Luctor Heinkenszand 4 – Apollo`69 2

Vandaag een “derby” tegen een ploeg uit de zak.
De mannen uit s-Gravenpolder door het getrainde (met Heinkenszand verleden) Richard Wiskerke aan het roer.
Uit werd er (terecht) nipt verloren in een doelpuntrijke duel 5-4, in het voordeel van het jonge equipe.

Coach West had zich voorgenomen om het paasweekend maar liefst 4 wedstrijden te gaan bezoeken in het Brexit-land, met de hoop nog wat talent te scouten voor Luctor Heinkenszand 4.
De honneurs deze middag werden overgenomen door Der Bomber.

Deze spelronde geen gebrek aan spelers, maar liefst 20 aanmeldingen voor de thuiswedstrijd om 14.30 uur.
Teveel aanmeldingen, waardoor er een verzoek gedaan werd door de keuzeheer of mensen zich vrijwillig willen afmelden om de selectie te reduceren.

Aangezien Ed dit seizoen elke wedstrijd aanwezig is, nam Stefan de B. de taak van schuttingzetter over en was de eerste die zich vrijwillig aanmeldde voor de derde helft/ 2e helft aan de kant met bier.
Opa offerde zich deze middag op als assistent scheidsrechter en Nouse bood zich vrijwillig aan als linkerhand van der Bomber, overigens Aad was ook weer present, dus het technisch hart was deze middag goed vertegenwoordigd.

Jeroen en Gold gunden zichzelf deze middag ook een extra middag rust, zodoende Der Bomber het digitale lijstje donderdagavond met 15 Galàcticos voor LHZ 4 kon verzenden.

Helaas had Kloet een dubbele afspraak geagendeerd en moest zich vrijdag afmelden bij Der Bomber, dat zijn directe tegenstander uit tegen Apollo`69 2 snel was, was volgens hem niet de reden van afmelden.
Ook sterkhouder Bek moest zich zaterdag om 10.30 uur helaas afmelden door de mannengriep, Opa en Gold werden alsnog ingevlogen door de keuzeheer om de selectie te complementeren.

JL16 mocht de deze middag weer samen spelen met zijn maatje Kok en had voor deze speciale gelegenheid zijn (koks)broek aangetrokken.

Gezien het feit dat Apollo`69 2 een rappe voorhoede heeft, werd hierop geanticipeerd en werden 2 rappe verdedigers; opa en M. op de backs gezet, dit ging wel ten koste van de snelheid in de voorhoede.
Bij afwezigheid van de (licht)geblesseerde aanvoerder Hannie© mocht Jesse deze middag als captain fungeren.

Aangezien het 1e elftal van Apollo`69 geen competitiewedstrijd had, werd er nog gevreesd dat we tegen een veredeld 1e elftal konden aantreden, dit bleek gelukkig niet het geval, ware het niet dat we het tegen deze jonge mannen al moeilijk genoeg zouden hebben.

Der Bomber`s  Galàcticos:

Magere Ro
M. Osse Hans    Opa
Ed       Eelco   Hout    Jesse
Siii       JL16

Wissels: Kok, Ibie, Gerben, Gold

Na een minuut stilte voor aanvang van de wedstrijd, gaf de heer J. Quinten om 14.31 uur het startschot voor deze kraker.

Apollo`69 2 begon fel aan de wedstrijd en LHZ 4 moest meteen alle zeilen bijzetten.
Onder andere door een aantal uitstekende reddingen van Ro en accuraat ingrijpen van Opa kon LHZ 4 de schade lange tijd beperken.
Helaas moest Ro in de 20e minuut toch toezien hoe Apollo`69 2 de 0-1 kon aantekenen.
LHZ 4 ging meer druk zetten en kreeg het een aantal goede kansen, Siii zag nog een inzet op de paal eindigen, maar op slag van rust was het dan toch raak door een voorzet van M. werd de 1-1 genoteerd door de topscoorder van het 4e.
Met de 1-1 werd de rust opgezocht en ook uit Londen kwamen er nog tactische aanpassingen en wissels doorgevoerd voor de tweede helft.

De nodige mensen kregen even rust om op krachten te komen door de jonge mannen van Apollo`69 2, Hout had tijdens de wedstrijd zelfs geconstateerd dat zijn directe tegensander jeugdpuistjes had.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, Apollo`69 2 de betere ploeg, maar grote kansen werden er niet weggegeven.
Met name het inbrengen van Gerben op het middenveld, kwam er meer strijd in het spel van LHZ4 en Gerben kreeg al snel in de beginfase een grote kans om de 1-1 te noteren, echter kon er niet voldoende kracht meegegeven worden.

In de 65e minuut moest LHZ 4 echter wederom toezien, hoe de snelle spits de bal schitterend aannam en met een korte draai, eveneens schitterend in de bovenhoek krulde.

Helaas moest LHZ 4 in de 75e minuut ook nog toezien dat keeper Ro zich moest laten vervangen vanwege een spierblessure.

In overleg met Der Bomber en aanvoerder Osse werd nog overwogen om de wedstrijd maar te stoppen, een 1-2 nederlaag tegen Apollo`69 2 is immers een aardig resultaat.

Terwijl Ro nog liet behandelen vanwege de blessure werd er druk gezocht naar een reserve keeper om alsnog voor minimaal een punt te gaan.

Plots was daar de ingeving om Kok te posteren onder de lat, aangezien hij deze taak ook weleens op de “training” woensdag op zich neemt.
Deze keuze pakte niet verkeerd uit en Kok vervulde deze taak uitstekend.

In een alles of niets fase kreeg LHZ 4 nog een vrije trap, die goed werd ingedraaid door M. en  Siiii bij de 2e paal zag staan en de bal kon intikken en zo in de 88e minuut nog de gelijkmaker kon noteren.
Na 90 + 6 minuten blessuretijd floot dhr. Quinten af en werd het gelijkspel gevierd als een overwinning, op titelkandidaat Apollo`69 2, dat nog volledig kansen heeft op het kampioenschap.

Aankomend weekend krijgt LHZ 4 nog een extra speelronde vrij om te herstellen om vervolgens op 22 april, wederom thuis partij te bieden aan GPC Vlissingen 4.

om 14.30 uur bent u weer van allen welkom.op Sportpark Heinkenszand.