Luctor Heinkenszand 4- De Meeuwen 4

Vandaag de thuiswedstrijd tegen De Meeuwen, waar uit nog een eenvoudige overwinning werd geboekt (0-6 red.) kon er vandaag weer gestreden worden voor een overwinning tegen de nummer 11 van de ranglijst.
De ploeg uit Zoutelande wist slechts dit seizoen één wedstrijd te winnen…tegen jawel…Luctor Heinkenszand 3 en is in een felle strijd met Arnemuiden verwikkeld om de rode lantaarn.
Dat er vandaag gevoetbald zou worden was overigens niet zo vanzelfsprekend.
Nee, Eus was niet van de partij, dus kans op afgelasting vanwege het weer was niet aan de orde.
Het probleem was echter dat er 5 senioren teams thuis moesten spelen en de spoeling in de scheidsrechters wel erg dun was deze middag.

Op vrijdagavond rolde dan de nodige suggesties door de groepsapp…mocht er geen scheidsrechter aanwezig zijn, dan was men noodgedwongen de wedstrijd in te halen doordeweeks.
uiteindelijk kwam na 160 berichten in de groepsapp Stefan de B. met de verlossing. Collega dhr. Vermaas zou ons uit de brand willen helpen, indien er niemand beschikbaar was.
Verder kwamen er geen suggesties meer, dus werd er graag gebruik gemaakt van dit aanbod.
(Nogmaals hartelijk bedankt voor het fluiten!)

Terwijl het 5e het veld verliet met een ruime overwinning, werd er nog even snel een balletje rond getrapt. Aangezien de scheidsrechter ook klaar was en beiden ploegen zin hadden om een potje te ballen werd de wedstrijd 10 minuten eerder begonnen (dit overigens zonder de supporters te informeren, excuses voor het ongemak).

De opstelling heden middag:
Marnix
Goud – Hanny© –Jeroen- Wiebe
Ed- Sam –Mike – Wiebe
Nouse –Arno van Mien

Wissels: Hans, Stefan de B, Roel

Vanwege de vele afwezigen in de spits (der Bomber, Luca, Bek, Ibie) werd voormalig topscoorder Arno van Ons uit de kast getrokken, vergezeld met het eeuwige talent Nouse in de punt.

Na een peptalk van coach Sjaak, “we gaan Meeuwen schieten” (jawel daar was die weer), “één keer meer scoren dan de tegenstander” werd rond circa 14.20 uur de wedstrijd gestart door dhr. Vermaas.

LKZ zocht meteen de aanval en via een assist op maat van Jeroen, die compaan Arno van Ons vond was het binnen 0.30 seconden al bijna raak. Echter het vizier van Arno van Ons stond nog niet op scherp en de bal ging nipt voorlangs.
Na goede aanvallen, waar de nodige kansen niet werden benut, was het toch De Meeuwen dat zich voor het eerst liet zien op de helft van LHZ en de bal over het doel van Marnix zag belanden.
LHZ bleef echter aanvallen en waar aanvoerder Hanny het al zag gebeuren, als je zoveel kansen niet benut, krijg je straks nog de deksel op je neus…en jawel, zo geschiedde het, dat De Meeuwen via een counter de 2 rappe spitsen konden lanceren en het brutaal de leiding nam 0-1.

Dit was niet de eerste keer van het seizoen dat de groenhemden (onnodig) achter kwam en het ging meteen weer op de aanval. Wellicht speelde LHZ wel te aanvallend, want wederom werd het afgestraft in de counter en kwam zelfs op een 0-2 achterstand. Wat ging hier gebeuren?!
Nu de titelaspiraties in de vriescel liggen, was ook even de motivatie weg.
Alsof dat nog niet genoeg was, zag het ook nog keeper Marnix met een ogenschijnlijk zware blessure uitvallen. Gold mocht de keepershandschoenen oppakken en Hans kwam op de rechtsback te spelen.

LHZ wilde nog voor rust orde op zaken stellen en dat lukte ook. Mike scoorde de aansluitingstreffer en kort daarna zag het via Nouse de 2-2 binnen tikken op de doellijn.
Na een goed schot van Hans, werd de bal nog gepareerd op de doellijn..een gewedlige actie als dit van de doelman was geweest, echter was het een veldspeler van De Meeuwen die de bal a la Suarez het doel uit sloeg. Waar de goed leidende scheidrechter rood had kunnen geven, liet hij de actie onbestraft zonder kaarten en gaf hij enkel een penalty.

Wederom ging Arno van ons achter de bal staan, nog nooit een penalty gemist (behalve dan tegen Walcheren 4). Ook nu kon Arno van Ons dit buitenkansje niet verzilveren en schoot de bal naast het doel. Niet kort daarna sloeg LHZ toch nog voor rust toe, met een hoge bal, kwam de bal voor de voeten van Ed, die de bal in het doel kon frutselen.
Even was er commentaar van de doelman van De Meeuwen, maar de sportieve spelers van De Meeuwen wilden hier echter niet in mee gaan. De scheidsrechter beslist en daarmee klaar.
met een 3-2 werd de thee opgezocht.
Waar Stefan de B. en Gold al een privé training kregen aangeboden van LHZ4 bij Barry, vroeg Ed zich af of Barry wellicht ook penalty`s nemen kan leren aan Arno van Ons.
Roel en Stefan de B. mochten ook hun wedstrijdpremie pakken en Sem en Ed kregen rust.
Inmiddels had ook Dennis Cowlishaw zich opgemaakt voor de 2e helft als sluitpost.

LHZ begon waar het de 1e helft mee was geëindigd en ging opzoek naar het 4e doelpunt.
Deze viel ook vrij snel in de 2e helft en het leek in veilige haven te zijn met een 4-2 overwinning.
Echter was het De Meeuwen dat via de snelle spitsen de wedstrijd toch nog spannend maakte, door de 4-3 te noteren.

Inmiddels was Arno van Ons moe gestreden en mocht Sam zijn opwachting maken in de spits.
Het mooiste en belangrijkste doelpunt van deze middag kwam tot stand door een schitterende assist van Stefan de B. die zich als Van Persie in de punt begaf en de bal panklaar legde voor Sam, die de bal verwoestend in de winkelhaak joeg. Het verzet van De Meeuwen was nu wel gebroken, zodoende dhr. Vermaas deze sportieve en leuke pot kon affluiten in een 5-3 overwinning voor de thuisploeg.

Tevens was er deze middag nog goed nieuws uit de ziekenboeg…Guus, broer van Roel heeft zijn eerste minuten als vlagger weer mogen maken. Hopelijk weer snel terug binnen de selectie!

Aankomend weekend mag LHZ4 aantreden in de ingelaste wedstrijd tegen Walcheren 4.
Waar Luctor Heinkenszand 3 afgelopen weekend nog het goede voorbeeld gaf en een 5-2 overwinning boekte.
Om 12.45 uur bent u weer van harte welkom op het Sportpark Bonedijke.