Door Dennis Goud

Voor het treffen met rode lantaarndrager Arnemuiden, bereikte ons donderdag per email het nieuws dat teamgenoot Henk een aanbod heeft ontvangen uit Curaçao en voor 5 jaar is vastgelegd. Zoals Henk aangaf, kon hij het vorig seizoen conditioneel niet meer bolbenen en was een helft van een helft al voldoende. Ook de trainingskampen in Duitsland en Aruba hebben niet de gewenste resultaten geleverd. We zien je graag nog eens terug langs de velden of tijdens de 3e helft. Mocht de kampioenskar volgend jaar door het dorp gaan, dan ben je van harte welkom om mee te gaan…als chauffeur!
Henk bedankt en succes in Curaçao!

Dan over tot de orde van de dag, want daar stond immers weer het jaarlijkse uitje op voor de stichting om het jaarlijkse kiekje te maken.
Stefan de B. dacht dat het vorige week al was, maar toen speelde wij officieel een uitwedstrijd. Vandaag was dus de grote dag, weer even een knipbeurtje voor de wedstrijd, wat extra vet in de kuif en gaan. Ook Gold kreeg de tip nog van onze Mari van de Ven om op de vooravond nog even een zilvershampoo te gebruiken.

Teamfoto LHZ seizoen 2018-2019 LH4

 

Zaterdag was het dan zover, de telefoon roodgloeiend, of we toch iets eerder dan de gebruikelijke 13.45 uur konden verzamelen omdat de fotoshoot maar tot 14.00 uur beschikbaar was.
Deze middag was nagenoeg weer iedereen aanwezig, zelfs Eus was weer afgedaald naar het zuiden en de wedstrijd ging nog gewoon door ook! Helaas deze middag geen John, die was weer met de minibike op de rainbow road aan het crossen en ook Guust, broer van Roel was verhinderd, evenals Joyce/Cois en Bas.
Met de op voorhand licht geblesseerden Alex, Bek, Wiebe en Hanny een ruime selectie van 18 man sterk ter beschikking voor het duo Cowlishaw/Bakker.
Nadat het kiekje was genomen en de vissersboot van Arnemuiden was aangekomen, kon de wedstrijd om 14.30 uur starten, door wederom dhr. Toorenaar als scheidsrechter.

De opstelling van deze middag:

                    Marnix
Stefan de B – Hanny© –Hans- Roel
Nouse- -Mike –Bek -Ed
Eus -Ibie

Wissels: Der Bomber, Goud, Wiebe, Sam, Luca, Jeroen, Alex

Na een wat rommelige beginfase, was het toch LH dat na ruim 10 minuten de 1-0 kon aantekenen door Bek.
Toen het eerste schaap over het hek was, ging het eindelijk lopen. Ed kwam 1 op 1 op de keeper, maar zag zijn inzet nog gepareerd worden door de sluitpost van Arnemuiden. Gelukkig was goaltjesdief Ibie er als de kippen bij en kon de 2-0 aantekenen binnen het kwartier. Arnemuiden besloot meteen in te grijpen en wisselde 2 spelers. Coach Sjaak anticipeerde hierop en bracht meteen 4 nieuwe spelers binnen de lijnen.
Al vroeg in de wedstrijd bleek het krachtsverschil tussen de 2 ploegen al duidelijk.
Eus mocht aanleggen voor een vrije trap, die schitterend in de kruising werd gekruld.

Actie van de dag was toch wel de schitterende panna op spits Luca!!!

Door doelpunten van Bek en Ibie kon LH uitlopen naar een 5-0 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, tot Gold een enorme kutbal gaf en het balletje in de voeten speelde van de spits van Arnemuiden. Deze kon een voorzet geven op zijn kompaan en Marnix kansloos achter liet. De spits keek ook nog even of de treffer zou treffer, aangezien het ruim 3 meter buitenspel was, maar volgens assistent scheidsrechter Wiebe, was het geen buitenspel.
Dat hij met zijn rug naar het veld stond en in gesprek was met wat spelersvrouwen, had hier helemaal niets mee te maken. Enfin…de eretreffer voor Arnemuiden was genoteerd en LH stelde alsnog orde op zaken door de 6-1 te noteren voor het ingaan van de rust.

Dat de overwinning al binnen was, was al duidelijk…zuupporter Poit en de geblesseerde Adriaan waren ook ter plaatse en waren in de rust om bier gegaan. Ook coach Sjaak kreeg alvast een versnapering op deze warme dag. Er werden nog wat spelers ondertussen gewisseld en de 2e helft kon starten. Of dit door het biertje kwam is niet geheel duidelijk, maar er stonden maar 10 man binnen de lijnen. Op het aantekenboekje van Sjaak was het toch vrij duidelijk wie er gewisseld was….Snel werd Bek nog binnen de lijnen gebracht en LH begon weer waar het de 1e helft was geëindigd en begon aan het doelsaldo te werken.

Door onder andere doelpunten van Bek, Ibie, Luca, René, Mike, Sem en een eigen doelpunt van Arnemuiden werd de monsterscore van 17-1 op het scorebord getoverd.

Ook de schaarimitatie van Nouse van wederom Luca kwam nog aardig in de buurt, maar deze actie vond helaas niet plaats in de 90 minuten voetbal.
Een prima overwinning in de strijd voor het kampioenschap. Ook concurrenten Vlissingen en MZVC wist de volle buit te pakken. Inmiddels pikt ook LH3 knap aan en staat het op de 4e plaats, met eveneens een winstpartij deze speelronde.

Volgend weekend mag LH4 voor de KNVB beker aantreden tegen Kloetinge 6, helaas zonder sterkhouders Stefan de B. en Jeroen.

Om 16.45 uur bent u weer van harte welkom op het sportpark Wesselopark te Kloetinge.