in gaan, wil niet altijd zeggen dat je winnen de wedstrijd afsluit bleek ook afgelopen woensdag weer.

Na een korte onderbreking floot de scheidsrechter voor de 2e helft.

Waar nog in de kleedkamer voor gevreesd werd, werd ook werkelijkheid, De Noormannen moesten een vroeg doelpunt forceren en die kwam er vlak na rust meteen. 4-2…
Niets aan de hand, want de verdediging stond heel de avond als een huis en LH4 ging opzoek naar het spel waar het de 1e helft mee was geëindigd.

Even was er nog lichte paniek toen en speler van De Noormannen door de defensie kon slalommen, maar gelukkig was daar het duo Nop/Hanny nog, die de bal vakkundig naar voren peerde.

De Noormannen kon geen ruimte vinden in de defensie en LH4 vond deze stand wel prima en zo bleef het lange tijd 4-2, tot JL16 het op zijn heupen kreeg en de bevrijdende 5-2 met nog 20 minuten te gaan, op het scoreboard kon noteren.

Bij De Noormannen was het besef nu ook doorgedrongen, dat er deze avond geen eer meer te behalen was.
De prima leidende scheidsrechter floot de sportieve wedstrijd af in het voordeel van de thuis ploeg, dat zich op 1 juni kan opmaken voor de finale in Bergen op Zoom tegen Grenswachters 2, dat dinsdagavond de verliezend finalist MOC `17 2 met 3-2 huiswaarts te sturen.

 

Road to the Final seizoen 2018-2019:

Kapelle 5 – Luctor Heinkenszand 4                           1-8
DwO`15 2 – Luctor Heinkenszand 4                         2-4

Kloetinge 6 – Luctor Heinkenszand 4                       0-2

MZVC 2 – Luctor Heinkenszand 4                           1-1 (wns 3-5)

Luctor Heinkenszand 4 – De Noormannen 2            5-2

 

 

Smerdiek 2- Grenswachters 2                                   0-1

Grenswachters 2- Yerseke 3                                     4-0

FC Bergen 2 – Grenswachters 2                                1-5

Halsteren 4 – Grenswachters 2                                  1-3

Yerseke 4 – Grenswachters 2                                    2-4

Grenswachters 2 – VC Vlissingen 2                          5-2

Grenswachters 2 – MOC`17 2                                    3-2

 

U bent allen van harte welkom om LH4 in de finale aan te moedigen op 1 juni om 14.00 uur op Sportpark Rozenoord te Bergen op Zoom.

Er zal een touringbus vertrekken richting Bergen op Zoom, waar nog enkele plaatsen beschikbaar voor zijn VOL=VOL.

Ondertussen droomt de TD al van de beker…..